|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nič dobrega o soji
14.3.2006 10:35:34   
Anonimen
http://www.westonaprice.org/soy/index.html
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nič dobrega o soji
14.3.2006 11:18:14   
Marogica
Preslabo razumem angleško, škoda....... in vseeno hvala

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
14.3.2006 11:33:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2006 11:40:29   
Anonimen
Marogica, vse slabo, od tega, da povroča raka in neplodnost, preko tega, da zmanjšuje resorbcijo kalcija, magnezija, bakra, železa in cinka, do tega, da vsebuje neki aluminij, ki škoduje živčevju in ledvicam.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2006 11:48:04   
al1*
Poleg tega je večina soje gensko sprenjene.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2006 11:53:56   
Marogica
Hvala Splišni. Saj ne vem, kaj naj rečem, ko pa že v vsakem živilu nekaj najdejo. Jaz sem pač za zmernost, jem pa tako ali tako vse. Požrešnost pa taka.......

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2006 11:57:33   
Anonimen
Ja no, saj itak, da povsod kaj najdejo. Ampak tole sem našla na nekem forumu, kjer se med seboj pogovarjajo vegetarijanci, ki se spoznajo na take reči. In tale link je dal eden izmed njih, ki očitno največ ve. Se mi zdi, da je še sam malo zmeden ob tem.
Pa ravno zdaj, ko sem se hotela malo bolj v sojine vode podat.user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.3.2006 12:00:21   
Seven*
Meni se pa to zdi en tak, napol aktivisticen clanek..Zmernost je zelo fina zadeva. Bogve kaj bi bilo, ce bi se enolicno prehranjevali s katerokoli hrano.. Ziher bi jih nekaj negativno vplivalo na nas.. Sem mnenja, da bo prevec mesa naredilo VEC skode, kot pa kaksno zrnce soje tu in tam..

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2006 12:08:06   
mamči
Jaz sem tud že slišala "grde" stvari o soji. Samo na srečo jo mi jemo redko.
Je pa hudo za vegetarijance.

So pa vrtnine, pa žita res strahotno obdelana s kemijo. Se je za zamislit. Vsekakor pa je najbolje jest vse ZMERNO.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2006 12:23:08   
srki
Vsako "zdravo" hrano nekaj časa ful hvalijo, potem pa delajo razne študije, pa ugotovijo to, pa ono....Brez veze.  Če bi se na te njihove študije in članke ozirali, potem sploh ničesar več ne bi jedli. Kar se pa soje tiče pa ne morem nič reči, ker jo še nisem probala.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.3.2006 12:24:16   
nejcko
Članka nisem prebrala, si pa kar predstavljam, na kakšen način stvar podaja. Tudi jaz mislim, da zmernost ni še nikomur škodovala, pretiravanje pa že marsikomu.
Res je, da že dlje časa opozarjajo na gensko spremenjeno sojo, ampak jaz mislim, da so še drugi vzroki za trenutno "gonjo" proti njej. Zaradi vseh bolezni, ki so se v zadnjih letih pojavile, se je prodaja mesa zmanjšala na minimum. Še pred meseci tako opevana perutnina je zaradi ptičje gripe izgbila svojo "zdravost" in ljudje so očitno začeli posegati po soji. To pa nekaterim mesnim gigantom in množičnim živinorejcem močno škodi, zato si drznem trditi, da je tale članek delna posledica njihove trenutne (finančne) stiske.

Tisti, ki smo že nekaj časa na tem svetuuser posted image , se lahko spominjamo, kaj vse je že bilo v našem življenju smrtno nevarno, pa je zdaj povsem zdravo, ali obratno. Zato jaz še zmeraj trdim: PO (ZDRAVI KMEČKI) PAMETI.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.3.2006 8:40:29   
Anonimen
Jaz ne vem, kako je s sojo. Vem samo, da jo je moja stara mama (Volga) potem ko so ji operirali tumor v glavi jedla vsak dan, kar tako, samo skuhano, da je bila zmehčana in potem čisto brez vsega, kot fižol v zrnju. Pa se ji je zdelo, da tako dobro vpliva na njeno zdravje...pa tudi nam se je zdelo, saj je ponovno zacvetela, tam po 70-tih. Pa tudi tumor je potem miroval in je dočakala 85 let. Saj možno, da je samo naključje.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.