|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Selitev v manjše stanovanje?
25.3.2006 4:14:17   
Anonimen
Živimo v dvosobnem stanovanju, 60 m2, in smo štirje (od tega dva otroka) + Gospa Pes. Če odštejem problem, da nimamo kam s svojimi stvarmi (za kar pa smo si krivi sami), nam nič ne manjka. Morda je nekoliko "luštno" le to, da za stanovanje plačujemo 100.000 SIT mesečne najemnine in 40.000 SIT stroškov. To ni malo niti za tiste, ki imajo kolikor toliko spodobne plače, kaj šele za nas. Stanovanje mi je všeč, tukaj smo že dve leti in sem se navadila nanj, je na lokaciji, ki mi 100%-no ustreza, poleg tega pa je lastnik tak, da ga je treba iskati s povečevalnim steklom. Čudovit. Vse imamo uradno urejeno, nobenega strahu pred kakršnimikoli problemi, vse nam je dovoljeno in pravkar smo podaljšali najemno pogodbo do leta 2008.
Zdaj pa se nam je ponudila še ena možnost.
V sosednji ulici je stanovanje, ki ga bo v kratkem oddajal nek daljni znanec mojega Kamikaze. Prav tako v bloku, prav tako opremljeno, vendar enosobno (cca. 40 m2). Je pa soba toliko velika, da bi se jo s Knaufom dalo pregraditi in bi potem dobili manjše dvosobno stanovanje. On ima svoj stanovanjski problem rešen in tega stanovanje ne bo potreboval, dokler ne bodo njegovi otroci polnoletni (glede na to, da jih pa niti še nima, je vse jasno). Stanovanje nam je ponujeno v zameno za plačilo stroškov cca. 40.000 SIT in za najemnino 50.000 SIT (približno, v končni fazi je stvar dogovora).
V čem je problem?
Moj Kamikaza in njegova starša gledajo samo na finančno plat vsega tega. Pač zato, ker nismo ravno v rožnati finančni situaciji. Če bi se selili, bi nam ostalo cca. 50.000 SIT mesečno. Saj je vseeno, kam bi jih mi potem dali, ampak finančno bi bili na boljšem. In to je vse, kar njih zanima. Jaz pa imam drugačne izkušnje. Večino svojega življenja sem se "pregužvala" v majhnih stanovanjih in vem, kaj vse je to prineslo za sabo. Od nestrpnosti, da se nimaš kam umakniti (posledično kreganje in še marsikaj), do tega, da imaš otroke ves čas pod nogami, pa niti oni nimajo svojega prostora za igro. Poleg tega je že teh 60 m2, ki jih imamo sedaj, včasih premalo, kaj šele 40 m2. Prav tako sem večino svojega življenja preživela v "nesigurnih" stanovanjih, kar pomeni, da bi lahko (in da tudi sem) malo manj kakor čez noč letela ven, ne glede na vse uradne stvari. Tukaj se mi tega ni treba bati (to je "gazda" že dokazal), tam pa tega ne poznam, pa še slabe izkušnje imam s tem, ko je v igri kak "znanec", pa čeprav daljni. Tudi stanovanje je dalj od šole in Jan bi moral čez cesto, sedaj pa gre samo čez park. Tukaj smo v pritličju, tam je vse skupaj v visokem nadstropju. Ko začne otrok hoditi, mi res ni do tega, da bi 24 ur na dan pazila, da mi pade skozi okno. In podobno...
Povrhu vsega pa še - teh 140.000 SIT mesečno tukaj, kjer smo, sem zaenkrat sposobna plačevati, ne da bi bil zato kdo bos ali lačen.
Zdaj pa ne vem. Ali res jaz tako zelo narobe razmišljam, ker mi več pomeni varnost in udobje kakor pa 50.000 SIT? Saj če jih ne bi imela, ne rečem. Selila bi se, seveda. Ampak jih imam. In imam raje to, kar imam (za ta denar), kakor pa manj in še tisto pod vprašajem. Ne vem, no... Tukaj ima Jan svojo sobo in čez nekaj mesecev si jo bo lahko delil še z Robijem, tam bi bili štirje takorekoč v eni sobi. V kuhinji bi komaj stole odmaknili od mize, pa bi se že težko prišlo naokrog. Da o obiskih ne govorim. Ali o zasebnosti samo zame in za Kamikazo.
Da se ne bom nikamor selila, je pravzaprav jasno. Zanima me samo, ali je narobe (po vašem mnenju oz. kaj bi ve storile), da nisem tolikšna materialistka, da bi gledala najprej na 50.000 SIT, potem pa šele na vse ostalo (pozitivnega), kar to stanovanje, kjer smo sedaj, prinaša moji družini?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Selitev v manjše stanovanje?
25.3.2006 4:33:26   
golob
Draga Kerensa!
Jaz bi na tvojem mestu ravnala enako. Če si zmaožna poem je veliko boljpomembna zasebnost kot denar.
Grem nazaj k mojima pikcoma!
Nočko...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.3.2006 5:48:00   
Lunca1
Jaz tudi ne bi rinila v manjše stanovanje, če bi seveda finančno še zmogla. Res je sicer, da je 50000sit kar nekaj denarja, če ti ga primanjkuje. Ampak mislim, da so tvoji argumenti v tem primeru močnejši. Še vedno, pa lahko poskušata iskat stanovanje, ki je enako veliko in cenejše. Jaz bi o manjši kvadraturi razmišljala samo, če bi šlo za moje lastno stanovanje in bi vedela, da s tem odplačujem kredit, ne pa najemnine.

