Pinga -> RE: help - vodene koze (24.3.2006 22:42:08)
|
Ja, verjetno bo to to. Tudi pri nas v vrtcu so jih imeli skoraj vsi in ker je minil že skoraj mesec od takrat, ko jih je dobila prva punčka, sem mislila, da smo se temu pač izognili. Pa se nismo. Začelo se je z enim mozoljčkom na vratu in na trebuščku, vendar sem takoj vedela da je to to, saj je bila koza na trebuščku res prava vodena koza. No in naslednji dan še ni bilo tako hudo, še naslednji dan pa so se pojavile na celem telesu, največ pa po lasišču. In smo šli k zdravniku. Dobili smo Claritine sirup, fenistil gel pa smo si še mogli kupit v lekarni. Ne vem kolko je vse skupaj res pomagalo, vglavnem dve noči sta bili kar hudi, seveda zraven je bilo še malo vročine. Imam pa to srečo, da sem si uspela zrihtat še tisto belo kremico, ki so jo včasih dajali pri vodenih kozah. Baje vsebuje nekaj, kar kozo malo omrtvi, da ne boli in pa mentol, ki hkrati hladi. Te kreme žal ne izdajajo več na recept ( žalostno,da so začeli šparat že na otrocih ) vendar pri hudi obliki vodenih koz ( verjetno tudi odvisno od pediatra ) jo lahko dobiš na beli recept, vendar stane okoli 3000 SIT. In tako je trajalo približno dober teden dni da so se naredile krastice in tudi te so sedaj že vse odpadle, tako da smo v fazi, ko so nam ostali samo še sledovi krastic. Te pa pridno mažemo s Bepanthen mazilom. Res je da v času ko so koze sveže ni priporočjivo kopanje, komot pa ga na hitro stuširaš in na rahlo obrišeš. Pa lep pozdrav.
|
|
|
|