|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolečine - krči
24.1.2006 12:14:10   
Nixxon
Najprej lep pozdrav vsem!

Z mojo drago pričakujeva naraščaj, česar sem blazno vesel. In ker se zadnje čase veliko naučim ravno po raznih forumih, je bil logični korak da se prijavim sem. Kot vidim po enem dnevu pregledovanja sem v hudi manjšini. :D

Za malo pikico sva izvedela dokaj kmalu, kot se je sedaj pokazalo, saj je najprej zaročenkina ginekologinja mislila da iz nje ne bo nič (nisva vedela datuma njene zadnje menstruacije in naj bi bila pikica že veliko večja). Takrat je bilo razočaranje precejšnje. Po enem tednu je bil viden napredek in naj bi bilo vse OK. Medtem sva tudi šla h neki drugi G, katera je bila veliko bolj strokovna in naju pomirila. Sedaj naj bi bila pikica stara približno 1 mesec.

Problem pa je, da ima zaročenka kar hude krče. Tudi pred nosečnostjo jih je imela med vsako menstruacijo, zelo močne, tako da je potrebovala painkillerje. Katere ne vem, se ne spoznam. Bila je tudi operirana na rodilih par let nazaj in takrat so ji rekli da bo izredno težko zanosila (tudi zato je veselje toliko večje). Sedaj ima tudi rjav izcedek, ampak dokler ni rdeč je baje vse ok. Ne vem, se ne spoznam čisto nič. Me pa skrbi.

Predvsem me zanima če je to "normalno", če se je to dogajalo kateri od vas? Najbrž bi rad različna mnenja.

Hvala, LP, N

PS: Naslednji G pregled ima konec februarja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolečine - krči
24.1.2006 12:20:31   
Lorena
Ne čakat februarja!

Jaz bi šla takoj na urgenco! Ali bi pa vsaj poklicala svojo G!
Lahko da ne pomeni nič, lahko pa. Sploh ker je imela že pred nosečnostjo težave. ..le tako bosta mirna.

Držim pesti za vajino pikicouser posted image

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2006 12:21:57   
Reja
Če malo pobrskaš po vsebinah pod Nosečnost in porod, boš ugotovil, da nas mučijo takšne in drugačne bolečine. Včasih so kar neznosne, so pa vseeno normalne za nosečnost.

Morda ne bo odveč, če tvoja draga to omeni prihodnjič na pregledu pri G. Če vaju skrbi, pa G kar čimprej pokličita.

Sicer pa so ponavadi bolj zaskrbljujoče bolečine, ki jih spremljajo rjavi izcedki. To ne pomeni, da je kaj narobe, so pa zdravniki še bolj previdni.

To sem se naučila iz knjig, revij in forumov. Upam, da ti kaj pomaga.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2006 12:34:14   
Nixxon
Saj za te bolečine G ve, ima neke tablete ki naj otroku nebi škodili, ampak vsaj pri lajšanju bolečine očitno skoraj nič ne pomagajo.

Zadnjih par dni pa ji nagaja tudi želodec. In pa hrana ji nekako "smrdi". Pa dobro, to niti ni povezano s krči.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2006 12:48:44   
Lorena
Potem je pa še najboljše mirovanje in počitek. Ne vem kako drugače bi ti znala pomagat.
Je pač tako, da je v nosečnosti toliko vsega, je pa treba pač potrpet in razmišljat ouser posted image , vsaj jaz potem pozabim na vse nosečniške tegobe.

