|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 12:21:36   
Mikec
Pozdravljene,

jaz sem sedaj že od pon na bolniški zaradi slabosti, delodajalec še ne ve da sem noseča sedaj sem v začetku 10 tedna NS imam 28.2. Mislila sem povedati po NS sedaj pa je do tega še kar nekaj časa in nič ne kaže kaj bolje mojim slabostim user posted image . Kdaj ste torej povedale za nosečnost?

Hvala  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 12:32:36   
bskrle
Odvisno, če misli tvoj G, da bi bilo bolje,da si med nosečnostjo doma, potem povej čim prej, če boš delala, se pa še ne mudi.
Tvoj zdravnik ti lahko da en mesec bolniške, potem pa te mora dati na komisijo.
Odvisno, kje delaš: pri zasebniku, v državni upravi ...

(odgovor članu Mikec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 12:35:39   
anja 26
Pozdravček,

Jaz sem v 15T in nimam nobenega namena še povedati delodajalcu.
Pri nas v službi (na našem oddelku) nobeden od "navadnih" delavcev neglede na starost nima otrok, to je luksus katerega si lahko privoščijo samo naši šefi. Tako, da ne pričakujem nobedega navdušenja in dobre volje če bom povedale - za zdaj imam saj mir v svoji pisarni za mizo in ko grem po oddelku se zadržim toliko časa, da nimajo časa spraševati o privat zadevah (teha jim tudi ne dovoljim složba je služba in nima kaj v tem iskati privat življenj).

Glede nato, da imam rok 30.7.2006 in na porodniški dopust grem 2.7.2006 in ker mi letošnji dopust pripada v celoti in ga žav v naslednjem letu ne bom mogla izkoristit do 30.6.2007, ker bom pač na porodniškem do 1.7.2007, jim bom to povedala en mesec preden bom koristila ves lanski in letošnji dopust in to šele v sredini aprila.

Če pa bodo prej, kaj opazili jim ne bom ker po zakunu ne smeš tajiti bojo izvedeli.

NOBEDEN TI NA KONCU NE BO REKEL HVALA KER SI DELALA, DO ZADNJEGA IN ŠE VEČ.

NAJPOMEMBNEJE JE SEDAJ user posted image  IN NIČ DRUGEGA.

Takšna je situacija pri nas in s tem živimo.
Lepo se imej in upam, da ti slabosti kaj hitro minejo, ker niso prijetne.

Lepo se imej
Anja

(odgovor članu Mikec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 12:36:05   
NATAŠI
Jaz sem mikec v enakem tednu kot ti in še nisem povedala. Res je da normalno delam. Ampak glede na naravo dela bom morala čimprej povedat. Tudi fer se mi zdi do njega, ker je ok direktor. Tko da mu imam namen povedat zdaj v februarju v roku 14 dni... tudi odlašam ker se kar ne pripravim. Ampak bom ker moram da bo lahko našel zamenjavo in tudi zaradi njega samega, se mu bo ok zdelo če bo zdaj zvedel in ne potem ko bo že videl trebuh.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 12:50:34   
muha1
Jaz sem bila prvi mesec nos. na bolniškem, zaradi rahle krvavitve. Pa sem najprej povedala najboljši sodelavki in ona je raztrobila ostalim in to je to. Ko sem poklicala šefa zaradi bolniške, mi je takoj čestital, tako, da ni bilo hudega. Je pa tudi odvisno, kakšno je tvoje delovno mesto. Delam z duš. priz. otroci, katere je treba tu in tam tudi dvignit, zato so še vzeli eno sod. za to pomoč. Če je tvoja nosečnost ogrožena na delovnem mestu, moraš takoj povedati! Drugače pa ni sile, bodo že čez tri mesece vedeli. Zdaj pa uživaj v materinskem pričakovanju, pa veliko srečeuser posted image user posted image

(odgovor članu Mikec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 13:02:17   
Mina1
Če nosečnost poteka normalno, torej če recimo nisi na bolniški, se nekako pove tam po treh mesecih, ko so prva čekiranja že za tabo. Oz. to je čas, ko lahko pride do kakih zapletov, ss in podobno. Recimo, če pride do zapleta, je bolje, da ne vedo vsi, kaj se je zgodilo, ker nikoli ne veš, kaj si kdo v resnici misli in podobno. 

Če pa imaš recimo rizično nosečost, težave in podbno, pa si na bolniški in tako, je fino povedati nadrejenemu, kaj in kako. Lahko lepo razložiž, da te recimo samo nekaj časa ne bo, ali pa da te do nadaljnega ni.

Jaz sem imela obe nosečnosti rizični, sem bila na bolniški in sem torej MORALA povedati nadrejeni, čeprav sem si želela, da bi ona izvedela najpozneje. Me pa res ni bilo cca 6 mesecev, sem prišla nazaj proti koncu. Je bilo pa zoprno, ker so me non stop klicali, da morajo oni točno do minutke vse vedeti, pa sem jim rekla, da me do nadaljnega ni, karkoli že to pomeni. "Torej, mogoče me ne bo 1 mesec, lahko pa bom odsotna tudi 3 ali več mesecev" - tako sem jim povedala jaz.  

Pomembno je le to, da se čuvaš ti in da čuvaš svojo pikico, ostalo bo počakalo. Lepo nosečnost do konca ti želimuser posted image .

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Mikec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 13:12:58   
malicki
Jaz sem tudi mislila po NS povedati, ampak sem potem prej. Po novem letu sta bila oba direktorja v pisarni, kar je pri nas zelo redko, bili smo vsi dobre volje in sem se odločila, da jima kar povem.
Mislim da je bilo to v 11. tednu, teden dni kasneje pa sem imela NS.

