|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dovolj imam!
29.3.2006 10:41:39   
Anonimen
Še ena na večno temo tastov in tašč.
Do zdaj sem bila DOLGO časa potrpežljivo tiho, v upanju in želji, da se bo vse skupaj spremenilo. Zdaj pa imam vsega dovolj!!!!
Moj tast se je odločil za tri otroke, od katerih favorizira in poveličuje le starejšo hčerko, ostala dva sta boj kot ne na stranskem tiru. Pred kratkim se je odločil, da ji bo v svoji hiši SAM uredil stanovanje, ker si ona pri 35 letih ni bila sposobna urediti kaj več kot eno sobo (finančno je kar dobro preskrbljena, samo ravnanje z denarjem ji povzroča probleme). Ostala dva sta šla pač od doma in si BREZ POMOČI urejata svoje življenje. Ne bom razglabljala o tem, kaj je pošteno in kaj ne, niti ne bom razmišljala o tem, zakaj ima človek več otrok, če ne zna deliti ljubezni... Ampak kar me resnično jezi je to, da moramo vsakič, ko pridemo tja na obisk, poslušam zgode in nezgode o tem, kaj se mu je zgodilo pri urejanju stanovanja, kje mora kaj izmerit in premerit, kam mora po material, v katerem katalogu je videl kakšne ploščice,... OBUP!!!! Nihče ne pride do besede, ker on nenehno razlaga (tašča je že tako precej tiho). In ko se končno debata konča, začne z zgodami in nezgodami svoje vnukinje, ki je OH in SPLOH! Pa imam malo čisto rada in je fajn punca in vse, ampak da pri tem nima niti toliko takta, da bi vsaj vprašal, kako se imamo mi in kako se ima njegova druga vnukinja, ki prav tako obstaja. To mi ni jasno! In ni mi jasno, kako lahko pri dveh vnukinjah, ki ju ima, dela take razlike (očitno se vzorec nadaljuje: najprej pri lastnih otrocih, potem pri vnukih)... Kako lahko eni da denar, drugi ne (pa sta obe zraven), kako lahko eno vozi naokoli in ji pomaga na 1000 načinov, drugo pa preprosto malo ogovori in to je to... Sicer je res, da je najina punčka še majhna, ampak to nikakor ne opravičuje razlik. Če otrok tega (še) ne vidi, ne pomeni, da to ne obstaja. Ker če ne drugače, pa vidiva midva in je boleče. ZELO! Moj mož je sicer tiho in nič ne reče, je pa vsakič, ko gremo od tasta precej zamorjen. In zato načrtujem temeljit pogovor. Razumem, da jih ima rad, ampak nekje s meje bontona in dobrega okusa, ali pač?
Nisem nevoščljiva, ker sem s svojim življenjem precej zadovoljna. Imam krasnega moža in čudovito hčerkico, ampak nočem, da mi nekdo (zavestno ali ne) 'uničuje' živčke in mi otežuje življenje. Če bi bilo po mojem, bi že zdavnaj vse skupaj nekam poslala, pa sem uvidevna, ker so to starši mojega moža in ker jih ima on kljub vsemu rad. Čepav se včasih vprašam, zakaj.
Kaj bi storili vi na mojem mestu in kako naj začnem pogovor z mojim možem, da ne bo zvenelo nesramno. Mislim, da mu oči ne bo potrebno odpirat, samo rada bi, da bi se pogovorila o vsem, kar se dogaja, preden bom tastu povedala svoje. Kar bom zagotovo storila, čeprav vem, da ne bo dosti pomagalo. Naj vsaj sliši, da ne bo mislil, da sem neumna in da mi je vseeno..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dovolj imam!
29.3.2006 11:01:05   
Anonimen
Jaz bi sel kar po stari kmecki dobri logiki..

Kjer cutis, da te ne marajo.. se umaknes..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2006 11:41:23   
india
Tokrat se pa popolnoma strinjam s Tjazyem: umaknila bi se in živela svoje mirno življenje naprej!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2006 11:51:20   
TINALAN
Jaz bi pa povedala mal drugače. Pri nas je podobna situacija, ne pri meni, ampak pri mojih starših in njegovih družinah (bratih , sestrah) Že zdavnaj je znano, da so hčerke vedno bolj navezane na dom, kot pa sinovi in s tem dobijo več pozornosti. One se tudi več angažirajo za starše, več prihajajo na obisk in tako naprej, zato so tudi njihovi otroci, vnuki tako več tam in imajo boljši stik s starimi starši. Jaz sem bila tudi bolj navezana na mamo in očeta od mamice, kot od očeta. Pač tako je. In tudi od mamičinih staršev sem imela več pozornosti, kot od očetovih in s tem večja darila, več žepnine,.... S tem da od mamice bratje in njihove družine so imele manj stika z babico in dedkom, so pa imeli več stika z drugimi babicami in dedki. Tako pač je. Več stika imajo z babicami in dedki po mamini strani kot po očetovi. Res pa je, da je v tem priemeru situacija bolj očitna. Mislim da se nimaš kej obremenjevat. Mislim da bi morala imeti enak odnos kot si ga imela do sedaj. Starši so pač starši. Mislim da boš s tem naredila samo kreg v družini. Tvoj možek pa ni nič kriv, da so njegovi starši taki.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2006 12:02:39   
kalbo
In ti se ob super možu in otroku obremenjuješ s takšno malenkostjo, kot je tast. Tastovega ravnanja sicer ne odobravam.Sam poglej zadevo z druge plati. Mogoče pa tastarejši hčeri pomaga, ker jo ima za nesposobno, tvojemu možu pa ne, ker je prepričan o njegovih sposobnostih in si z njim ne dela skrbi, to je pa tud en kompliment.