Ima pa tvoja zaročenka srečo, da ji tako stojiš ob strani in skrbiš zanjouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2006 12:54:04   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: Lorena

Ima pa tvoja zaročenka srečo, da ji tako stojiš ob strani in skrbiš zanjouser posted image user posted image user posted image

Hvala, jaz tud tako mislim. Jaz bi samo rad da se nama otrok rodi zdrav.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2006 13:13:25   
Lorena
Vsi bi to radiuser posted image  in veš, četudi neka nosečnost poteka čisto čisto brez težav, to še vedno ni zagotovilo, da bo user posted image  res zdrav. žal tako je.

user posted image user posted image user posted image Bodimo optimisti in mislimo le pozitivno!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.1.2006 13:25:00   
Maja_77
Tudi jaz imam v prvih tednih (5t) bolečine in krče. In sem bila na pregledu in dobila Spasmex tbl. proti bolečinam oz. krčem. G. je rekla naj pridem nazaj v primeru krvavenja, drugače šele čez 2 tedna.
Tko da zgleda, da bolečine niso pač nič takega...

LP

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.1.2006 22:36:45   
NRMM
Nixxon lepo stoj ob strani svoji zaročenki in vso srečo pri rasti vajine pikice v trebuščku user posted image .
Tudi jaz sem imela rjav izceden v 8 tednu in sem dobila tablete Dabroston, da se plod zadrži ampak ne škodujejo, je pa res, da krčev nisem imela. Je pa možno, da so krči zaradi raztezanja maternice.
Naj ti pa v tolažbo povem, da te tablete res ne škodujejo in izcedek ni nič nevarnega, dokler je rjav in da se je vse srečno končalo, pred enim mesecem sva dobila zdravo pupiko user posted image .

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Maja_77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.1.2006 22:40:08   
Mari71
Jaz sem bila zaradi krcev v 10t celo 3 dni hospitalizirana. A tudi v bolnici ne morejo kaj dosti narediti. So mi predpisali Buscopan, ki je zelo pomagal (tudi ce Pusenjak v to ne verjame), 3X na dan pa so mi dali tudi sumece Mg tablete. Jih priporocam, ker Mg blazi krce in pri meni je delovalo.
So pa krci v 15t popustili, tako da te lahko potolazim, da verjetno ne bo tako hudo cez celo nosecnost. Vse dobro!

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.1.2006 9:52:19   
Nixxon
Hvala vsem za odgovor. Kot vidim ni edina s tem problemom.

Ampak izgleda da bo večji problem s hrano. Vse ji smrdi, tako da se težko prisili da kaj poje, kar pa ni dobro. Ker, kot sem prebral v reviji pri zdravniku, nosečnost in hujšanje ne gresta skupaj. Ampak mislim da ima ta problem več žensk. Tudi moja mama ga je imela.

Anyway, se kar zdim malo glup sam sebi, da taka vprašanja postavljam. Oh, well, grem druge stvari brat.

LPuser posted image

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.1.2006 10:07:25   
TADEJA78
Nixxon! Ne bodi trapast. Če si otroka želiš je povsem normalno, da te skrbi. Nobeno vprašanje ni odveč! Glede hrane, pa naj sama ugotovi, kaj ji najbolj ustreza. Predvsem pa naj se malo "sili", da bo pila - meni so ustrezali le gosti sokovi. Pri vsakem je pa drugače. Naj ugotovi, kaj ji diši in pač je tisto, ko bodi prvi tedni mimo, bo tudi začutila dete in bo imela več apetita, pa bo takrat skrbela za zdravo  - raznoliko prehrano. Zdaj pa naj poskrbi, da bo vsaj nekaj pojedla in čimveč počivala! Pa lepo se razvijajte!

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.1.2006 13:19:27   
Nixxon
Hehe. Pred pol ure sem jo peljal pa so ji v Sparu zadišale neke blazinice s sirom in pomfri. Ni glih zdravo, samo vseeno bolj kot pa da sploh ne je. Jo bomo že prsilil, ni kej.user posted image

(odgovor članu TADEJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Razlika v letih med otroci
chips

Kolikšno razliko v letih imate oz. bi želeli imeti med otrokim?

1,5-2 (35%)

2-4 (43%)

4-6 (16%)

več (6%)

Število vseh glasov: 286

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!