(odgovor članu golob)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2006 6:14:34   
mojcadamijan
Jaz bi na tvojem mestu ostala v večjem stanovanju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.3.2006 7:01:36   
mamči
Jaz pa ne bi ostala v večjem stanovanju. To pa za to, kot si sama že ugotovila 50.000 ni mala malca.
Predvsvem pa bi malce poštudirala na prihodnost. Praviš, da zaenkrat ti razlika 50.000 ni panična. Kaj pa če daš teh 50.000, ki bi ti jih ostalo, če greš v manjše stanovanje na stran in delaš na tem, da greste enkrat na svoje ? Celo življenje dat tako veliki denar sam za najemnino - zračunaj, kolk bi lahko vložila v nekaj svojega.

Ziher sem, da se tud na taki kvadraturi da marsikaj naredit in sigurno je tu gor kar nekaj ljudi ki imajo tako stanovanje in ti evnt. lahko tud kaj svetujejo.

Torej, če gledaš za vnaprej in ne le iz meseca v mesec, pol definitivno veš kaj je pametno. Samo meni se zdi , da ti spljoh ne bi, tvoj pa je pripravljen zobe stisnit.

Morata se zmenit in sklenit kompromis, če bosta se odločila za varčevanje, pol morata bit enotna in V RESNICI šparat denar, ker če ne je pa itak boljše, da ostanete kjer ste.

Btw. tud jaz v hiši moram pazit, da otrok ne pade z balkona (bog ne daj !!!!!!), pa tud moj otrok bo šel košček ob glavni cesti do šole, pa čeprav smo v hiši se mi zdi, da neke "zasebnosti" pri dveh navihancih ravno ne uživam.....Premisli!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.3.2006 7:06:01   
Marogica
JAz bi ostala v večjem stanovanju, zaradi prostora, meni se zdi še 60m2 relativno malo za 4 osebe in psa, pa otroka bosta vedno večja in potebujeta vedno več intime, vidva pa tudi. Drugi razlog je ta znanec od Kamikaze. Sicer trenutno ne misli prodati stanovanja, in ni v finančni krizi, lahko pa je že čez pol leta, ker se pač nikoli ne in življenje zna biti zelo grdo. Kaj pa boste naredili v tem primeru?

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.3.2006 8:01:17   
soncek&luna
tudi jaz bi ostala v vecjem stanovanju... res, da bi 50.000sit  prisparali - pa bi jih sigurno? jaz vem, da bi jih zapravla na kak drugacen nacin (oblekce za tamalga, vec izletov, pa sebi bi vec privoscila, kar si zdaj ne morem)... res pa je tudi,da tistih 20m2 'viska stanovanj' tut ogromno pomeni.... jaz sem se selila v vecje stanovanje, ko sem postala user posted image , kar je s tem posledicno potegnilo za sabo tudi vecje stroske... eni damo pac vec na udobje user posted image ....

zakaj bi se sla stiskat nekam, ce ti je zdaj cist ok in vse to zmores?

