marty5 -> RE: Pred porodom pohod po uradih? (25.1.2006 18:58:49)
|
Ti na sveže povem, ker že cel mesec to urejam.... Situacija je pa taka - živiva skupaj, na istem naslovu, sva pa neporočena. Torej - najprej od G dobiš cca v 31.-32. tednu potrdilo o PDP. Z neta si sprintaš vse potrebne obrazce (linki od coolbabe) in jih daš izpolnit v službi - potrdilo o zaposlitvi in plači, nekaj pa jih izpolniš sama. Potrebuješ 3 sklope papirjev (kopiram iz družinske zakonodaje, kjer je forumka lepo napisala, katere obrazce rabiš za kaj - meni je zelo pomagalo): za porodniško prvih 105 dni (če si zaposlen in če koristi mati): S1/1 S2/1 S1 S2 S6 za starševsko nadomestilo naslednjih 260 dni: S1/3 S2 S2/1 S5 (dvakrat moraš izpolniti S2 in S2/1) +fotokopijo bančne kartice +fotokopijo osebne, davčne +izpis zavarovanj ZZZS obrazca DP-2 ni treba pošiljat! za očetovski dopust pa: S1/2 S2 S2/1 S6 S8 +zapisnik o priznanju očetovstva, če nisi poročen + fotokopijo bančne kartice +naknadno moraš sporočiti, kdaj - katere dneve od-do bo koristil dopust . Včasih se kaj razlikuje od CSDja do CSDja - ne obrazci, ampak fotokopije. Od mene so vzeli le kopijo bančne kartice. Jaz sem oddala v enem šusu papirje za porodniško, paket (vzela sem denar) in dopust za nego in varstvo - za to zadnje moram takoj po rojstvu odnesti še rojstni list otroka. Za očetovski enako - pri nas moraš tudi datum sporočit vnaprej, tako, da bo moj papirje odnesel, ko se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] rodi, v službi pa je okvirno že zmenjen. Kar se priznanja očetovstva tiče: greš na UE k matičarju, rečeš, da bi priznali očetovstvo in dobiš list papirja, na katerem piše, da ta pa ta (oče), priznava otroka, ki ga bo predvidoma tega pa tega (vzamejo PDP) rodila ta pa ta (mati). Ta zapisnik odneseš s sabo v porodnišnico in ima podobno funkcijo kot poročni list za poročene - lahko že tam vpišejo otroka v matično knjigo in nimaš letanja po porodu po raznih uradih. Taka je nekako naša birokratska zgodba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Upam, da ti karkoli pomaga. Včasih se kakšna stvar razlikuje od UE do UE oz. od CSDja do CSDja, ampak v bistvenem je to to..... Srečno!
|
|
|
|