Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Glede izpolnjevanja dohodnine 30.1.2006 11:22:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Lep pozdravček vsem skupaj! Zanima me, ali je možno kje na internetu dobiti na podlagi svoje plače približen izračun za tiste podatke, ki jih moraš vpisat na obrazec za dohodnino?....tiste podatke, ki jih firma vsakemu zaposlenemu izstavi malo preden je treba izpolnit ta obrazec? (naša bo to naredila res med zadnjimi ) šifra oznaka iz dohod.napov. vrsta dohodka oz.prejemka 101 9,10,11,12,13,16,17 plače,nadomestila in drugi... Upam, da veste kaj mislim. Rada bi dobila kje podatek, koliko sem zaslužila v prejšnjem letu, da bi si lahko informativno izračunala glede dohodnine in pa otroškega dodatka, kjer zahtevajo iste podatke. Moja neto plača je pa malo okrog 120.000 Zanima me še, kaj vse gre kot v olajšavo? Računi za katere stvari? In pa, ali dejstvo, da sem imela preko sebe prijavljenega moža (nezaposlenega) kot davčno olajšavo, pomeni, da je to meni v + ali v - ? Kaj mislite, bi dobila na to plačo kaj denarja nazaj? Res me zanima, ker smo v veliki finančni stiski!!! Vsak nasvet je dobrodošel! Hvala!
|
|
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 30.1.2006 11:52:07
|
|
|
|
CIPRESA
|
Nevem če te prav razumem ampak mislim da bi rada podatke ki ti jih mora po pravilu podjetje izstaviti do 31.01. pa ti jih še vedno ni. Te podatke si lahko za celo leto sama izpišeš na nek list in sicer iz svojih plačilnih list. Gledati moraš koliko akontacije dohodnine ti je bilo za vsak mesec plačane in koliko prispevkov(seveda tistih ki jih plačaš ti) ter BRUTO PLAČO vsakega meseca vse to si izpiši na list in potem skupaj zračunaj vse postavke in jih vpiši v tisti program če hočeš izračun dohodnine. če si imela na plačilni listi tudi kaj bonitete ali stimulacije se prav tako izpišejo in jih moraš upoštevat v obrazcu. Kaj gre v olajšavo pa si preberi tuke: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=865 Upam da sem ti vsaj malo pomagala!!!
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 30.1.2006 12:09:16
|
|
|
|
*pepelka*
|
http://dohodnina.com/izracun.asp S tem programom si lahko izračunaš dohodnino. Upam, da ti bo ta link kaj pomagal.
|
|
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 9.2.2006 19:09:45
|
|
|
|
nanka
|
Mene tudi nekaj zanima glede dohodnine 2005. Otrok, ki je vzdrževani član ima dohodek in sicer v rubriki 4401 dividende (20.000,00), drugi pa v rubriki 4301 obresti (1.404,00 SIT). Zdaj pa ne vem kam vpisati ta dva podatka, ker jih mož uveljavlja kot vzdrževana člana, saj sta oba mladoletna. Ali mogoče kdo ve?
|
|
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 9.2.2006 19:52:17
|
|
|
|
CIPRESA
|
Moje mnenje je da ni potrebno te zneske vpisati nikamor ker že v začetku zakona in navodil za pisanje dohodnine piše da osebam ki ne presegajo zneska 564.000 sit ni potrebno oddajati napovedi. V tem primeru se vsak otrok šteje kot posameznik in tudi njegov dohodek kot posamično in ne kot del dohodka tvojega moža. V primeru da pa jima je bila med letom odtegnjena akontacija dohodnine pa ti predlagam da kljub temu vložite napoved saj se mu preveč plačana dohodnina vrne.
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 9.2.2006 20:32:26
|
|
|
|
nanka
|
Cipresa hvala za odgovor. Ja hčeri so obračunali akontacijo dohodnine in sicer v znesku 5.800 Sit. A potem lahko oddam dohodnino tudi za njo, čeprav je mladoletna?
|
|
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 10.2.2006 13:19:25
|
|
|
|
CIPRESA
|
Nanka sem ti pisala na privat ker nekatere moti moje odgovarjanje na davčna vprašanja
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 6.3.2006 15:25:54
|
|
|
|
nina g
|
Pozdrevljeni ! Mene pa zanima ali katera ve kako se izračuna dohodnina? Vem, da obstaja na internetu, da si lahko izračunaš, vendar mi vedno pride različno. Zato bi prosila, če kdo zna izračunati " Peš dohodnino" ? Hvala in lep pozdrav
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 6.3.2006 16:09:36
|
|
|
|
CIPRESA
|
Sešteješ vse dohodke ki si jih imela odšteješ vse prispevke ki so bili plačani za te dohodke = OSNOVA. Od te osnove odšteješ splošno olajšavo(564.400sit razen če te partner nima v olajšavi za vzdrževanega družinskega člana), odšteješ olajšave A (ki so lahko samo 2% od osnove), B (2% od osnove), C (4% od osnove) in D (celotni znesek samoprispevka), odšteješ tudi olajšavo za morebitna - pokojninska zavarovanja - ivalidnost - študentsko olajšavo - starejše - za vzdrževane člane in dobiš = OSNOVO ZA IZRAČUN. To osnovo uvrstiš v lestvico za dohodnino in dobiš znesek skupne dohodnine od katerega odšteješ že med letom plačano akontacijo in dobiš = končni znesek VRAČILA/DOPLAČILA. Drugače je pa DURSOV program izračuna najbolj zanesljiv in če imaš še ostale zapletene stvari kot so obresti, dividende,preživnina in ostalo se ti ne splača delat na roke te klobase ker lahko zaupaš njihovemu programu.
< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 6.3.2006 16:12:07 >
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 6.3.2006 19:12:51
|
|
|
|
nina g
|
CIPRESA hvala lepa za pomoč, bom poskusila izračunat sama. Lp
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 18.3.2007 7:43:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Nekaj sem si računala dohodnino in me zamima, če je otrok rojen marca a se napiše vzdrževanje člana pol 10 mesecev?
|
|
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 18.3.2007 9:31:56
|
|
|
|
zp
|
odvisno od datuma rojstva otroka. Meja za uveljavljanje je 15. v mesecu, torej če je rojen pred 15. ga lahko uveljavljaš kot olajšavo za cel mesec, če pa je rojen kasneje pa šele za naslednji mesec. plp
|
|
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 18.3.2007 10:02:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja rojen je pred 15. se pravi da uveljavljam za 10 mesecev.
|
|
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 19.3.2007 10:28:56
|
|
|
|
Tasika
|
ZP, a je to nekaj novega? Naš je rojem marca 2005, po 15, pa smo ga uveljavljali vseh 10 mesecev.
|
|
RE: Glede izpolnjevanja dohodnine 19.3.2007 10:42:06
|
|
|
|
CIPRESA
|
Lansko leto so nekaj govorili o tem da pred 15. ne, po 15. pa .....pa so spremenili že lansko leto svoja mnenja ker je res brezveze. Po novem ga lahko uveljavljaš tisti mesec v katerem je rojen ne glede na datum. V tvojem primeru čipka ga lahko uveljavljaš polnih 10 mesecev, se pravi že za cel marec!! Bi se pa jaz pustila presenetiti, ker boš itak letos po novem prvič dobila predizpolnjeno odločbo o dohodnini pa boš videla za koliko mesecev ti bodo tam dali olajšave! Itak imajo že vse porisano in popisano, najbrž vejo potem tudi to
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.