Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 0:17:32
|
|
|
|
Anonimen
|
In to moja preljuba dohodnina... Uradno moji dohodki ne presegajo tistega dobrega pol milijona in še nekaj tolarjev (kar je pa neuradno, pa nikogar ne briga). Moj bivši delodajalec, pri katerem sem bila v letu 2005 redno zaposlena 4 mesece (za polovični delovni čas), mi je uspel plačati celih 84 SIT akontacije dohodnine (naj si jih v rit vtakne, če smo že pri tem). Jaz torej nisem med tistimi, ki bi dohodnino morali oddajati. Ampak bi pa lahko pod olajšave "vrgla" oba otroka, pa cel kup tistih računov in ne vem kaj še vse in če računam "na roke", bi morala kar nekaj dobiti nazaj. Če pa računam s programom, pa ne pridem dlje od tega, kot to, da dobim nazaj samo tistih 84 SIT, ki so bili že plačani. Za ta drobiž se pa res ne grem zadnje dneve jeb** s celo dohodninsko polo. Glede na to, da o dohodnini nimam pojma, me pa zdaj zanima, a res dobim nazaj samo toliko, kolikor je prečudoviti bivši delodajalec plačal? Kaj pa vsi davki, ki sem jih tekom leta plačevala na vseh možnih koncih? Nič povrnjenega al' kako? Redno zaposlena 4 mesece, torej 4 mesece prispevala (tako ali drugače) v državno blagajno, nazaj pa 84 SIT? Mislim, Slovenija naša, ej... Ne, resno... a je to to al'...?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.3.2006 0:20:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 0:33:29
|
|
|
|
lelaval
|
A tvoj Kamikaza ni bil zaposlen v lanskem letu? Potem bi bilo bolje, da on vpiše otroke in še tebe za vzdrževane člane. Kar pa se tiče izpolnjevanje pole - ne potrebuješ več, kot max. 15 minut (sem jo ravno danes pisala), saj ne izpolnjuješ vseh strani. Jaz sem tudi eno leto vložila, čeprav ne bi rabila, ker nisem imela dovolj velikih dohodkov. A, ker sem preračunala, da dobim 1.500 SIT nazaj, sem si rekla: država meni ne šenka niti tolarja, potem pa tudi jaz njej ne bom. In sem dobila toliko nazaj.
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 0:38:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Kamikaza tukaj na žalost zvisi kakor kuhan špaget. Kot prvo - ker še nisem ločena, mi ni priznan kot izvenzakonski partner. Kot drugo - ni Janov oče, torej ga ne more dati v svojo olajšavo. Kot tretje - ker še nisem ločena, tudi še ni uradno priznan kot Robijev oče (pa čeprav to je) in niti svojega biološkega otroka ne more dati v olajšavo. Svinjarija od svinjarije!!! Jaz pa tudi njemu (Kamikazi) uradno nisem nič (sostanovalka), torej... Jeb**** državo!!!
|
|
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 0:46:35
|
|
|
|
lelaval
|
O, pr džava in njeni k zakoni.
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 7:45:02
|
|
|
|
CatJa
|
Kerensa, program ti je čist prav zračunal. Če ne presegaš minimalnega zneska, ti napovedi ni treba vložiti, prav tako pa ne moreš koristiti olajšav za otroka, saj se ti za toliko niti osnova ne more znižati. Skratka, jaz je ne bi oddajala, ker bi me poštnina več prišla, kolker bi dobila nazaj.
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 7:46:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa, če prijavim še tisto, kar je bilo "pridobljeno" kako drugače? Potem me bodo pa zaprli, madonca, ne pa, da bi mi kaj vrnili ali pa upoštevali kakšno olajšavo...
|
|
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 8:18:28
|
|
|
|
CIPRESA
|
Kerensa to je res da več kot si plačala ak. ne moreš dobiti nazaj kljub temu da daš otroka v olajšavo - NA ŽALOST!! Jaz bi tvojo dohodnino pustila čisto pri miru Bi pa se jaz vseeno pozanimala na davčni ker se mi zdi da lahko Kamikaza kljub temu da ti še nisi razvezana uradno od bivšega da oba otroka v olajšavo saj jih dejansko tudi vzdržuje. In konec koncev se smatra kot zunajzakonskega partnerja ki živi s tabo več kot eno leto...torej po zakonu je to enako kot zakonec - če gledamo iz njegove strani. Mislim da ne sme biti problemov kljub temu da imaš probleme z ločitvijo saj postopek je v teku in si ga vložila...to pomoje tudi nekaj velja. Vseeno ti predlagam da se pozanimaš. DENI za davčno mam pa še premal v glavi
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 8:28:34
|
|
|
|
April
|
kot zunajzakonskega partnerja se Kamikaza ne smatra, saj obstajajo zakonski zadržki. Kerensa n amreč še ni ločena. Tako je pravno stanje, dejansko pa na žalost tukaj ni relevantno.
|
|
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 8:40:47
|
|
|
|
CIPRESA
|
April saj to nisem vedla ali se gleda v tem primeru oba? Če gledaš samo njega potem je sam brez obveznosti in je zunajzakonski partner Če je tako pol pa res nimate nobenih možnosti
|
|
RE: Še ena zate, Cipresa... 29.3.2006 9:53:19
|
|
|
|
coolbabe
|
a ni potrebno če si plačal akontacijo v vsakem primeru oddat napoved, pa ti pol vrnejo akontacijo? Vem da sem pred leti še kot študentka plačala pri eni napotnici akontacijo 19 SIT, sicer pa nisem presegla zneska za oddajo dohodninske napovedi, pa me je potem davčna ganjala in grozila s kaznijo 100.000 SIT. No pol sem naknadno oddala in mislim da ni treba posebej poudarjat da nisem šla niti dvignit tistih 19 SIT.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?