|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
10.2.2006 11:06:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
10.2.2006 11:24:07   
sabinaj
Joj, Bagi, tole je pa čisto tako, kot bi jaz opisovala naš problem. Moja štirimesečnica je v tem tednu postala ponoči čisto takšna. Čez dan je pa pri nas že ves čas tako - nič ne spi (po pol ure parkrat na dan), razen v vozičku zdrži tudi po dve, tri ure. Ponoči pa se je ta teden začela zbujati na vsako uro in sem tudi jaz čisto podrta, ko se zjutraj zbudim.

Ko sem se obrnia s problemom na patronažno, mi je rekla, da gre najverjetneje za potrebo po bližini in da je na meni, če ji bom ugodila in pač vstajala, dokler boo to potrebovala. Bala sem se, da ima premalo mleka, ampak ker se podoji čisto malo, pa potem zaspi, ne zgleda, da bi bila lačna. Sicer bi jokala in zahtevala še. Tako se pa podoji samo na eni dojki in potem zaspi. Tako je rekla tudi patronažna.

Ker je imela naša hkrati tudi obdobje, ko se ne pusti nikomur pestovati in takoj joka, bi jaz tudi to povezala z njenim trenutnim obnašanjem. Po mojem je vzrok v razvoju - nekateri pravijo, da se takšno obnašanje začne z začetkom mobilnosti, ko otroček začne migati in se odpirati svetu in tako rahlja vez z mamico. Zato to začuti in rabi mamico bolj kot prej. Drugače si jaz tega ne znam razložiti.

Naj pa povem še to, da je naša pikica rojena mesec prezgodaj in da je prebolela kar hudo zlatenico. Vendar je v razvoju čisto o.k., bi pa rekla, da je bolj občutljiva, kar je tudi možno povezati z opisanim obnašanjem.

Kar pogumno! Jaz bi rekla, da bo tudi to vse minilo. Ko bodo pa tile naši otročki že večji, se boomo s ponosom ozrli nazaj, v kakšne osebice so zrasli.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
10.2.2006 11:30:00   
tažana
živjo sem imela podoben problem. sto razliko, da se je zbujala nekje na dve uri. ker pa je prej spala že celo noč sem se odločila ukrepat. prvič ko se je zbudila sem jo pustila, da se je mal jokala pa klicala ampak je kmal utihnila in zaspala za še za dve ure user posted image .
zdej mava pa tako situacijo da se zbudi okrog polnoči takrat jeva poj mam pa tut do sedmih mir.
najpreuj ga magari poskus samo v postli pustit pa ga mal božej pa tolaži, mogoče bo že to pomagal.- pri nas ni ker se je še bolj začela dret če sem blizu pršla dude pa tut ne mara.
veliko uspehov

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
10.2.2006 12:14:12   
Anonimen
bagi jaz sem v knigi Brez joka v sanje brala, da nekateri dojenčki pač jokajo med spanjem in da niso lačni. Lahko, da kaj sanja, pa ti misliš, da je lačen, pa ga potem sama zbudiš. Tako je tudi moj delal. Zdaj pa ga samo malo pobožam po nosku, pa neha jokati in spi dalje. Nekateri pa baje niso niti lačni, ampak si samo malo zaželijo mamino joško za tolažbo in potem hitro nazaj zaspijo. Jaz sem ga zato dala spat v svojo posteljo, da me ne more vohati in si vsako uro zaželeti joške.user posted image

Pa tudi,če so dojenčki zelo zmatrani, ker ne spijo dovolj čez dan, potem zvečer težje zaspijo in se ponoči večkrat zbujajo.

Moj je star danes 3 mesecen odkar upoštevam ta navodila iz knjige, res dlje spi. Po 5-7 ur, brez vmesnega hranjenja, prej pa se tudi zbujal zelo pogosto.

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
10.2.2006 12:16:59   
beti 1
Pa naj ti dragi odpelje tamalčka za dve uri na sprehod, ko pride domov. Mali se bo naspal, ti pa boš imela čas za starejšega, pa še v miru boš z njim. Mogoče bo user posted image  potem tudi ponoči bolje spal.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
10.2.2006 13:39:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu beti 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
10.2.2006 14:28:25   
TINALAN
Mislim da se samo crklja. Pri nas je bilo isto, zato se še danes zbujamo na uro, dve, tri. Hoče na vsak način k meni, da se pocarta na zizi, potem pa zaspi po kakšnih petnajstih minutah. Moraš nehati s tem, ker drugače bo enako kot pri naju (star 1 leto). Še danes nismo prespali noči. Nimam moči zdaj ga pustiti, ker je že tako velik in se vsega zaveda, točno ve, kje je ziza, kje so vrata iz spalnice in kako se vstati v njegovi posteljci. Pravijo, da ga moreš odvadit na pogosto nočno dojenje pri nekje 5-6 mesecih. Kasneje more zdržati po 7 nočnih ur brez dojenja. Prej pa mu pripada dojenje 2x na noč.

