Anonimen -> Glede izpolnjevanja dohodnine (30.1.2006 11:22:54)
|
Lep pozdravček vsem skupaj! Zanima me, ali je možno kje na internetu dobiti na podlagi svoje plače približen izračun za tiste podatke, ki jih moraš vpisat na obrazec za dohodnino?....tiste podatke, ki jih firma vsakemu zaposlenemu izstavi malo preden je treba izpolnit ta obrazec? (naša bo to naredila res med zadnjimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]) šifra oznaka iz dohod.napov. vrsta dohodka oz.prejemka 101 9,10,11,12,13,16,17 plače,nadomestila in drugi... Upam, da veste kaj mislim. Rada bi dobila kje podatek, koliko sem zaslužila v prejšnjem letu, da bi si lahko informativno izračunala glede dohodnine in pa otroškega dodatka, kjer zahtevajo iste podatke. Moja neto plača je pa malo okrog 120.000 Zanima me še, kaj vse gre kot v olajšavo? Računi za katere stvari? In pa, ali dejstvo, da sem imela preko sebe prijavljenega moža (nezaposlenega) kot davčno olajšavo, pomeni, da je to meni v + ali v - ? Kaj mislite, bi dobila na to plačo kaj denarja nazaj? Res me zanima, ker smo v veliki finančni stiski!!! Vsak nasvet je dobrodošel! Hvala!
|
|
|
|