Odvisno kakšna je navada pri vas in kakšen kolektiv ste.

Ko sem povedala mi je prav odleglo, skrivnosti niso zame user posted image , pa tudi slabosti ni bilo več potrebno skrivati, pa vsi te merkajo user posted image

Ne vem kakšno delo opravljaš, ampak pri meni smo se potem tudi v roku 2. tednov dogovorili kdo me bo nadomeščal in smo že začeli z uvajanjem. Meseci hitro minevajo in pri nosečnosti se tudi nikoli ne ve, lahko že jutri grem na bolniško in nekdo me mora znat zamenjat.

LP

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 13:18:35   
Dejča
Jaz sem šefu povedala šele po treh mesecih nosečnosti, nekaj najbližjih sodelavk je vedelo prej. Tudi sama sem bila zaradi  slabega počutja doma kakih 10 dni, da se je že začelo govoriti (prišla sva ravno s poročnega potovanja), vendar do 3 M nisem javno potrdila govoric. Pa je bilo meni 2. in 3. mesec tako slabo, da sem tudi po 4X dnevno bruhala, a sem vseeno delala user posted image . Zdaj ne bi več. 

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 14:33:35   
Reja
Jaz sem v 6. tednu povedala samo mojemu prvemu nadrejenemu, ki mi odreja delo in je posrednik med mano in delodajalcem. NA srečo ni videti, da bi komu naprej raztrobil. Ostalim mislim povedati po 13. tedno, ko imam pregled in upam, da tudi NS.

Me ima, da bi povedala prej, pa se vse pri nas prehitro razve. Saj je še čas.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 14:38:26   
Cebelica Maja
Jaz sem glavnemu šefu povedala v 8. tednu, ker sem se preslabo počutila, da bi lahko normalno delala po 10 - 12 ur. Pa tudi po obnašanju je opazil, da mi nekaj ne štima, ker sem hodila kot zombi po službi.
Ostalim sem povedala po NS.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 15:11:26   
yennika
Jaz sem povedala svojim sodelavkam takoj ko sem zvedela, ker imam pač tako službo, da se z user posted image  vse spremeni. So takoj začele bolj pazit name. Sem pa šla pol kar takoj v bolniško zaradi slabosti. Zdaj sem v 9 tednu, čez teden dni imam kontrolo pri G. Slabosti so se končale- upajmo-tako bom verjetno šla nazaj v službo.
Mislim, da je fer povedati čimprej.Tako bomo lahko lepo počasi uvedli kolegico, ki me bo nadomeščala med porodniško.

lp

_____________________________

"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet."
1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca!
5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član.
Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je!


Življenje je tukaj in zdaj!

(odgovor članu Cebelica Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 15:11:43   
HuAnita
Jaz sem povedala, ko sem bila 3m noseča. (pred 1. tednom) In bila ob ponujeno redno zaposlitevuser posted image user posted image

(odgovor članu Cebelica Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
3.2.2006 21:40:33   
KODA
Jaz sem povedala takoj.Obakrat.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
4.2.2006 7:54:53   
Naja30
Se strinjam, da poveš glede na to,kako se počutiš in kakšno službo imaš. Jaz sem povedala kar hitro, ker delam v vrtcu,pa še na dolgibolniški sem bila.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
4.2.2006 15:47:56   
stuhica
jest sem šefu k je pravi user posted image  povedala v 12 tednu, prosila sem ga da naj bo zaenkrat tiho, ker ni še 100% pa že zato ker sem imela prej težave. Povedala sem ker bi bila itak cel mesec na bolniški in potem  mi e še zdravnica rekald ame bo predlagala na komisijo  tud G mi je dal potrdilo ker  sem imela težavice itd. tko da mi je komisia podaljšala za manj kot en mesec! Ožjim

Sodelavcem pa sem povedala včeraj  ker sem opravila NS in kaže zaenkrat vse ok, tko da ma ne vem sama se odloči, mislim pa da  je zakonsko tudi določen rok kdaj najkasneje moraš povedati delodajalcu!

Mene je moj predragi šef user posted image  seveda takoj odpisal in z dopustom in z vsem, tko da se bom mmogla en dan oglasit v službi da se malce pogovoriva glede tega! neumno se mi zdi pustiti da mi propade   cel dopust, ( nekatere so ga v firmi koristile tik perd porodniško kljub temu da so bile prej na bolniški)! On pra.... me  je pa že kuj odpisal češ da ga itak ne bom mogla koristiti!!

Odločitev je tvoja sama se odloči, a ne odlašaj predolgo!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj povedati delodajalcu?
6.2.2006 6:36:38   
matahari
Meni je že od 3 tedna zelo slabo in sem na bolniški.V petem tednu sem šla v službo za dve uri na en nujen sestanek, po sestanku povedala direktorjem..do 20.02 bom na bolniški..potem imam HS in upam, da bodo slabosti minile...Moram reči, da je direktor kljub temu, da moja odsotnost pomeni velik problem odreagiral zelo pozitivno, mi čestital in celo rekel, da nimam kaj imeti slabe vesti zaradi dela, da bodo že..edino bi bil vesel, ko mi bo malo bolje, da pridem in uvajam dve novi delavki..Mi je kar kamen padel iz srca..

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Kdaj so prenehale kolike ali napenjanje vašega dojenčka?
Itkica



do 3. meseca (63%)

v 4. mesecu (22%)

kasneje (15%)


Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!