|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Recepti za piškote
13.3.2006 9:28:51   
Ursi2
Lep pozdrav vsem skupaj.
Imam eno vprašanje za vas. Kmalu gremo z družino v Pariz n a praznovanje (gre za velik dogodek)in zato morem seveda kar nekaj peciva spečt. Rada bo nekaj takega, da se ne posuši in lomi preveč, da je okusno in da tudi zgleda zanimivo. Ali imate kake ideje in fajne recepte, pa mogoče še kako slikico zraven.
Prav tako pa me zanima, ker sem zadnjič v Mercatorju videla, da prodajajo take kese kot salame in to kar precej različnih vrst, ne samo tiste iz oblatnov in čokoladne kreme.
Hvala vsem skupaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Recepti za piškote
13.3.2006 10:35:47   
klavdijas
P
1 kg moke,
3 margarine,
24 dag sladkorja v prahu
sneg dveh beljakov.
Lahko nabrizgaš kupčke z zvezdastim nastavkom na testomat, ali pa kakršne koli druge oblike. Enostavno in   dobro.
 
P
1 kg masti
1 kg moke
1 skodelica sladkorja
1 skodelica jogurta
1 pecilni prašek
3 beljaka
naribana limonina lupinica
malo cimeta

 
P
3-2-1 piškotih, tj. 30 dag moke, 20 dag maščobe, 10 dag sladkorja). Te 3-2-1 piškote sem samo enkrat naredila, res so zelo krhki, da se kar stopijo/razdrobijo v
 
P





1 lonček moke
1/4 žličke pecilnega praška
1 jajce
1/3 lončka rjavega sladkorja
1 žlička cimeta
1/2 žličke ingverja
1/2 žličke klinčkov
1/2 žličke kardamona
1/2 žličke muškatnega oreška
1/3 zavitka masla
1/4 lončka mletih mandljev (del mandljev je lahko mlet bolj grobo)
ščepec soli
malo ruma




Moko in pecilni prašek presejemo na desko in dodamo sladkor, mandlje, začimbe, ščepec soli, jajce in rum. Malo premešamo in dodamo maslo. Na hitro zgnetemo testo (da se maslo preveč ne raztopi). Če je testo premokro, dodamo še malo moke. Testo razvaljamo na približno 5 mm debelo in izrežemo piškote različnih oblik (še bolje je, če imamo modelčke za speculaas). Pečemo 15-20 minut pri 175 stopinjah.


P
50 g moke
200 g masla
150 g sladkorja v prahu
1 limona
ribezova marmelada
nekaj pistacij


 


 

 
Iz moke, masla, polovice sladkorja in soka polovice limone zamesimo gladko testo in ga pustimo počivati vsaj eno uro (v hladilniku). Testo razvaljamo na debelino nekaj mm in iz njega izrežemo kroge, ki jih pečemo pri 190 stopinjah približno 8 minut. Ko se ohladijo, polovico tolarjev premažemo z marmelado in jih pokrijemo s preostalimi tolarji.

Sok polovice limone zmešamo s preostalim sladkorjem, z glazuro premažemo tolarje in jih potresemo s sesekljanimi pistacijami.


 






 
 
 
 
 
 
 
P
1 lonček moke
1/4 žličke pecilnega praška
1 jajce
1/3 lončka rjavega sladkorja
1 žlička cimeta
1/2 žličke ingverja
1/2 žličke klinčkov
1/2 žličke kardamoma
1/2 žličke muškatnega oreška
1/3 zavitka masla
1/4 lončka mletih mandljev (del mandljev je lahko mlet bolj grobo)
ščepec soli
malo ruma

 
P
50 dag moke
 25 dag zmehčanega masla
 25 dag sladkorja
 1 vanilin sladkor
 ščepec soli
 2 jajci
 po potrebi kanček mleka
 
P
20 dag margarine
2 rumenjaka
35 dag moke
2 žlici kakava
vanilin sladkor

Potrebuješ:
35 dag moke, 1/3 pecilnega, 1/2 žličke cimeta, 18 dag masla, 18 dag sladkorja, 3 rumenjake, 3 žlice kisle smetane ali mleka; sladkor za potresanje.

Postopek:
v moko zamešaš pecilni in cimet, nato porazdeliš kosmiče masla, dodaš sladkor, rumenjake in smetano ter zgneteš testo. Zvaljaš ga za nožev rob na debelo, izrežeš zvezdice, jih namažeš z raztopljenim beljakom in potreseš s kristalnim sladkorjem. Pečeš pri 220°C.

P
60 dag margarine,75 dag moke
25 dag sladkorja v prahu
3 beljaki
vanilin sladkor
malo citrone
2-3dag kakava

 
SMETANOVI TARTUFI
300 g jedilne čokolade
115 g masla
300 ml goste sladke smetane
2 žlici alkohola /konjak, rum, liker, močna kava...)
Čokolado nalomi na koščke in jo skupaj z maslom med mešanjem raztopi nad paro. Smetano posebej segrej skoraj do vrelišča in primešaj čokoladni mešanici. Dodaj alkohol. Ohladi in shrani v hladilniku. Ko se strdi s pomočjo žličke oblikuj kroglice, ki jih oblij s stopljeo čokolado, lahko pa jih tudi povaljaš v kakavu, sladkornih mrvicah, čokoladnih mrvicah...
tek bo dober, tudi če prej ni bil,

 
OREHOVE VRTNICE

Testo:
30 dag moke
3 dag sladkorja
½ kvasa
2 dl mleka

Nadev:
15 dag masla
15 dag sladkorja
15 dag zmletih orehov

Iz sestavin za testo zamesi gladko maso in jo razvaljaj na debelino kozarca.
Stopi maslo za nadev in mu primešaj orehe in sladkor. Z nadevom premaži razvaljano testo in testo zvij v rolado. Nareži ga na 2 cm debele kolobarje, ki jih pusti vzhajati na toplem. Peci pri 180 stopinjah. Ko so pečeni jih prelij z mlekom, v katerem je nekaj žlic ruma. Vrtnice vrni v pečico za nekaj minut, da se mleko dobro vpije.

