Anonimen -> Še ena zate, Cipresa... (29.3.2006 0:17:32)
|
In to moja preljuba dohodnina... Uradno moji dohodki ne presegajo tistega dobrega pol milijona in še nekaj tolarjev (kar je pa neuradno, pa nikogar ne briga). Moj bivši delodajalec, pri katerem sem bila v letu 2005 redno zaposlena 4 mesece (za polovični delovni čas), mi je uspel plačati celih 84 SIT akontacije dohodnine (naj si jih v rit vtakne, če smo že pri tem). Jaz torej nisem med tistimi, ki bi dohodnino morali oddajati. Ampak bi pa lahko pod olajšave "vrgla" oba otroka, pa cel kup tistih računov in ne vem kaj še vse in če računam "na roke", bi morala kar nekaj dobiti nazaj. Če pa računam s programom, pa ne pridem dlje od tega, kot to, da dobim nazaj samo tistih 84 SIT, ki so bili že plačani. Za ta drobiž se pa res ne grem zadnje dneve jeb** s celo dohodninsko polo. Glede na to, da o dohodnini nimam pojma, me pa zdaj zanima, a res dobim nazaj samo toliko, kolikor je prečudoviti bivši delodajalec plačal? Kaj pa vsi davki, ki sem jih tekom leta plačevala na vseh možnih koncih? Nič povrnjenega al' kako? Redno zaposlena 4 mesece, torej 4 mesece prispevala (tako ali drugače) v državno blagajno, nazaj pa 84 SIT? Mislim, Slovenija naša, ej... Ne, resno... a je to to al'...?
|
|
|
|