|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 8:44:58   
kzlato
Mene pa zanima, če obstaja kakšen sirup proti kašlju za 3-mesečnega dojenčka ? V lekarni mi je namreč rekla, da nimajo nič. Kiha in kašlja, pa rdeče oči ima, vročine pa zaenkrat ne.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 9:15:27   
nana 27
Tudi pri nas je ista pesem user posted image Star je bil tri mesece, cepljenje in zdaj že več kot teden dni pokašljuje, v nosku ima smrkeljček, sluz se vozi gor in dol. Ne moreš narediti čisto nič, kot da vlivaš v noska fiziološko raztopino in mu nato daš nekaj za piti (vodo), da poplakne sluz navzdol. Nama je tako kašljal, da sva ga peljala na Metelkovo sredi noči in so nama svetovali, da ni drugega kot čiščenje, dvignjeno ležišče za 30 stopinj in inhalacije. Otrok namreč sam opravi s sluzjo približno v enem tednu. Mi smo pa dobili sirup za izkašljevanje sluzi. Najprej so rekli, da imajo samo od 6 mesecev dalje, nato pa so našli Sirup za izkašljevanje za otroke od Galenskega laboratorija. Je roza škatla z naslikanim medvedkom. Jaz mu dudo namočim večkrat v sirup in mu jo dam. Lahko rečem, da malo pomaga. V nosek mu lahko namažeš tudi Nisita kremco tako, da kremco nanaeseš na plačko za ušesa. Doma vlažite zrak.Glede inhalacij je pa tako, da sem malo jezna, ker nisme zdravnika vprašala, kaj misli z njimi. Meni se zdi, da je bilo še slabše. Zaprla sva se v kopalnico. V kad sem zlivala vročo vodo iz tuša, da je bilo kot v savni. V kopalnici je bilo že v redu, ampak kaj ko otroka samo prehladiš, ko ga neseš ven, čeprav prej ohladiš kopalnico. Otrok je ševedno pregret, čeprav mine več ur. Na drugem forumu sem prebrala, da v Sanolaborju prodajajo inhalatorje, parne in ultrazvočne. Mogoče bi poskusili s tem. V Sanolaborju pravijo, da naj bi se najprej pogovorili s pediatrom, ali bi bilo to primerno, tako da ti svetujem, da pokliči svojega pediatra in se glede tega pogovori z njim.

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 9:38:27   
doroteja23
Moja je tud kašljala pri treh mesecih pa mi je pediater napisal sirup, ker v lekarni nič nimajo za take male

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 10:15:58   
napa
Naša mala je pri 2 mesecih kašljala, pa nam je pediater napisal kapljice Sinecod, ki se v lekarni dobijo tudi brez recepta. Nam so pomagale.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 11:01:36   
Anonimen
nam je pediatrinja rekla, da naj mu nosek čistim s fiziološko in da naj bo v polsedečem položaju čim več, da se lahko skašlja. Pa ven na zrak naj gre, da mu vlažen zrak lahkosamo koristi.
Pa zvečer pre spanjem sem v kopalnici naredila paro, da jo je vdihaval kakšne pol ure. Tam sem ga tudi podojila, nato pa direkt v posteljo.
To zadnje mu je najbolj pomagalo.

(odgovor članu napa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 11:06:28   
nana 27
Sinecod je za suh kašelj - npr. ob alergijah ne pa za produktiven kašelj oz. kašelj zaradi sluzi. Tako piše v navodilih.

(odgovor članu napa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 11:13:46   
lelaval
Fiz. raztopino za nosek dobiš v lekarni - ker je itak treba nosek sčistit, saj je tukaj izvor vseh nadaljnih infekcij.
Lahko pa pokličeš ali pa greš do pediatra, da boš bolj mirna.
Pa lepo se pozdravita.

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 11:17:41   
Tricia
Kaplice Sinecod so od 2. meseca naprej. Dobijo se brez recepta, a vseeno prej pokliči pediatra za nasvet.
Srečno!

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pomoč - prehlad !!!
6.2.2006 16:12:58   
kzlato
hvala za odgovore, sva bila pri pediatrinji in je dobil antibiotik - sirup Macropen (da se mu ne ražširi na pljuča). To, pa fiziološko in to je vse. Je pa kar bogi in upam, da bo kmulu boljše.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomoč - prehlad !!!
15.2.2006 14:29:17   
Andy13
kzlato, pa ima tvoj sonček tudi vročino? A se je ta sirup izkazal kot učinkovit?

Jaz sem bila pa danes pri pediatrinji, ker moja 2 in pol mesečna punčka kašlja. Svetovali so mi samo fiziološko raztopino, pa manj sprehodov, čeprav si mislim, da sedaj, ko je začelo deževati je vseeno priporočljivo, da grem z njo na zrak, saj je več vlage v zraku. Ni mi predpisala nobenega zdravila, ker da ni nič za tako majhne. Le fiziološko in tekočino pa dojenje da pomaga. Mi je rekla, da upa, da se ne bo razvilo v kaj hujšega. user posted image  Nič kaj zadovoljujoč odgovor. No, meni se pa prav para srce, ko jo poslušam kako kašlja in kiha. user posted image  Ravnokar sva bili 20 min v kopalnici polni pare in jo je malce utrudilo, vendar spet kašlja.

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pomoč - prehlad !!!
15.2.2006 14:59:15   
nana 27
Andy, poskusi ponoči s toplo vrečko kamilic na prsih. Zagotovljeno pomaga že v dveh dneh. Pri nas je po njih spal kot angelček. Na sprehod pa raje ne hodi. Vlaga otroku sicer koristi, ampak ne "hladna" (zato pravijo, da ni dobro v meglo z malimi hodit).  LP, Nana

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pomoč - prehlad !!!
16.2.2006 10:32:26   
Andy13
Nana, probala sem cvetove kamilic segreti v ponvi in sem jih dala v pleničko, le-to pa sem ji položila na prsa. Sicer ni bilo čez noč, ampak le 4 ure, vendar ni pomagalo. Bom poizkusila še tvoj nasvet, hvala! A to misliš prav filter vrečko? user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pomoč - prehlad !!!
16.2.2006 13:14:29   
bajsek
oj.
Glede prehlajenih sončkov, zakaj jim že pri dveh mesecih dajete razne sirupe in kapljice itd? A ste že kdaj probal z naravnimi pripravki. Jst velik stvari sama nardim, kar pa ne morm pa od Justa kupm al pa na tržnici v Ljubljani. Just ma ful kvalitetnih izdelkov za male, pa še starši jih lahko uporabljate. Sicer pa vsak po svoje ampak mislm, da ni prav fajn že takih malioh na vse možne kemikalije dajat. Ampak kot pravin, to je moje mišljenje.
lp

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pomoč - prehlad !!!
16.2.2006 13:48:54   
nana 27
draga Bajsek, tudi od Justa kremce niso za dojenčke in to bo vsak zastopnik povedla, da lahko pride do  hudih alergičnih reakcij, zato se jih uporablja zelo malo (malo pikico kremice). Sirup za izkašljevanje je popolnoma naraven in vsebuje trpotec in ni prav nobena kemikalija. LP, nana 

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pomoč - prehlad !!!
16.2.2006 13:50:38   
nana 27
Mislim na posušene cvetove (ne na filter vrečke). Daj pa čez noč par dni zapored. Dobiš jih v lekarni ali na tržnici.

(odgovor članu Andy13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pomoč - prehlad !!!
16.2.2006 14:32:03   
Andy13
Hvala, te sem si pa že kupila v lekarni. Bom danes ppoizkusila. user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?