sabinaj -> RE: Help!!! Zbujanje na 1 uro (10.2.2006 11:24:07)
|
Joj, Bagi, tole je pa čisto tako, kot bi jaz opisovala naš problem. Moja štirimesečnica je v tem tednu postala ponoči čisto takšna. Čez dan je pa pri nas že ves čas tako - nič ne spi (po pol ure parkrat na dan), razen v vozičku zdrži tudi po dve, tri ure. Ponoči pa se je ta teden začela zbujati na vsako uro in sem tudi jaz čisto podrta, ko se zjutraj zbudim. Ko sem se obrnia s problemom na patronažno, mi je rekla, da gre najverjetneje za potrebo po bližini in da je na meni, če ji bom ugodila in pač vstajala, dokler boo to potrebovala. Bala sem se, da ima premalo mleka, ampak ker se podoji čisto malo, pa potem zaspi, ne zgleda, da bi bila lačna. Sicer bi jokala in zahtevala še. Tako se pa podoji samo na eni dojki in potem zaspi. Tako je rekla tudi patronažna. Ker je imela naša hkrati tudi obdobje, ko se ne pusti nikomur pestovati in takoj joka, bi jaz tudi to povezala z njenim trenutnim obnašanjem. Po mojem je vzrok v razvoju - nekateri pravijo, da se takšno obnašanje začne z začetkom mobilnosti, ko otroček začne migati in se odpirati svetu in tako rahlja vez z mamico. Zato to začuti in rabi mamico bolj kot prej. Drugače si jaz tega ne znam razložiti. Naj pa povem še to, da je naša pikica rojena mesec prezgodaj in da je prebolela kar hudo zlatenico. Vendar je v razvoju čisto o.k., bi pa rekla, da je bolj občutljiva, kar je tudi možno povezati z opisanim obnašanjem. Kar pogumno! Jaz bi rekla, da bo tudi to vse minilo. Ko bodo pa tile naši otročki že večji, se boomo s ponosom ozrli nazaj, v kakšne osebice so zrasli.
|
|
|
|