|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trava
18.3.2006 21:03:40   
lennia
ČER!mogoče se vam bo zdelo smešno ampak zanima me kako funkcionira človek ko pokadi en zavitek te piz.......=ali funkcionira normalno(govori,hodi)?Ali je po pol ure lahko videti trezen.Ko sta prišla dva osebka iz sobe kjer sta kadila cigarete ven sta šla kot namazana  in oba sta me na hitro pogledala-delovala sta mi prbita.Ko se je ena oseba pozneje vrnila se mi je zdela pa trezna.Ne vem ali pretiravam al kaj?Nikoli nisem tega kadila sem prečitala nekaj literature  na to temo pa vseeno no...če hoče katera pomagat.a to kej smrdi?user posted image Res nič ne vem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trava
18.3.2006 21:18:29   
lennia
Očitno sem pretiravala.Moja domišljija zgleda da dela na polno.

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2006 21:25:44   
Gina
A ti to resno sprašuješ? Če človek kadi v nekem prostoru travo, se to voha na daaaaleč, ker ima trava značilen vonj. Ko si ga enkrat zavohal, ga prepoznaš vedno, ker je čisto poseben. Ne more nekdo priti iz prostora ven, kjer je kadil travo, ti pa ne vohaš nič čudnega.

Še to, meni se ljudje, ki so kadili travo niso zdeli nič drugačni od tistih, ki so nekaj popili. Edino smrdeli so drugače.user posted image user posted image  Pa smejali so se zelo.

< Sporočilo je popravil Gina -- 18.3.2006 21:30:13 >

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.3.2006 21:37:02   
tipka
Moji dve izkušnji s travo sta bili skoraj identični, po enem času se začneš smejat in se smejiš sigurno deset minut, psihofizičnih sposobnosti prej in kasneje nisem imela bistveno zmanjšanih, mislim vsaj, je že dve dekadi nazaj, vprašanje pa je tudi, koliko skadiš, jaz sem obakrat cca trikrat potegnila.

Lahko, da sta pihala skozi okno, potem ju ni mogoče zavohati.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2006 21:37:47   
*Karmen*
Ne bom se skrivala pod anonimnostjo. Tud jaz sem bila že kar nekaj let nazaj še zeleno-mlada in firbčna.  Alkohola sem v celem življenju užila mogoče tri decilitre... Kakšnih trdih drog nikoli. Sem pa trikrat probala travo. Ja, zdaj pa kar pljuvajte!!!

Sprašuješ po učinkih. Ne vem. Jaz sem imela svojo mejo in sem potegnila vedno samo dva dima. Opisala ti bom moje občutke. Cik-cak nisem hodila. Glava je bila totalno prisebna. Tudi vse okoli sebe sem dojemala s polno mero. Ko sem prvič probala, mi je nekdo povedal, da naj trave nikoli ne kadim, ko sem slabe volje. Trava namreč petkratno poveča občutke, v kakršnih trenutno si. Prvič sem zadevo probala na rojstnem dnevu svoje najboljše prijateljice. Že tako sva se veliko smejali vedno, ko sva bili skupaj. Ampak po travi je bil pa to pravi smejalni maraton. Na koncu sva se smejali tudi steni, ker je stala tam, kjer je pač stala. Smejali sva se druga drugi in namozgali take stvari, da jih tudi največji veleumi ne bi. Jaz sem odkrila "polkrogel kot". Ne sprašuj me, kaj je to. To sem vedela le takrat...

Če ta zadeva smrdi? Ja, meni je vedno smrdela. Čeprav tisti, ki jo kadijo redno, pravijo, da diši. Ampak vonj po zažganem, že gnijočem senu pa res ni kakšna dišava, če mene vprašaš. Človeka, ki je ravno pokadil travo pa najprej spoznaš po nasmehu na obrazu, ki kar noče izginiti. Kot bi se prilepil na obraz. In pa kretnje. Predvsem kretnje rok postanejo počasne in mehke. Verjetno takega človeka ni težko opazit. Sploh pa jih opaziš potem, ko si že tudi sam probal to zadevo...