ČOKOLADNE TORTICE

Testo:
20 dag moke
14 dag masla
1 jajce
4 dag naribane čokolade
6 dag sladkorja
6 dag mandljev

Krema:
2 jajci
6 dag sladkorja
1dl mleka
4 dag čokolade
15 dag masla

Za dekoracijo:
čokolada, mandlji

Zamesi testo in ga razvaljaj na 0,5 cm debelo, izreži kroge in jih speci pri 180 stopinjah. Za kremo zmešaj jajca, sladkor in mleko in kuhaj, dokler ne zavre. Dodaj stopljeno čokolado in mešaj dokler se ne ohladi, potem pa primešaj penasto umešanemu maslu. Po dve tortici zlepi skupaj s kremo, jih premaži z malo stopljene čokolade in dodaj ½ mandlja.

COOKIJI

90 g masla
80 g sladkorja
1 jajce
175 g moke
malo pecilnega praška
60 g zmletih orehov
100 g čokoladnih koščkov

Iz vseh sestavin razen čokolade zamesimo testo. Na koncu dodamo čokoladne koščke, ki jih v testo vmešamo z žlico (lahko tudi z rokami, samo paziti je treba, da se ne stopijo). Oblikujemo cookije. Pečemo pri 180 stopinjah 10-15 minut.
ČAJNO PECIVO
60 dag moke
20 dag sladkorja v prahu
40 dag margarine
1 vanilin sladkor
1 pecilni prašek
limonina lupina
malo ruma
dodaj orehe ali kokosovo moko
Zgneti testo. S testomatom nabrizgaj kekse.

NABRIZGANI KEKSI
Testo:
1 kg ostre moke
75 dag margarine (Rama)
30 dag sladkorja v prahu
Zgneti testo. S testomatom nabrizgaj kekse. Pečene zlepi z marmelado, pomoči v čokolado in nato v kokosovo moko.

KEKSI NA STROJČEK
Testo:
1 kg moke
4 jajca
30 dag sladkorja
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
50 dag margarine Petra (samo to margarino!)
malo ruma
malo limonine lupinice
Zgneti testo, na strojček oblikuj kekse.

VANILIN ROGLJIČKI
Testo:
50 dag moke
1 margarina
2 dcl kisle smetane
2 žlici sladkorja
1 pecilni prašek
malo soli
malo limonine lupinice
Najprej zmešaj moko in margarino, nato dodaj ostale sestavine. Razvaljaj na tanko, razreži v trikotnike. V sedino daj marmelado (na kupčku), zvij in oblikuj v rogljičke. Pečene povaljaj v sladkorju v prahu mešanim z vanilin sladkorjem.

LINŠKE OČI
Testo:
30 dag moke
2 mali žlici pecilnega praška
1 jajce
15 dag margarine (za dvojno maso je dovolj 1 margarina)
10 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
Zgneti gladko testo, razvaljaj in izreži z modeli (polovici še naredi luknjice v sredini). Peci 10 minut pri 200°C. Pečene premaži z marmelado, položi eno na drugo (en celi keks in enega z luknjico) in povaljaj v sladkorju v prahu, v katerega predhodno zmešaj vanilin sladkor.

 
RECEPT ZA BRESKVICE -že dostikrat preizkušen
3 jajca
21 dak sladkorja
1 vanili sladkor
12 žlis belega olja
1 žlica ruma
50 dak moke
1/2 pecilnega praška
Penasto zmešamo jajca dodamo sladkor z vanili sladkorjem ,penasto zmešamo ,nato med mešanjem dolivamo olje in rum.Nazadnje dodamo moko s pecilnim praškom.Testo pokrjijemo in naj na hladnem počiva 1 uro.Polovico testa oblikujemo v debelejši svaljek in razrežemo na 25 enakih kosov.Rezine testa na mastni roki( mastimo roke z oljem) oblikujemo v kroglice in jih zlagamo na pomaščen pekač.Enako pripravimo drugo polovico testa.Spečemo -ne preveč. Še vroče izdolbemo -delamo zelo hitro , ker ko je testo ohlajeno se ne da več lepo izdolbsti.Izdolbene drobtinice zmešamo z 2 -3 žlicami marelične marmelade 2-3 žlice orehov -mletih,prilijemo 2-3 dl razredčenega oranžnega soka in 3 žlice ruma ,če hočete bolj temen nadev lahko dodate še čokolado v prahu.Vglavnem naredimo sočen ne premoker nadev.Nadevamo in stisnemo po dve skupaj, da dobimo breskvice ji povaljamo najprej eno polovico v malinovcu ,potem pa drugo polovico v oranžadi, nazadnje povaljamo v kristalnem sladkorju.


(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Recepti za piškote
13.3.2006 10:45:35   
fricka
Ti priporočam, da na carini preveriš kako je s prenašanjem hrane čez mejo. Včasih so dovoljevali samo sendviče oz malico, ostalo pa original pakirano hrano. So jo že metali v kontejnerje.....

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Recepti za piškote
13.3.2006 14:12:45   
klavdijas
Odkar smo v EU je pretok blaga neomejen in ni več carin.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?