Uživaj, vse bo ok

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
10.2.2006 15:12:31   
wawa
Sama sicer nimam izkušenj s tem, je pa nedavno ena na forum pisala o tem in je rekla, da ji je pediatrinja rekla, da se otrok hoče samo crtat ter ji svetovala naj mu nekaj dni, ko se otrok zbudi mož daje dudko in menda je bilo potem po nekaj dneh vredu.......samo res se ne spomnim katera je to pisala da bi jo lahko prašala kaj več......

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
10.2.2006 15:52:06   
t_t_y
Ha, ja, pri nas se je sedaj počasi začelo umirjat (med polnočjo in šesto zjutraj se zbudi SAMO ene 3-4 krat ob dobrih dneh seveda), pa je star 9 mesecev. Prej sem bla hudo vesela če mi je skupaj spal 1/2 ure ali 15 minut (čez dan tudi ni spal, samo 2-3x po 10, 15 minut).  Da mi ni treba non stop vstajat, največkrat prej ali slej pristane pri nama v postelji. Tudi jaz upam, da bo, ko grem čez dober mesec v službo mali prespal še tista njegova zbujanja.

pozdravček

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
10.2.2006 20:43:23   
bini
če še nisi poskusila z dudo, potem najprej poskusi to..
je pa pri nas obveljala teorija, da kolikor je mala več spala podnevi, toliko boljše je bilo spanje ponoči - pri nekaterih enostavno velja, da so preveč utrujeni, da bi spali user posted image ... vem da sem imela obdobje ko je bila tako fuč, spat pa ni hotla, da sem jo šla z avtom vozit samo da mi je zaspala... in ko smo dosegli eno normalno količino dnevnega spanja je bilo bolje...

ampak tisto pravo spanje 'skoraj celo noč z max 2kratnim zbujanjem' pa prakticiramo šele dober teden, pa bo stara že 20m user posted image ...
jest upam, da bo naš drugi bolj priden, tebi pa čimprejšnje izboljšanje stanja!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
11.2.2006 21:12:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
11.2.2006 22:04:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
11.2.2006 22:21:43   
Jančika_
Bagi, ne vem, če ti bo naša izkušnja kaj pomagala, a ne škodi, če ti povem, kako je bilo. Prav v tej starosti, malo pred 4 meseci, se je tudi Vasja začel zbujati na eno uro. Vsakič sem mu dala joško, malo je potegnil, nakar je zaspal - za eno uro. Po dveh, treh tednih sem bila ko zombi (saj veš, kako je to), mali pa povrh tega podnevi ni hotel jesti, ker se je ponoči nažrl.

Pediatrinja mi je takrat ob pogledu na moje podočnjake do kolen rekla, da mali pri 4 mesecih ne potrebuje več nočnega hranjenja in da mu naj dam namesto joške dudo in ga božam in naj ga ne jemljem iz posteljice. To sva z Joejem naredila še isto noč. Niti ni jokal, bolj je jamral, pa je bilo vseeno vsem trem hudo (akcijo je izvedel Joe, da me mali ni vohal; sedel je ob njem, ga božal, tolažil...). Že naslednjo noč se je zbudil samo enkrat! Potem pa je šlo samo na boljše.

Moja ugotovitev za naš primer je taka: mali sploh ni bil lačen, je pa z veseljem potegnil joško, ki mu je bila na voljo - s polnim želodcem in posledično non-stop delujočo prebavo tako malo bitje seveda ni moglo nemoteno spati, saj še mi ne moremo, če se preveč najemo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
12.2.2006 8:04:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
12.2.2006 9:27:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
12.2.2006 9:47:27   
Buhteljček
Dobro jutro!

Tudi pri nas se je mali Nik non stop zbujal ponoči. Sploh pa zadnje čase sploh noče spati in se mi zbuja. Danes ponoči je bil več ali manj skoz na joški. Rekla sem si da tako ne bo šlo več naprej!

Ena moja kolegica mi je svetovala, da naj naredim grenek čaj, ga dam v termovko tako, da ga bom imela celo noč zraven sebe in ko se bo tamav zbudil mu dam čaj kar v posteljici, on bo čaj probal (kumna in janež) in ker bo grenek se bo po nekaj minutah obrnil na drugo stran in zaspala nazaj. To nekajkrat probaš in potem ti mali spi po cele noči.

Pri njej se je to zelo dobro obneslo. Tudi jaz bom danes to probala in potem bomo videli!

lp  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
12.2.2006 10:52:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Buhteljček)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
12.2.2006 11:07:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro
12.2.2006 11:38:42   
tina104
Daj, poročaj to s čajem! Jaz ga moram zadnje dneve tudi 3x ponoči dojit, pa pri nas noč traja že itak samo do petih. Ne pije iz stekleničke,  niti približno ne zna, tako da mi ni jasno, kako mu ponoči naj dam čajuser posted image . Dojenje pri nas ponoči poteka v temi, potem takoj nazaj zaspi, če vidi luč, je sposoben tudi več kot dve uri prebedet.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
12.2.2006 13:57:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?