Reja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs Glede smučanja pa - lahko poznaš svoje meje in sebe - kako pa lahko poznaš druge in njihove meje, sposobnosti? Katere druge misliš pri tem, Barbs? Sem ravno napisala, da sem hodila smučat na dobesedno prazna smučišča. Ko sem bila na vrhu mini hribčka, so se morda 3 spuščali po njem, 2 sta se spravljala na sedežnico, kjer je bilo morda na celotni dolžini sedežnice kakih 10 ljudi. Kateri izmed teh bi me po tvojem zdaj lahko ogrožal, tisti na sedežnici, ki bi utegnili pasti dol . Čudno se mi zdi, da gre pri vseh načitanih in nasvetih polnih nosečk v bistvu za principe. Pri smučanju in nekaterih drugih športih se mi zdi, da ste mnoge prepričane, da gre za nek hud egoizem, ki "se ga gremo nekatere", okoliščine (ki sem jih prav nalašč že zgoraj opisala), znanje in izkušnje čisto zanemarite, da bi s prstom pokazale, kako smo nekatere res neodgovorne. Če kdo ne more tri, štiri ali šest mesecev zdržati brez nečesa, kar sicer zelo rad počne in VE, da bo to še neštetokrat lahko počel, pa je v določenem, zelo pomembne življenjskem obdobju, kot je pričakovanje otročka lahko rizično, potem... Zakaj bi človek v nosečnosti, ki ni bolezen, ko nima težav, opustil stvari, ki so mu všeč in mu neizmerno koristijo, kljub temu da lahko dejavnike tveganja spravi na minimum . Celo vožnja z avtom je za nosečnico lahko nevarna, posebej če se zaleti, zapelje čez kak večji robnik, v kako večjo luknjo, če se ji kdo v rit zaleti, da o izpušnih plinih, ki jih vdihne, ko pol ure čaka v koloni, ne govorimo... pa nisem zasledila, da bi to katero resno skrbelo in bi se raje vozila ne vem...z vlakom. Je tudi to potem neodgovorno?
|