Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Skrajšan del.čas - da ali ne? 6.3.2006 21:45:05
|
|
|
|
kepa*
|
Je že tako, da je vsega lušnega enkrat konec in tako se končuje tudi moja podaljšana porodniška. Ker pač v svoji službi nisem preveč zadovoljna, a nimam druge izbire in ker bi še vedno rada bila čim več s svojim otrokom, sem začela razmišljati o skrajšanem (polovičnem) delovnem času. Pa me zanima, če je tu katera, ki to prakticira. Kako se to obnese? kakšen je delovnik? Delam v šoli in se bojim, da bi kljub skrašanemu del. času bila v šoli več, kot je potrebno (luknje v urniku...) in se mi potem to ne bi splačalo. Vem, da je plača pol manjša. Toda kaj, če imaš kredit? Kredit bi z možem že odplačala, a me zanima, če je možno, da ti ostane par 10.000 od plače? Lahko to predstavlja kak problem? S tem mislim, če zaradi kredita kaj komplicirajo glede odobritve skrajšanega del. časa? Pa še to: kako je z dopustom, regresom, malico, prevozom...? Tiste, ki to koristite, zaupajte vaše izkušnje s tem. Ste zadovoljne, kaj ni ok? Kmalu se bom morala odločit. Lp
|
|
RE: Skrajšan del.čas - da ali ne? 6.3.2006 21:46:25
|
|
|
|
rija
|
Koliko ur pa si dejansko v šoli?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.3.2006 21:46:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Skrajšan del.čas - da ali ne? 6.3.2006 21:50:53
|
|
|
|
kepa*
|
Rija, še ne vem, ker morajo sestavit urnik. Prej sem bila od 7ih do pol dveh, k temu pa prištej še skoraj uro vožnje na eno stran in delo s pripravami itd. doma. Deni, nejcko ima skrajšan del. čas?
|
|
RE: Skrajšan del.čas - da ali ne? 6.3.2006 21:53:29
|
|
|
|
lutka
|
Sem ena izmed tistih ki prakticirajo skrajšan delovni čas. Delam pet ur na dan, se pravi 25 ur tedensko. Pripada mi vse kar pripada tudi mojim sodelavkam po kolektivni pogodbi, se pravi polni regres, malica in potni stroški. Dobim cca. 30 - 35. 000 sit manj plače. Kar se tiče preživljanja časa z otroki mi ni žal ,da sem šla na skrajšani delovni čas. Sem pa bila zelo razočarana, ko sem na banki zaprosila za kredit in so me zavrnili, ker imam premajhno neto plačo in sem kreditno nesposobna . To pa je tudi edina stvar zaradi katere mi je malo žal, da sem šla na skrajšani delovni čas. Ampak tudi to bom preživela. lp
|
|
[Brisano sporočilo] 6.3.2006 21:56:16
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Skrajšan del.čas - da ali ne? 6.3.2006 22:31:25
|
|
|
|
gamini
|
Tudi sama koristim to "ugodnost". Delam 20ur/teden, plača pa je cca 1/3 nižja, ko pa odštejem še kredit, ki ga imam od prej, se res precej pozna. Vendar pa mi ni žal, spet bi se tako odločila. Čas, ki ga preživim z mojo pikico, je dragocen. Pomanjkljivost: iz banke so me prijazno obvestili, da mi morajo (glede na moje dohodke v zadnjih mesecih) zmanjšati limit. Pa bomo že preživeli, tudi brez tistih fičnikov. Kot pravi Al bina: Samo, da smo zdravi, pa da imamo za sprot.
|
|
|
|
RE: Skrajšan del.čas - da ali ne? 7.3.2006 5:43:27
|
|
|
|
Petra P.
|
mene pa je prepričal podatek, da če ponovno zanosim, bo tudi porodniška polovična ???? in ker smo res spet takoj zanosili, bi mi bilo kar žal.
|
|
|
|
RE: Skrajšan del.čas - da ali ne? 7.3.2006 8:12:15
|
|
|
|
bskrle
|
Če misliš imeti kmalu še enega , potem se ti skoraj ne splača, sploh v šoli ne, ker moraš sedeti na raznih konferencah, to raje vprašaj na sviz, da ti razložijo. Imaš pa možnost, da ne delaš vse dni v tednu, če imaš polovični delavnik. Mislim,d a se z enim otrokom kar da, z dvema je bilo težko, za tretjega sem pa že odločena, da bom šla delat le za polovični čas vsaj za eno šolsko leto. Ratzen, če bi dobila možnost, da učlim na kakšni srednji šoli, kjer so vzgojeni otroci.
|
|
|
|
RE: Skrajšan del.čas - da ali ne? 7.3.2006 8:15:28
|
|
|
|
rija
|
na tvoj zadnji stavek....
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 7.3.2006 11:44:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Skrajšan del.čas - da ali ne? 7.3.2006 12:58:55
|
|
|
|
nejcko
|
, Bskrle, na SŠ iščeš vzgojene otroke s svetilko (ponekod celo z lupo), na gimnaziji jih pa morda res najdeš ob dnevni svetlobi. Na faks bo treba it učit, na faks
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......