Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 25.1.2006 16:00:22
|
|
|
|
Miloš
|
Potrebno je probavati in probavati, pa je zmeri drugačno testo, ko pa ima človeke nekje 60 let in več pa testo postane vedno enako in NAJBOLJŠE.
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 25.1.2006 16:25:24
|
|
|
|
trojči
|
Nejasno sem napisala, poanta je bila v tem, da je polnozrnata moka grobo mleta, da je mogoče finta v vrsti moke. Uporabljate ostro ali katero drugo moko?
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 25.1.2006 16:54:47
|
|
|
|
Nasy
|
jaz vedno navadno, ponavadi tip500 ali pa 400
_____________________________
Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 25.1.2006 17:07:00
|
|
|
|
artista7
|
naredi takole: naredi kvasec; zmešaj pol kvasa z žlico moke in žličko sladkorja in malo toplega mleka- v tem je point. Počakaj da vzhaja. potem domešaj k kvascu moko, žličko soli in malo olja zmešanega z mlekom (spet toplim, lahko tudi z vodo). Dobro umesi, če testo ni voljno, dodajaj še malo mleka ali olja ali moke (vse po občutku). Potem pekač namaži z oljem, testo raztegni (potem ko vzhaja), namaži s konzervo pelatov (prej jih zmiksaš z malo soli in baziliko ali origanom) in potem dodajaj ostale dodatke po želji. Peci nekje 20-25 minut pri 180 stopinjah. Dober tek!
< Sporočilo je popravil artista7 -- 25.1.2006 17:08:43 >
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 26.1.2006 8:45:03
|
|
|
|
kalbo
|
Moj recept za testo je malo nižje doli pod testo za pico. Rata vedno! Men se še ni zgodilo, da kvas nebi dvignilo, pa pečem kruh vsak teden dva hlebca, pa pico velikokrat. kvas zbudiš po naslednjem postopku: Zmešaš en štamprle vode in en štamprle mleka, dodaš žličko sladkorja ali še bolje medu. Zmes mora biti topla, ampak ne vroča. Tu notri raztopiš kvas, pol pa samo po vrhu potreseš malo moke. pet do deset minut, pa mora biti navrhu šalce. Pico pa peci raje na 250 stopinjah deset minut, se bolje speče!!!
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 26.1.2006 8:47:54
|
|
|
|
kalbo
|
Da ne boš iskala, sem ga kar sem skopiral! 0,33 dl mleka 0,33 dl olja 1,33 dl mlačne vode 0,33 kg moke 10g soli mala žlička medu 25 g svežega kvasa (en zavitek od žita) V šalci za čaj zmešaš mleko 0,33 dl vode in žličko medu. Mešanica mora biti topla a ne vroča. Tu notri zaztopiš kvas, potreseš s ščepcom moke in počakaš, da se dvigne do vrha šalce (temu se po kalbotovo reče zbuditi kvas). Moko daš v večjo skledo, narediš v sredi luknjo, streseš tja sol, zbujeni kvas, olje in preostalo vodo. Zgneteš testo, in daš hajat za pol do ene ure na toplo. Še en trik, pica se peče na maksimalni temperaturi pečice 10-15 min. Pomembno je, da je pečica nakurjena na maksimum 250, nekatere (moja) gredo pa celo na 275 stopinj. Dober tek
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 26.1.2006 9:02:52
|
|
|
|
trojči
|
Koliko receptov.......shranila jih bom v mojo bazo receptov.......ni , da mi nekaj od tega ne bo uspelo.
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 26.1.2006 9:04:27
|
|
|
|
kalbo
|
Važno je, da ti kvas dvigne. Če ti to rata, je že tričetrt uspeha tukaj!
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 26.1.2006 12:11:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Bravo kalbo ti si špica!!!! Vrstoo let pečem kruh,pa z medom še nisem poskusila. V nedeljo pa bom namesto sladkorja dala malo meda.
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 21.2.2006 12:16:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo da vam povem, da tako dobre pice, delane po KALBOVEM receptu, še svoj živ dan nisem jedla. Samo toliko, ko boste spet v dilemi, kako narediti testo.
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 21.2.2006 17:47:09
|
|
|
|
lex
|
Za brzino in brez vzhajanja je pa tale: 2 šalčki moke tip 500 (drugač ni dobro) 1 šalčka piva (bolje manj kot več) - lahko tudi vode 2 žlički olivnega olja 1/2 pecilnega praška Zmešaš, razvaljaš nadevaš in že pečeš. Albina a si že probala?
_____________________________
Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud) ----------------------------- Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 21.2.2006 18:28:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, tega tvojega še ne, mogoče kdaj drugič. Zdajle že drugo rundo pečem za tastarga, ki je prišel iz službe oz. bo čez pol ure
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 26.2.2006 12:12:52
|
|
|
|
janjja
|
SAmo kompliciranje!!! - pol kile moke - 1/4l tople vode v kateri ratopiš pol svežega kvasa in to zliješ v moko daš žlico soli in malo kisa. zmesiš in raztegneš po plehu. Jaz pol še samo nadevam sestavine in dam pečt. Pa če mi kaj na svetu grata je to pica!
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 26.2.2006 13:36:45
|
|
|
|
kalbo
|
Ja, sej, stvari so enostavne, ko zadevo narediš tastotič. Za taprvič rabiš pa podrobnejša navodila, ne? Tistole "kompliciranje" zgoraj imam skupaj prej kot v desetih minutah, testo je pa fenomenalno...priporočam, da poizkusiš.
|
|
|
|
RE: TESTO ZA PICO-pomoč 3.3.2006 15:13:49
|
|
|
|
chips
|
No jaz pa imam recept za testo iz neke znane picerije tu pri nas. in sicer: SESTAVINE -60 dag moke -2 jajci -1dl mleka -1 žlička sladkorja -sol -1 dl olja -2 dl piva -1 kocka kvasa +++moko,mleko,sladkor---to vzameš od zgoraj)daš vzhajati Ko je testo narejeno ga 2x vzhajamo po pol ure,
_____________________________
6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!! 23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?