nana 27 -> RE: pomoč - prehlad !!! (6.2.2006 9:15:27)
|
Tudi pri nas je ista pesem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Star je bil tri mesece, cepljenje in zdaj že več kot teden dni pokašljuje, v nosku ima smrkeljček, sluz se vozi gor in dol. Ne moreš narediti čisto nič, kot da vlivaš v noska fiziološko raztopino in mu nato daš nekaj za piti (vodo), da poplakne sluz navzdol. Nama je tako kašljal, da sva ga peljala na Metelkovo sredi noči in so nama svetovali, da ni drugega kot čiščenje, dvignjeno ležišče za 30 stopinj in inhalacije. Otrok namreč sam opravi s sluzjo približno v enem tednu. Mi smo pa dobili sirup za izkašljevanje sluzi. Najprej so rekli, da imajo samo od 6 mesecev dalje, nato pa so našli Sirup za izkašljevanje za otroke od Galenskega laboratorija. Je roza škatla z naslikanim medvedkom. Jaz mu dudo namočim večkrat v sirup in mu jo dam. Lahko rečem, da malo pomaga. V nosek mu lahko namažeš tudi Nisita kremco tako, da kremco nanaeseš na plačko za ušesa. Doma vlažite zrak.Glede inhalacij je pa tako, da sem malo jezna, ker nisme zdravnika vprašala, kaj misli z njimi. Meni se zdi, da je bilo še slabše. Zaprla sva se v kopalnico. V kad sem zlivala vročo vodo iz tuša, da je bilo kot v savni. V kopalnici je bilo že v redu, ampak kaj ko otroka samo prehladiš, ko ga neseš ven, čeprav prej ohladiš kopalnico. Otrok je ševedno pregret, čeprav mine več ur. Na drugem forumu sem prebrala, da v Sanolaborju prodajajo inhalatorje, parne in ultrazvočne. Mogoče bi poskusili s tem. V Sanolaborju pravijo, da naj bi se najprej pogovorili s pediatrom, ali bi bilo to primerno, tako da ti svetujem, da pokliči svojega pediatra in se glede tega pogovori z njim.
|
|
|
|