Lennia, upam, da sem ti vsaj mal pomagala. Vem, da se bo sedaj name vsul plaz obtoževanj... Ampak, ljudje, vsi smo bili enkrat mladi in zeleni. In glede na to, da je bila trava najhujša zadeva, ki sem jo v življenju poskusila, sem čisto zadovoljna sama s seboj. Če znaš zadevo ustaviti, ko zadovoljiš svojega firbca, je vse ok.

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2006 22:02:50   
Pupica
Če človek kadi v nekem prostoru travo, se to voha na daaaaleč, ker ima trava značilen vonj.

Če ga poznaš ginauser posted image Če ga pa ne, pa se ti ne zdi sumljiv.
Men nikol ni šlo v glavo, kako user posted image vejo policaji kje se kadi trava, če pa oni "kao" niso nikol kadil...ja naivnica, kja češuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2006 22:53:53   
Anonimen
Se strinjam v večini z Zigkar, s tem dodatkom, da smeh niti po pomoti ni obvezen (čeprav je velikokrat prisoten). Res je, da marihuana ojača tvoje razpoloženje, kakršnega imaš ob kajenju. Če si torej dobre volje, se boš po kajenju počutila še nekajkrat bolje. Če si zamorjena, boš še bolj.
Značilen je pa res tudi vonj, ki ga ne pozabiš, ko ga enkrat zavohaš. Meni osebno (pa nisem nikoli kadila) pa ne smrdi, ampak diši, pa se nisem nikoli poglabljala v to, zakaj je tako. Pač je.
Najbolj značilen znak človeka, da je "zadet", pa so rdeče oči in povečane zenice. Tako, da nekega splošnega znaka za to sicer ni in če nisi pozoren oz. če ne poznaš teh zadev, skorajda težko ugotoviš, da je človek "zadet". V javnosti ga ne ločiš od ostalih.

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.3.2006 5:45:29   
lennia
Punce,hvala za odgovore.Nikogar ne obtožujem in ne nameravam pljuvat-tudi sama sem naredila v mladosti   kaj na kar nisem ravno ponosna.
Lepo se imejte.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.3.2006 9:01:15   
dory
Mnogi,ki redno kadijo travo,govorijo in trdijo, da je zdrava in boljsa od cigaret...za crknit...preziram take, kot preziram mojega bivsega,ki je odvisen od trave...ker nimam velik izkusenj s tem,ga niti nisem pogruntala, on pa je zvesto skrival...ko sem mu prisla na sled, se mi je zacel dobesedno obracat....bljak...in noben mi ne bo reku,da clovek normalno funkcionira...bivsi je rabu ene pol ure,da se je skuliral...bljak...

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2006 10:19:51   
Gina
Kaj pa vem, meni se zdi, da če ne kadiš, potem itak zavohaš vsakega kadilca, še prej pa zavohaš sobo, v kateri se je kadilo. Že navadnih cigaret ne moreš skriti. Če pa se v prostoru kadi trava, pa je še toliko bolj nemogoče zgrešiti, ker ima čisto poseben vonj.

Vse tiste, ki ste kdaj živele v študentskem ali ki ste tja hodile na žurke, ste zihr poznale ta vonj.
Jaz pa vseeno ne bi prepoznala človeka, ki je kadil po vedenju. Zamenjala bi ga najbrž za nekoga, ki je malo spil. Vonj je edini, ki bi mi povedal ali gre za alko ali travo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2006 22:51:48   
Anonimen
Kadar bi bila v dvomih, Gina, ali gre za marihuano ali alkohol, pogledaš človeka v oči.
Samo, če je odvisnik od alkohola, bo imel zenice in beločnice podobne tistemu, ki je kadil marihuano. Ampak odvisnika od alkohola spoznaš še po marsikaterem drugem znaku in ti ga sploh ni treba gledati v oči.
Rdeče oči so prvo, obnašanje, podobno rahli opitosti pa drugo (ni pa pogoj).

