|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Močenje postelje
17.3.2006 8:33:36   
natasa0307
Imam sina, ki je star pet let, vendar še vedno ponoči ni suh. Poskušali smo že vse mogoče: ponočo ga nosili lulat, risali sončke in oblačke..., vendar ni nič pomagalo. Otroka s tem ne obremenjujem, ampak opažam da njega to moti in bi bil rad čim prej suh. Bila sva tudi pri pediatrinji, ki me je najprej nadrla, da bi vsi radi idealne otroke in da ima pravico lulati. Ko sem zahtevala, da je potrebno nekaj ukrepati, ker otroka to obremenjuje, mi je dala sprej Minirin, ki pa po 14 dneh uporabe ni pokazal nobenega zboljšanja. Včeraj sva bila spet pri njej in ponovno sem poslušala kako sem neučakana in da je 25% otrok, ki pri petih letih ponoči še lulajo. Namesto spreja mi je dala tabletke Minorin. Ali je imela katera podobne težave in kako oz. kdaj so se rešile?

Lp, Nataša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Močenje postelje
17.3.2006 8:54:16   
ma-ja
Sicer je to že dolgo nazaj, ampak jaz sem imela te probleme. Pa kar tam do 8. leta. Mama sicer ni nič komplicirala, ampak sem bila pa jaz s tem zelo obremenjena. Vem, da sem ponoči sanajala, da grem na WC, zbudila sem se pa že čisto mokra. Dostikrat sem potem skrivala rjuhe in pižame. Še najhuje pa je bilo na taborjenju ali pa kje na počitnicah, ker sem vedela, da bo spet nesreča. Ne sicer vsak dan, pa vendar.
Potem je pa kar naenkrat minilo. Ne spomnim pa se, da bi jemala kakšne tablete ali kaj podobnega. Mislim, da kemija tukaj ne pomaga.
Jaz bi na tvojem mestu dala na jogi kakšno zaščito, za ponoči pripravila rezervno pižamico, več pa ne. Saj vem, da je zoprno, ampak bo minilo samo od sebe. Sploh pa se o tem ne pogovarjaj z drugimi pred otrokom. Njemu je sigurno še najbolj grozno. Raje vse skupaj naredi tako, kot da je to pri njegovi starosti še čisto normalno!

(odgovor članu natasa0307)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2006 9:00:27   
Anonimen
Ja jaz sem imela take težave z mojo najstarejšo.Do sedmega leta,
ponoči ni zadržala lulanja.Psiholog je vlekel na svojo stran.češ,da je na psihološki bazi.pediatrinja pa,da je organsko in jo naročila na pregled
v Ljubljani,šli bi ji z katetrom v uretro do ledvičk.
Ko smo obiskali še eno psihologinjo je razložila,da pač nima še razvito,
urejanje mokrenja,da naj počkamo.Na preiskave jo nisem peljala,ker
bi bilo hudo za tako majnega otroka.Je pa medtem dobilavnetje slepiča
in je morala na operacijo.Kaj so tam delale moje bivše sodelavke z njo
lahko vem le iz otrokove pripovedi.Ker je bila svež operiranec,pa še
infuzijo je imela,in,ker ni dočakala kahlice se je polulala.Kaj je bilo hujšega.
ena od sester jo je pošteno nahrulila pred vsemi.Kasnje sem jaz njo.
No v glavnem od tistega trenutka dalje je nehala ponoči močit.
Ne vem,ali od šoka ali od sramote,ampak nehala je pa le.
V glavnem naj ti povem,da obstajajo tudi pleničke za tako velike
otroke,se pravi,da ni redka ta težavica naših otrok.
Počakaj da dozori!!

(odgovor članu natasa0307)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2006 10:45:26   
viv_
Na to lahko vpliva tudi to, če gre pod posteljo kakšna vodna žila (podtalnica) ali kaj podobnega. Probajte prestavit posteljo, če je mogoče, pa boš videla kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.3.2006 11:36:09   
Anonimen
Točno,čisto pozabila.
Naj bo to družinska skrivnost,nikar ga ne izdaj drugim.Ne zasramuj ga,
ne grajaj ga,ne omenjaj ne nejmu ne pred drugimi ta njegov problem.
Ko najdeš mokrega brez besed pospravi mokrerjuhe in pižamco,delaj
se kot,da se ni nič zgodilo.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.3.2006 23:51:10   
KODA
Pri nas tastarejši ni nikoli ponoči se polulal.
Tamlajši ,pa še včasih zjutraj reče,da je pozabil it lulat.Sem pa kdaj se mu to zgodi,da spusti ponoči.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.