Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pred porodom pohod po uradih? 25.1.2006 14:02:32
|
|
|
|
Reja
|
Pozdravljene! Pred nekaj leti sem pri oddaji Preverjeno gledala, kakšne težave so imele nosečnice, ko so morale loviti neke roke za prijavo nosečnosti ali nevemčesa na uradih, na primer 30 dni prej na upravni enoti, pa na občini. Ne vem pa, kaj so prijavljale, mogoče so oddajale kake vloge za porodniško, za priznanje očetovstva, kaj drugega mi ne pade na pamet? Aja, pa nekih centrov za socialno delo se tudi spomnim. Ali je še vedno pred porodom treba kam kaj prijaviti in koliko dni prej? Močno upam, da ne
|
|
|
|
RE: Pred porodom pohod po uradih? 25.1.2006 14:09:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, v porodnišnici dobiš potrdilo o datumu poroda. S tem greš potem na CSD po vlogo za nadomestilo prve tri mesece porodniške, ki so kao zate, potem pa moraš še enkrat po otrokovem rojstvu dati vlogo za nadomestilo za nadaljnje mesece porodniške, ki pripadajo negi otroka. Moraš pa prvi del urejati vsaj dva meseca pred porodom, kolikor se jaz spomnim. No, saj bo še kakšna bolj frišna mamica kaj povedala.
|
|
|
|
RE: Pred porodom pohod po uradih? 25.1.2006 14:51:49
|
|
|
|
kofetek2010
|
pri G dobiš potrdilo o PDP, to odneseš na CSD, iz interneta si lahko potegneš obrazce in jih izpolnjene odneseš na CSD, 60 dni pred PDP urejaš vse to - jaz sem samo enkrat šla in odnesla vse in tudi dobila po pošti obe odločbi za porodniško (za prvih 105 dni in za ostale mesece) in odločbo za paket (nisem vzela paketa, ampak denar) po rojstvu pa moraš v 3 mesecih oddat vlogo za otroški dodatek, če želiš prejemat od rojstva dalje kako je s priznanjem očetovstva ne vem, saj sem poročena upam, da sm ti vsaj malo pomagala
|
|
|
|
RE: Pred porodom pohod po uradih? 25.1.2006 17:13:49
|
|
|
|
coolbabe
|
neporočena, še ne na istem stalnem naslovu itd itd....., trenutno sem naštela 17 obrazcev, ki jih bo treba oddat na UE ali CSD!!!
|
|
|
|
RE: Pred porodom pohod po uradih? 25.1.2006 18:58:49
|
|
|
|
marty5
|
Ti na sveže povem, ker že cel mesec to urejam.... Situacija je pa taka - živiva skupaj, na istem naslovu, sva pa neporočena. Torej - najprej od G dobiš cca v 31.-32. tednu potrdilo o PDP. Z neta si sprintaš vse potrebne obrazce (linki od coolbabe) in jih daš izpolnit v službi - potrdilo o zaposlitvi in plači, nekaj pa jih izpolniš sama. Potrebuješ 3 sklope papirjev (kopiram iz družinske zakonodaje, kjer je forumka lepo napisala, katere obrazce rabiš za kaj - meni je zelo pomagalo): za porodniško prvih 105 dni (če si zaposlen in če koristi mati): S1/1 S2/1 S1 S2 S6 za starševsko nadomestilo naslednjih 260 dni: S1/3 S2 S2/1 S5 (dvakrat moraš izpolniti S2 in S2/1) +fotokopijo bančne kartice +fotokopijo osebne, davčne +izpis zavarovanj ZZZS obrazca DP-2 ni treba pošiljat! za očetovski dopust pa: S1/2 S2 S2/1 S6 S8 +zapisnik o priznanju očetovstva, če nisi poročen + fotokopijo bančne kartice +naknadno moraš sporočiti, kdaj - katere dneve od-do bo koristil dopust . Včasih se kaj razlikuje od CSDja do CSDja - ne obrazci, ampak fotokopije. Od mene so vzeli le kopijo bančne kartice. Jaz sem oddala v enem šusu papirje za porodniško, paket (vzela sem denar) in dopust za nego in varstvo - za to zadnje moram takoj po rojstvu odnesti še rojstni list otroka. Za očetovski enako - pri nas moraš tudi datum sporočit vnaprej, tako, da bo moj papirje odnesel, ko se rodi, v službi pa je okvirno že zmenjen. Kar se priznanja očetovstva tiče: greš na UE k matičarju, rečeš, da bi priznali očetovstvo in dobiš list papirja, na katerem piše, da ta pa ta (oče), priznava otroka, ki ga bo predvidoma tega pa tega (vzamejo PDP) rodila ta pa ta (mati). Ta zapisnik odneseš s sabo v porodnišnico in ima podobno funkcijo kot poročni list za poročene - lahko že tam vpišejo otroka v matično knjigo in nimaš letanja po porodu po raznih uradih. Taka je nekako naša birokratska zgodba . Upam, da ti karkoli pomaga. Včasih se kakšna stvar razlikuje od UE do UE oz. od CSDja do CSDja, ampak v bistvenem je to to..... Srečno!
|
| Stran: [1] |
KAPLJICE AD3 s1o2mene pa zanima ali ste devale kapljice AD3 vašim malčkam ??? hvalada (
59%)
ne (
41%)
Število vseh glasov: 296Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!