|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO II
23.3.2006 11:46:10   
Anonimen
Pozdravljene!

Na začetku marca ste obdelovale temo o tem, kako "čudne" so mamice, ki gredo takoj po porodu v službo.
Želela bi vam povedati mojo izkušnjo, da boste videle, da ni vse odvisno samo od financ in od tega, da je mama prevelika "karieristka".
Sama sem na vodilnem položaju v javnem zavodu in takoj, ko sem zanosila, mi je bilo jasno, da mojega delovnega mesta ne bo nihče sprejel za dobo enega leta. Kljub temu, da smo objavili razpis v časopisu, ni noben kandidat izpolnjeval pogojev za zasedbo - vsaj 5 let delovnih izkušenj na podorčju izob. odraslih, uni. izobrazba, strokovni izpit na področju viz, ravnateljski izpit... Prijavili pa so se vsega skupaj trije - od teh eden ni imel končanega faksa.
Ni mi preostalo drugega kot da za 105 dni porodniške odgovornost predam sodelavki, ki prav tako ni izpolnjevala osnovnih pogojev (nima še strokovnega izpita in delovnih izkušenj), še vedno pa sem vsaj vsak tretji dan prisotna v službi, da podpisujem papirje (so mi jih nosili tudi domov).
Po 105 dneh sem tako za pol delovnega časa šla nazaj v službo (z možem sva si preostanek porodnišk delila pol-pol - 4 ure jaz, 4 ure on).
Mnogokrat se je zgodilo, da sem morala za kakšno urico podaljšati službo, ampak drugače pač ni šlo. In res je tudi to, da mi ga je mož nosil v službo, da sem ga lahko dojila.
Kljub vsemu je danes moj sin star 14 mesecev, še vedno se dojiva, maksimalno izkoristiva čas, ko sem doma (še sreča, da vstaja ob 5.00), z mano gre na vse službene poti (očka koristi tistih 75 dni neplačanega očetovskega dopusta). Odločamo pa se tudi za povečanje družine.
Žal, vse mamice nismo takšne srečnice, da bi lahko eno leto bile brezskrbno doma in se 100% posvetile dojenčku.
Zato vas prosim, da ne obsojate mamic, ki se predčasno vrnejo v službo, saj mnogokrat to ni samo njihova krivda.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO II
23.3.2006 13:36:53   
Anonimen
Čakaj malo, a ni nikjer v pogodbi napisano karkoli v primeru porodniške?
In kaj bi se zgodilo, če ti ne bi hotla it v službo? Bi ostala brez? Najbrž ne, če pa tako ali tako nimajo kadra user posted image

Oprosti, ampak meni je grozno, da morate/jo mamice takoj v službo. Jaz ne bi šla. Resno. Saj nisem jaz kriva, da ni primernega kadra. Sej so v službi vedeli veliko prej, preden si šla rodit, a ne? In zdaj si TI kriva, da ni nikogar, ki bi te nadomestil za eno leto? Brez veze. Nej se grejo solit. Resno. A si sploh zavezana, da greš?

Joj, še 1x oprosti, ampak....halo?!?! sej niso normalni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2006 14:01:36   
Anonimen
V individualni pogodbi je lepo pisalo, da se moram držati določila - mandatno obdobje petih let. Kdo pa je takrat mislil, da bom čez eno leto noseča!!!user posted image user posted image user posted image  Je pa res, da pa imam sijajen tim - vse so razumeli (v večini primerov). Moja tajnica je celo stražila pred vrati in ni nikogar puščala v pisarno, ko sem dojila. Pa še fotelj smo kupili - zaradi udobnosti med dojenjem. Nemalokrat se e celo zgodilo, da ga je, dokler ni ata prišel iz službe - če je bil nujno zadržan in ni mogel ob 11.00 domov, jaz pa sem imela kakšen sestanek, do tačas pazila ena od sodelavk, da ga nisem vozila k mami, ker se je mudilo. Ali pa je obiskovalce tajnica preprosto odpikala: Direktorica ima v pisarni sina, ki ga doji. Pridite čez eno uro. (Najbolj sem se smejala, ko je mrtvo hladno ven vrgla inšpektorja za delo) - imeli smo redni pregled. Pa je rekel, da se je naročil ob 13.00 in da ne bo 3x hodil zaradi iste stvari in čakal pred vrati, da si ga bom blagovolila sprejeti. Pa je moja tajnica odgovorila: Prosim, počakajte pred vrati, otrok ima pravico jesti, a ne?
Meni je potem, ko je pregledoval izjavo o varnosti komentiral: Še nikoli nisem inšpekcijskega nadzora opravljal pred trimesečnim dojenčkom.

HA HA HA

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2006 18:45:47   
muha1
Zakaj pa ne? Če ti to ni breme in ti tako odgovarja. Si pa bolj zaposlena user posted image . V glavnem, te občudujem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2006 19:53:05   
Anonimen
O to pa - občudujem te tudi jaz user posted image

(odgovor članu muha1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2006 22:30:29   
Pajaca
Jaz bi tud počas šla delat..... pa ne morem, ker moj ne more na porodniško (je na bolniški zarad poškodbe).... drgač bi bila jaz doma max 6 mesecov, ostalo pa on.........

tako pa on merka otroka jaz pa doma fušam.... ni isto, a tako pač ne zarjavim. Imam pač tako delo, da moraš to skoz početi, drugače pač preprosto pozabiš kako delati in bi imela ob povratku v službo ful problemov

pa še zaslužim kaj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.3.2006 22:33:36   
Anonimen
Jaz tudi nimam te sreče, da bi lahko bila celo leto doma in mi je ful hudo zaradi tega. Ker v javnem zavodu, v katerem delam, neradi zaposlujejo redno, sem morala odpreti s.p., da delam za njih. In če bi bila celo leto odsotna, mi ne bi šparali delovnega mesta, ampak bi iskali nekoga drugega, samo za daljši čas, ne samo za eno leto, ker že samo uvajanje predolgo traja, kar pomeni, da bi ostala brez službe. Tako smo se zmenili, da pridem nazaj, ko bo hčerka stara 3 mesece, zaenkrat za polovični delovni čas, zdaj ko me ni, pa sodelavci štukajo moje turnuse. Maja začnem delat.user posted image

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.3.2006 4:46:55   
Anonimen
Čestitke z moje strani, Raho.
Jaz sem ena od tistih mamic, ki so šle nazaj delat takorekoč takoj po porodu (Robi je bil star 3 tedne in hranjen z umetnim mlekom). Stalno delam v nočni izmeni, po 4x ali 5x tedensko. Ne glede na občasne spore (ki so povsod) imam tudi jaz dobro ekipo, s katero smo organizirali urnik tako, da jaz delam samo v nočni izmeni (takrat na oba otroka pazi moj Kamikaza, ki je ponoči doma), podnevi, ko pa Kamikaza dela ali je na predavanjih, pa sem doma jaz. Že res, da mi primanjkuje spanja, ampak to mi po pomembnosti ni na prvem mestu.
Tako, da se definitivno strinjam s tabo, da naj se ne obsoja mam, ki gredo predčasno (pred iztekom porodniške) nazaj v službo. Vsaka bi bila zagotovo raje doma, vendar vedno ne gre in ima vsaka zagotovo zelo dober razlog, da je porodniško prekinila. Ti, jaz in še marsikatera druga.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.