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.3.2006 9:16:33   
Massa26
Meni tudi smrdi, kot po enem sladkem zažganem senu. Oziroma mi niti ne smrdi, ampak mi je trava user posted image user posted image . Če mene vprašaš, so tisti, ki kadijo, v enem takem umetnem sproščenem položaju, ki je meni tudi user posted image .

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.3.2006 10:44:45   
Anonimen
Živjo!

No jst se prav tako strinjam s zigkar...vsi imamo svoje napake in marsikdo od nas je marsikaj poskusil....
Dodala bom samo, da po travi smrdiš ravno toliko kot po cigaretih, da niti slučajno ne ne hodiš cik-cak in se bedasto režiš, res je, da si zelo sproščen ampak daleč od tega, da se kr smejiš v tri krasne. Veliko ljudi travo kar enači z vso trdo drogo in ne vem čim še...
Če je legaliziran alkohol....Slovenci smo sploh zlo znani alkoholiki in se kar visoko uvrščamo po lestvici  zaužitega alkohola tako,da ne vem kaj je tukaj bolj problematično trava ali alkohol??
Nisem zagovornik ne enega ali drugega...ampak če je vojna je vojna za vse.

(odgovor članu Massa26)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.3.2006 11:32:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: lennia
na hitro pogledala-delovala sta mi prbita.Ko se je ena oseba pozneje vrnila se mi je zdela pa trezna.

Čisto možno.

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
...če ne kadiš, potem itak zavohaš vsakega kadilca, še prej pa zavohaš sobo, v kateri se je kadilo. Že navadnih cigaret ne moreš skriti. Če pa se v prostoru kadi trava, pa je še toliko bolj nemogoče zgrešiti, ker ima čisto poseben vonj.

Točno tako. Cigarete med sabo se po vonju sploh ne ločijo. Če stopiš v prostor kjer se je kadilo nne moreš vedeti katero znamko cigaret so kadili. Ali je bila trava pa takoj.
Lennia. Tvoje spraševanje govori samo to da nočeš vedeti. Zakaj, pa sama poštudiraj.

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.3.2006 13:09:53   
daddy
zigkar, res mi ni jasno, zakaj bi te moral kdo pljuvat. a zato, ker si trikrat poskusila travo?
  so pa predhodniki vse povedali, vonja ne moreš zgrešiti, tak specifičen je.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.3.2006 13:21:36   
lennia
Kako user posted image  nočem vedt,če pa to prašujem in res ne vem kaj si mi hotel s svojim postom povedati oz. mi dat za mislit. Si lahko bolj jasen?

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.3.2006 13:53:48   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: lennia
Kako nočem vedt, če pa to prašujem...

Vonj je tako specifičen, da ga ne moreš zgrešiti. Občutek za trenutek da sta zadeta pol pa eden čist normalen je tudi jasen.

Torej, ali lahko kaj v tej zvezi narediš. Ali boš stopila za to v konflikt? Ali točno veš kaj in kako hočeš? Ali te bo najmanjši izgovor prepričal, da ni bilo nič?

Dokler nismo prepričani so lahko stvari takšne kot so. Ni nam treba reagirati. Ker konflikt takoj nastane in lahko obstaja strah, da ga ne bomo obvladali. In zato je lahko naprimer lažje ne vedeti. Spraševati, da bi se prepričal, kar se po internetu ne moreš - lahko se samo na kraju samem. Ker trava je droga pa čeprav govorijo, da ni nevarna in čeprav sem jo že probal.

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.3.2006 14:00:11   
daddy
nenevarnih stvari itak ni, ker je vse strup, odvisno je samo od količine ( pozabil čigav je ta citat ).
  je pa marihuana manj nevarna od alkohola - slednji je namreč t.im. "trda droga".