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2006 12:23:09   
Naty*Taja
Se popolnoma strinjam s Kalbom. Verjetno je ta hčera total nesposobna, kar pa ji ni za zavidat, a ne? Bodi srečna, da tvoj dec ni tak lu..., da bi mu mogel ati vse pomagat. Uboga ženska, če ni nič samostojna. Kar se pa vnučkov tiče, ko bo vajina mala dost velika , da bo videla da se dela razlika, bo mogoče sama rekla dediju zaka ma ono raj?! Pa mu bo velik bolj hudo, kot če mu to razlagaš ti. tudi pri nas doma so delali ogromno razliko pa smo tri babe. Ampak tamala je pa le tamala. Boga srota se mi zdej smil, ko si še štipendije ne zna sama zrihtat, ampak vedno rabi mamino kiklo zraven. Pa še mami je bolj obremenjena, ker zdej ko je sam mala doma, mora vse sama delat?!!! Po moje to ni nič kaj zavidanja vredno. Ko mami kej potarna ji pa sam rečem - sama sta si tak naredla, kaj ste jo pa razvajal! Pa je kr tiho. Vse se enkrat vrne.
Po moje ti kr tiho bodi zavoljo tvojga, ki očitno potiho zelo trpi, ko vidi, kaka krivica se mu godi - verjetno že vse življenje. Pa pejte raj k drugi babici in dedku, obiske tu pa skenslajte na nujni minimum!!
Srečno in ne se preveč sekirat! 

MONTIGNAC

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2006 14:06:01   
hubi
Jaz pa zelo dobro razumem anonimno, ker imamo doma isti problem. Tast mojemu svaku vtakne v rit, kar se on spomni. Povrhu vsega je pa še tako samovšečen, samozadosten, da je človeku kar slabo. No, ampak to je že drugo področje. Tudi jaz grem z obiska zmeraj slabe volje, mož molči, ker mu je hudo, ne zna pa razložiti, zakaj je do take situacije prišlo. Za očeta naredi marsikaj, on pa nič. Tast morda enkrat na leto nekaj naredi zanj in to potem kuje v nebo, na obisk pride celo dvakrat, pa potem razlaga vesoljnemu svetu, kaj zna njegov vnuk. Mali ga pa trapasto gleda, ker ga sploh ne pozna. In mož vsakič misli, zdaj bo pa bolje, pa ni nikoliiiiiiii. Potem je pa žalosten ali pa stresa slabo voljo na nič krive. Z možem sva se o tem že pogovarjala, pa je on istega mnenja, ampak upa še kar, pa vedno znova mu je hudo.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2006 18:58:52   
Anonimen
Draga anonimna, ne obremenjuj se s tastom. Bodi pametna in se umakni. Glede na to, da vidiš kako mož trpi ob vsem tem, ne vidim prav nobenega smisla, da se z njim podrobno o tem pogovoriš in zadevo pogrevaš. Sploh ti pa odsvetujem pogovor s tastom, saj ne boš nič dosegla - edino prepir in razdor pa še moža boš spravila v še bolj nemogoč položaj. Skratka: odneha in se umakni.

(odgovor članu hubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2006 20:05:23   
ameli
Jaz bi mu pa povedala, kaj te muči. Če se boste skregali, pa kaj! Boš si vsaj vest olajšala, pristnih stikov pa itak nimate, torej jih ne boš pogrešala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2006 20:11:38   
Primoza
Pri vsej tako dolgi štoriji samo tega ne vem zakaj sploh hodite na obisk, če je tak dolgcajt?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.3.2006 20:19:24   
Anonimen
sem s svojim življenjem precej zadovoljna. Imam krasnega moža in čudovito hčerkico,

Zahvali se nebu za tole, ostalo so samo nianse.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2006 14:52:41   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Pri vsej tako dolgi štoriji samo tega ne vem zakaj sploh hodite na obisk, če je tak dolgcajt?

Tega se pa jaz držim. Pa sem jih že dobila pod nos, zakaj nikol ne pridem...no jaz vljudno razložim, da je enako pot od mene do njih in od njih do mene.

Glede razlik, ja vem kako je to. Boli pa ko sto user posted image Jaz sem bila edinka, moj bratranec tut. Stari starši pa so obema do dinarčka enak dal.Vedno!!!!Če je on prosil za denar za bus, so ga meni dali enako vsoto. Le da sem si s tem kupila kaj drugegauser posted image (no jaz sem denar med knjige dajala(TRAPA!) in ko sem enkrat pospravljala sem najdla tolk mljonov dinarjev, da bi bla dons pravi mali miljarderuser posted image user posted image user posted image )

Nekako me ne bolijo razlike, če bi jih dko delal med menoj in še kom, ampak ko imaš svoje otroke, je pa pomoje vse drugačeuser posted image Pri nas je sicer tast OK, včasih imam že občutek da živi pri nasuser posted image user posted image user posted image in v navalih moje tečnobe postane to moreče, ker sem navajena "svakog gosta pola sata dosta"po drugi strani pa ga imam z vsakim dnem raje, saj vidim, kako razvaja mojo princesko, jo vozi ven,...
Ne vem v tvojem primeru bi se jaz malo distancirala od njih.Pa poslušala ZIHER ne bi v nedogled o njegovem delu, vnukinji..Pač pa bi začela debato o moji hčeri, če bi vila da sem na ignoru, bi rekla, da me pač to ne zanima in bi odšla....

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime za fantka
pikpiki

Katero izmed naslednjih imen vam bi najbolj "pasalo" k bratcu Tristanu?

Aleksej (48%)

Patrik (11%)

Tobija (14%)

Oskar (21%)

Samuel (6%)

Število vseh glasov: 105

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!