|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   help - vodene koze
24.3.2006 19:57:26   
Moyca_
mislim da smo jih dobili. Naš Gabriel je bil še zadnji ki jih ni imel v skupini, sedaj ko so razhajale.
Opazila sem 5 mozoljčkov velikih  (no nekaj takega)(1 pod kolenom, en na kolenu, en na podplatu, 2 na luleku).
Kako mu naj dopovem da se ne sme praskat. Star je 2, 5 let.
A naj grem jutri z njim k dežurnemu ali naj grem sama - pa mi bodo dali kaj?????
Verjetno jih bo dobila tudi mala (16 mesecev)
Enkrat sem slišala da se ne smejo kopat??? A še ga lahko sedaj ko jih ima samo 5(no morda jih je že večuser posted image )
Kako dolgo ga ne smem kopat??
A so še kakšne posebnosti?......

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: help - vodene koze
24.3.2006 20:01:34   
Anonimen
K zdravniku greš lahko sama, vsaj pri nas je tako še dobrodošlo, zaradi preprečevanja dodatnih okužb. Tako da če ni kakšne ekstremno hude oblike, ni treba hodit. Najbrž ti bodo dali Clariti, to je antialergik, ki pa bomago bolk tako nekako kot blažev žegenj. Ampak imaš mogoče vsaj občuitek, da si nekako poskušal pomagati. Ne, kopati ga ne, le tuširaj ga in to dokler se pike ne posušijo. To bo trajalo vsaj 14 dni, po moje.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2006 20:28:00   
daria78
Naš Luka jih je imel pred mesecem dni, star 26m. Prav tako so se najprej pojavile pikice, ki pa jih ni bilo veliko in bile so majhne. Razen ene na roki, ga niti niso srbele, tudi vročine ni imel tako, da sva imela doma prave mini počitnice. K zdravniku ga nisem peljala, ker so mi rekli, da mu nimajo kaj dati, le morebitno vročino naj mu zbivam. Kopam naj ga ne, tuširam pa, kot je rekla že Splišni, JA!
Za razliko od mene, ki sem jih imela 3 tedne pred njim, ni od koz nobenih sledov več. Jaz pa sem še vedno vsa v flekcih.
V želji, da jo čimbolje odnesete s temi kozami, vas prav lepo pozdravljam.
darja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2006 20:35:30   
KODA
Naš tastarejši je imel zelo blago obliko,tamali pa hudo.Tako,da je pristal na infekcijski z 39 vročine,4 dni na infuziji,star pa je bil 3 mesece.Mazali,ga niso z ničemer.Blažili so mu srbenje v hipermanganovi kopeli.Ko so bili vsi zagoni noric mimo,je še dobil antibiotično mazilo,da se hrastice ne bi vnele.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2006 22:42:08   
Pinga
Ja, verjetno bo to to.
Tudi pri nas v vrtcu so jih imeli skoraj vsi in ker je minil že skoraj mesec od takrat, ko jih je dobila prva punčka, sem mislila, da smo se temu pač izognili. Pa se nismo. Začelo se je z enim mozoljčkom na vratu in na trebuščku, vendar sem takoj vedela da je to to, saj je bila koza na trebuščku res prava vodena koza. No in naslednji dan še ni bilo tako hudo, še naslednji dan pa so se pojavile na celem telesu, največ pa po lasišču. In smo šli k zdravniku. Dobili smo Claritine sirup, fenistil gel pa smo si še mogli kupit v lekarni. Ne vem kolko je vse skupaj res pomagalo, vglavnem dve noči sta bili kar hudi, seveda zraven je bilo še malo vročine. Imam pa to srečo, da sem si uspela zrihtat še tisto belo kremico, ki so jo včasih dajali pri vodenih kozah. Baje vsebuje nekaj, kar kozo malo omrtvi, da ne boli in pa mentol, ki hkrati hladi. Te kreme žal ne izdajajo več na recept ( žalostno,da so začeli šparat že na otrocih ) vendar pri hudi obliki vodenih koz ( verjetno tudi odvisno od pediatra ) jo lahko dobiš na beli recept, vendar stane okoli 3000 SIT. In tako je trajalo približno dober teden dni da so se naredile krastice in tudi te so sedaj že vse odpadle, tako da smo v fazi, ko so nam ostali samo še sledovi krastic. Te pa pridno mažemo s Bepanthen mazilom.

Res je da v času ko so koze sveže ni priporočjivo kopanje, komot pa ga na hitro stuširaš in na rahlo obrišeš.

Pa lep pozdrav.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.3.2006 18:25:51   
Moyca_
ja danes jih ima že kar precej, vendar po obrazu nič- zaenkrat- hvalabogu

pri dežurnem ne dobimo nič, ker je rekla da več nič ne dajejo za koze.user posted image
Bom šla k pediatrinji v ponedeljek po nekaj

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Pinga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.3.2006 18:36:24   
Seven*
Res nic vec ne dajejo. Pac treba prebolet.

Gospa sem.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?