Pikapolonica
|
Hojla, punčke! Kako ste kaj? Se moram spet malo oglasit, da ne boste mislile da sem izpuhtela... Časa mam pa - kdo ve.... Ko se bo začel jok iz spalnice, bom šibala. Drugače sem pa ravnokar prišla domov, ker sem peljala Tio v vrtec. Ah, ta vrtec. Prvi teden je že bolela, potem bila en teden doma, okužila še mene in Lino, zdaj je sicer spet v vrtcu, ampak za kako dolgo. No, tudi Lina je kar fino fasala - sva bili v petek na aspiriranju noseka , ker je bilo za kakšno kilo smrklja tam zadaj.... K sreči pa nobena od njiju ni potrebovala antibiotika. Edino jaz jih od včeraj spet jemljem. Sinusitis. Me tako glava in čeljust bolita da ni za povedati. Kaj češ, vsaj dolgčas nam ni. Mimogrede, smo pa kupili elektronsko črpalko za nos ( za ta mali dve, seveda) in samo tole lahko rečem: . Našpricaš fiziološko raztopino v nos, počakaš da malo ven priteče in potem posrkaš. Enkratno res. Tia si sicer nosek že zna spihati, ampak ravno prejšnji teden se je pred hišo spodbila in si nosek razbila in potem si ga sploh ni hotla pihat, ker jo je bolelo. Kaj je vse ta črpalka potegnila ven.... Bolje da ne veste. Ampak, res priporočam. Ni najbolj poceni, je pa vredno. Drugače pa Lina kar lepo napreduje. Pri dveh mesecih sva bili v posvetovalnici in je zrasla za 9cm in se zredila za 2kg. Najino dojenje torej čisto dobro deluje. Se pa Lina doji striktno na 3 ure. Pa naj bo dež ali sneg, sonce ali luna, dan ali noč.... In ja, tudi jaz sem bila po porodu takoj v akciji, zdaj pa... Zdaj sem pa KRONIČNO neprespana, utrujena za dol padit, v obraz vsa uvela, s podočnjaki... Sem se zadnjič v eni trgovini v ogledalu zagledala in se sama sebe ustrašla. Madona, kot ena mamilašica . Takole res ne bo več dolgo šlo. In potem malo berem druge forume (temo julijčki in julijke, npr) in izvem, da jim ponoči otroci spijo po 6 in več ur v prvi rundi.... Mi gre kar na jok. Pri nas se je to zgodilo samo 3x in še takrat je spala le 4,5 ure skupaj. Upam, da bo enkrat res bolje. Drugače sem si pa, po Bejbini ideji, tudi jaz omislila eno žensko, ki mi pride pospravit stanovanje. Sicer ne enkrat na teden, ampak na 14 dni, pa je glih tako v redu . Ker jaz res ne zmorem še pospravljati po stanovanju. Lina je sicer zdaj že več časa sposobna preživeti tudi v ležalniku, ampak sama s sabo sigurno ne več kot par minut. Potem je že potrebna animacija. Je pa tako posrečena zdaj, ko je pogruntala da ima rokice. In potem tako sklepa prstke skupaj in jih miga in opazuje. Pa včeraj se je že na glas zasmejčkala, ko sem jo nekaj žgečkala. V takih trenutkih pa res pozabiš na tiste rogece , ki ji včasih zrastejo tu spredaj, na čelu. No, sem malo zašla. Hotela sem reči, da ta ženska pride in pospravlja, mi pa....ali smo doma, ali pa gremo ven in kaj bolj pametnega počnemo sami s sabo ta čas. Plačam ji pa 1000 tolarjev na uro (se mi ne zdi tako veliko). Če se samo spomnim sprehodov v prvi porodniški, ko sva s kolegico vsak dan šli na kavo... kolk sem pa takrat denarja stran zmetala. No, zdaj pa itak na sprehod bolj redkokdaj grem, ker Lina še vedno ne uživa v vožnji. In sprehajati se s strahom, najprej ali sploh bo zaprla oči in potem, kdaj jih bo že spet odprla in kdaj se bo začela spet nazarensko jokati.... to res ni noben užitek . Upam, da bo kdaj kaj bolje! No tako, sploh ne morem verjet da mi je uspelo dokončati tale post. Sem pa razmišljala.... saj si bomo potem še vedno pisale, kajne? Zdaj počakajmo še na LU in Pinkiponki, potem pa na drug forum. Z istim imenom debate. Velja? Pozdravček, Pikapolonica
|