|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekaj vprašanj
24.1.2006 10:16:00   
Evina
Zivio

Ze kar nekaj casa pasivno spremljam ta forum, iz katerega sem se izvedela že mnogo koristnih informacij. Pred dobrima dvema mesecema pa sem tudi sama postala mami puncki Evi. Sedaj pa se mi pojavlja nekaj vprasanj, kjer bi potrebovala vaso pomoc:

1. opazam, da Eva zadnje case med dihanjem hrope. Slisala sem, da je to za dojencke normalno, vendar se mi zdi, da se ji je to zacelo dogajati sele pred kratkim. Kaj mi svetujete?

2. Eva vedno več časa gleda le na desno stran (tudi glavico obraca vecinoma samo v desno). Kaj naj storim, da bo zacela gledati tudi v levo? Je pa hipertonik in hodiva tudi na fizioterapijo.

3. Ali tudi vase dojencke veliko napenja in spuščajo vetrove? Ne vem ali je to normalno ali ne. Se pa trudiva, da podirava kupcke, ceprav ne uspe vedno.

4. Se dojiva, pa me zanima koliko casa je normalno, da ne kaka. Vcasih je kakala vsak dan, sedaj pa kakšnih 14 dni ne kaka tudi po vec dni skupaj. Po tretjem dnevu ji dam malo sladkanih kamelic in ji zelo pomagajo pri njeni prebavi.

Hvala za enkrat, pa lep pozdrav do naslednjic.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nekaj vprašanj
24.1.2006 10:23:41   
Anonimen
za hropenje ne ve - povpraž pediatra
za obračanje glave..naštimej ji v košek al kjer kol večino časa preživi na drugo stran kake zanimive zadeve..recimo ogledalo, igračke, tvojo sliko
ja vetrove kr spuščajo, k še niso prebavila tko razvita. js sem moji občasno na dudo dala mal kuminovga sirupa, k pomaga pri tem napenjaju, al pa komarčkov čaj
če se smao dojita je normalno da ne kaka tut do 1 teden, tko da ni panike

(odgovor članu Evina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nekaj vprašanj
24.1.2006 10:55:21   
makica
Živjo,

1. Lahko da ima kakšno smetko v nosu in potem se sliši kot hropenje. Nam je pediater rekel, naj včasih malo spucamo nosek s fiziološko raztopino

2. Nimam iskušenj, najbolje da vprašaš kar fizioterapevko

3. Naša prdka skozi. Še ponoči, ko trdo spi se sliši kako prdka. Prej je imela krče, zdej pa nima velikih težav s tem. Kupčki pri nas ne pomagajo, ker je na gosti hrani in verjetno zraven poje še zrak in enkrat mora pač itven

4. Za dojene otroke naj bi bilo povsem naravno, da kakajo 8x na dan ali pa 1x na osem dni. Torej brez skrbi. Če pa ji pomaga čaj ji pa kr daj, da je ne bo napenjalo.

LP


(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nekaj vprašanj
24.1.2006 11:56:34   
Anonimen
So že druge odgovorile.
O hipertoničnih otrocih za nasvet povprašaj dekle z nikom teja.
Glede ne preveč rednega kakanja je tako.Tako majhen otrok še nima razvite prebave in peristaltike,Naj te nič ne skrbi,če po več dni ne kaka,je čisto normalno.
Če slišiš hropenje,je to normalen zvok pri dihanju za tako majhne otročke.
Le občasno le spucaj muce z noska z fiziološko.
Da spušča pline,bodi srečnamnaj prdka po mili volji,saj je znak,da ne bodo
vetrovi po črevcih ropotali in ji delali kolike.
Pa čajčke proti kolikam lahko uporabljaš.

(odgovor članu makica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nekaj vprašanj
24.1.2006 11:57:32   
pat
1. spucat nosek, včasih pa tud dihala tak delujejo. naša že od rojstva smrči, tak da se user posted image smejiva, ker mu dela konkurenco.

2. vpr zdravnika pa daj ji zanimive stvari na levo stran, kliči jo...

3. naša user posted image  tak prdi, skoz, celuo ponoči, tako glasno in močno da se celo zbudimo, v začetku ji je celo ritka poknila - je imela ranice okrog

4. kar se kakanja tiče pa ne vem, naša redno kaka, sicer je stara šele 1 mesec, vendar ima pri kakanju probleme - zelo joka, ker jo boli, čeprav ima tekoče blato..

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nekaj vprašanj
24.1.2006 12:09:11   
Anonimen
Otročki še nimajo peristaltike.Pat pol ji pa ti pomagaj.
Razvij jo,ko vidiš da se napenja.Primi obe nogici in ji jih pokrči v kolenčkih
ter pritiskaj na bušija nogice.Olajšala ji boš izločanje blata.

(odgovor članu pat)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...





sindarin

Poznate kakšnega slovenskega proizvajalca igrač?

da (56%)

ne (44%)


Število vseh glasov: 173

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!