Mami, pika moja!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.3.2006 8:08:11   
tadejaa
Smo živeli na točno 40m2 trije in smo imeli sobo
pregrajeno v otroško sobo.
Ko sem rodila drugega otroka smo se preselili v
stanovanje veliko 65m2. Pa nam tudi sedaj primanjkuje
prostora in omar, ampak imamo pa veliko otroško
sobo, spalnico in dnevno sobo. Proti 40m2 pravo
razkošje user posted image .
Jaz bi na tvojem mestu ostala v sedanjem stanovanju.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2006 8:28:37   
CatJa
Ne eno ne drugo stanovanje ni veliko, pa tudi 50 tisočakov ni zanemarljiv denar. Ampak kolker te poznam, vem, da boš zmogla. Lahko da bo že čez dva, tri mesece občutno bolj rožnata finančna situacija, potem vam bo pa žal, da ste šli v manjše.
Ti pa kljub vsemu svetujem, da začneta razmišljati o nakupu, ker je še zmeraj boljše, da plačujeta kredit in bo enkrat nekaj vajino, kot da ta denar dobesedno mečeta skozi okno.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2006 8:29:06   
dulcinea
Zdaj če imaš kaj mogoče našparano, pa če daješ par let na stran tistih 50 čukov (al pa še kak jurček več), potem se strinjam z mamči. Če pa misliš celo življenje biti podnejamnica, potem se ne bi selila zaradi tega denarja. Ker meni prostor pomeni vse na svetu. Jaz nikoli ne grem iz hiše, pa če to pomeni, da bi morala živet s starši (v ločenih nadstropjih seveda). Na mojo srečo imamo tudi še eno parcelo s stari hišo, ki se jo da preuredit v lepo in prostorno hiško. Ne vem pa, kako je, če nimaš kam iti, zato mojega mnenja nikar  ne upoštevaj...

LP, D

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.3.2006 9:38:51   
KODA
Jaz bi ostala v večjem stanovanju.
Mi smo pet let živeli z taščo na 70  kvadratih,pa smo si bili včasih odveč drug drugemu.Nobene zasebnosti ni bilo.Midva sva imela svojo sobo,ona svojo.Če smo se kaj zravsali,sva se lahko samo umaknila v tisto svojo sobo.Zdaj,ko sva že 4 leta sama,ker se je odselila,je življenje čisto drugačno.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.3.2006 14:07:27   
ronja5
Nas je 5 na 54 m2. In itak da je premalo, kr naprej se nekam zapletaš, drug drugemu smo napoti, da o zasebnosti in vsem kar posledično spada zraven sploh ne govorim. Kakor hitro se bo pokazala možnost gremo na večje. Ostani kjer si!
Lp

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.3.2006 14:54:10   
Anonimen
Meni bi se zmešalo, če bi bila na 40 kvadratov z dvema otrokoma, z možem in psom. O.K., če veš, da je to premostitveni čas, ampak da bi pa kar trajalo in trajalo ...

(odgovor članu ronja5)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2006 16:49:38   
bskrle
Če malo pomisliš in ne misliš le na denar, potem ni vprašanja.
Ostanite, kjer ste.
Pa radi se imetje! SI SAMA ZELO DOBRO ZARGUMENTIRALA STVAR!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.3.2006 16:56:41   
kapica
Se kar pridruzujem mnenju ostalih. Za dva odrasla in dva otroka,ki ze tako hitro rasteta ,v majhnem stanovanju sigurno ni lahko . Dobro, mogoce sedaj se , ko je en se dojencek, ampak cez par mesecev, leto ali dve, bo ze drugace.
Tudi otroci rabijo svojo zasebnost in svoj prostor, kakor mi. Tako da ostani raje tam kjer si, ce se, kot pravis, financno znese.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.3.2006 19:16:24   
clea
Tudi jaz bi v takšni situaciji ostala v večjem stanovanju.Ok če bi res krvavo potrebovali teh 50.000, potem bi seveda razmišljala drugače,ampak ker pa praviš da to ni tak problem,potem pa definitivno navijam, da ostanete. Udobje je res pomembno in 20 kvadratnih metrov lahko pomeni veliko več kot 50.000 (če jih imaš seveda). Sploh če imaš dva otroka in psa.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?