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.3.2006 22:48:18   
Anonimen
Kar se tiče "predalčkanja" drog, se pa kar strinjam z Daddy-jem.
Od alkohola, ki je legaliziran, promoviran in ponekod označen celo za zdravilnega, postaneš veliko hitreje odvisen kakor od marihuane, ki je nelegalna, "skrita" nepoznavalcem in medicinsko dokazano zdravilna (bolečine, psihične težave itd.). Je pa v vsakem primeru tako, da z ničemer ni dobro pretiravati, ker potem nastanejo simptomi predoziranja (tudi s čokolado, da ne bomo samo o alkoholu in marihuani).
Da bi postal odvisnik (fizični) od marihuane, je potrebno najmanj petletno redno kajenje po nekaj jointov dnevno. Takih kadilcev marihuane ni veliko. Velika večina je občasnih - joint ali dva na teden, najverjetneje preko vikenda, na kakšni zabavi.
Da pa postaneš odvisnik od alkohola, je dovolj nekajmesečno redno popivanje po nekaj meric (npr. po 2 dcl žgane pijače) dnevno. Koliko ljudi pa to počne, pa verjetno vemo vsi.
Tudi cenovno je oboje, alkohol in marihuana, zelo primerljivo. Liter najcenejšega vina ("kislice") stane cca. 300 SIT. Odvisnik od alkohola od enega litra še ne bo vinjen, ampak "šele v rožicah" - nekje na sredini poti proti svojemu cilju, torej takšni opitosti, da bo okolico bistveno zmanjšano in napačno registriral. En joint pa stane cca. 500 SIT. In po njem je kadilec marihuane definitivno zadet, pa če je odvisnik ali pa ne. Samo stopnja zadetosti je drugačna.
Strinjam se s tistim, da je alkohol bistveno bolj problematičen od marihuane. Čeprav priznam, da sama v življenju nisem poskusila še niti dima marihuane, alkohola pa kar nekaj...

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
21.3.2006 0:10:32   
Anonimen
Sicer ne vem, zakaj tiočno te to zanima oz. kdo sta ta dva problematična osebka pa vseeno. Travo zavohaš na sto kilometrov, tako kot cigaro. kar pa se pribitosti tiče: največkrat se pozna na očeh, kot so ti že povedali. Kar pa se funkcionalnosti tiče pa je tako: nekaterim se bo takoj poznalo, nekateri pa ne dajejo kakšnih vidnih znakov, razen, če si jih že videl pribite in veš kako se takrat obnašajo. Šest let sem živela v študentu v Rožni dolini in ti povem: če bi travin dim recimo bil zelene barve, bi nad Rožno skoz bil en tak ogromen zelen oblak viden daleč naokoli. Bil si čuden, če ga nisi puhal. Pa sem lahko delala vse, vozila avto, hodila na faks, pisala seminarske, včasih tudi kaki izpit, pa še marsikaj drugega. Nekateri niso mogli nič od naštetega (saj se ne hvalim), eni so bili zelo zaspani ali pa depresivni. Včasih pa je bil dovolj le eden pa ni ratalo nič več. To je isto kot z alkoholom. Včasih ga neseš ful in sploh ne zgledaš pijan, včaih pa je le ne kozarček dovolj. A sta ta dva osebka tvoja otroka al kako? Sodelavca? Sem malo firbčna zakaj sprašuješ?

No, pa še to. Danes sploh ne vem kaj točno smo meli od tega. Takrat smo pač to skoraj vsi delali. Je pa res nekaj: dolgoročno uživanje ti rahlo zamegli realen pogled na življenje, vse je bolj kot nek tvoj svet, ki si ga ustvariš. Kot v nekih sanjah. Odmik. No, pa saj to je namen, a ne. Ampak povratek nazaj je lahko boleč.

Se pa strinjam, nič kaj drugače kot alkohol. Morda le ena prednost, če bi temu lahko tako rekli.: po travi je dosti manj ljudi agresivnih, jaz osebno nisem vidla nobenega agresivnega, po alkoholui pa malo morje. 

(odgovor članu lennia)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?