|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 12:24:54   
sanja5
No po treh mesecih in pol brez večjih problemov sem danes že malo obupana. Moja punčka, ki se je do sedaj samo dojila in lepo redila se zadnje dneve pri dojenju neprestano joče in odklanja prsi. Malo povleče pogleda stran in spet malo povleče in jok. Teden dni je bila zaprta zato sem ji po nasvetu pediatra dala sladko vodo med obroki ppa kamilice, da bi vse skupaj razredčili. Vse to sem ji dozirala po steklenički, ki jo je takoj poštekala in vzljubila. Ali je možno, da zavrača dojenje, ker bi rajši stekleničko??? Prosim pomagajte, ker sem že čisto obupala saj je vsako dojenje prava muka.

Hvala vam.

Sanja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 12:30:01   
TINALAN
Ja, možno je da ti zavrača dojenje zaradi flaške, ampak, če si flaško uporabljala samo enkrat ali pa dvakrat na dan, mislim da ni mogoče. Rajši ji probaj kamilice po žlički, tako sem jaz delala. Probaj si stisniti mleko in ji ga dati po flaški, če ga bo pila po flaški, potem je res navada na flaško.

(odgovor članu sanja5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 12:32:33   
Grascakinja
Čisto možno.
Si morda dobila menstruacijo? Pri nekaterih se takrat spremeni okus mleka in ga otroci zavračajo.
Poskusi si izčrpat svoje mleko, pa ponudit po flaški. Če ga bo pila, potem je pogruntala flaško in se ji dopade bolj, ker bolj teče.
Kateri cucelj in stekleničko pa si uporabila?

(odgovor članu sanja5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 12:37:05   
sanja5
Uporabila sem stekleničko in cucelj NUK. Sem poskusila tudi z izčrpavanjem mleka ampak to nikamor ne gre. Imam Chicco pumpico pa ful boli pa še nič ne teče.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 12:40:12   
atinav
Jaz mislim da je to možno...saj se je pri nam točno to zgodilo. Ko sem mu parkarat dala flaško s čajem, ni imel nobene želje več po joškici...isto se je dogajalo kot pri tebi, začel je protestirati. Tako da sem si začela pumpati mleko in veselo je pil po flaški...in tako sem si mleko pumpala do 6 meseca...aja začela sem pa pri 2 in pol mesecih. Jaz ti predlagam da mu daj kamilice po žlički in vztraja z dojenjem...ker moram priznati, da pumpanje je kar naporno. Pa srečno...kakor koli se boš odločilauser posted image .

_____________________________

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu sanja5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
16.1.2006 12:43:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanja5)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 12:44:32   
atinav
Jaz sem uporabljala Avent pumpico...in sem bila zelo zadovoljna...mislim da so tudi druge punca tukaj na forumu bolj uporabljale Aventove. Na začetku znajo biti problemi, tako da potrebuješ malo filinga...no ampak potem pa kar zlaufa.

_____________________________

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu sanja5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 12:55:04   
arielca
Ja, mislim, da je to možno, čeprav midve uspešno kombinirava dojenje in flaško pa ni problemov. Očitno je odvisno od user posted image .
Pumpica je pa res najboljša Aventova. Sem jo uporabljala zaradi mastitisa in jo priporočam!!!! Prvič je malo krize, ko pa se navadiš je enostavno in predvsem neboleče.

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 13:19:31   
TINALAN
probaj z aventovo pumpico, ZAKON!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 13:22:46   
TINALAN
Ampak pazi, če boš večkrat na dan črpala mleko iz zize, ti bo mleka zmanjkovalo. Poznam več kolegic, ki je začelo z pumpicami, potem jim je pa mleka zmanjkalo. Probaj z pumpico, potem pa vztrajaj na zizo!!!!!! Dojanje je priporočljivo. Jaz ga zagovarjam. Drugače so mamice, ki nimajo mleka, ampak če imaš mleko ti bo sigurno uspelo, samo večkrat probaj ponuditi. Mogoče ji raztejo zobki, pa je malo bolj občutljiva.

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 13:23:33   
Lory
Tudi midve kombinirava dojenje in iztiskano mleko po flaški. Zaenkrat ni problemov. Jaz si stisnem mleko zvečer, ker mi tako več poje in posledično dlje spi. Pa še za ponoč si stisnem, ker ponoči enkrat jeva. Stara je 2 meseca.

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 13:35:52   
zoya24
Po moje pa ni od tega, ker je parkrat po flaški potegnil. Mi smo stari pet mesecev in se še večinoma dojiva, pa se je tudi včasih naredilo, da se je kar jokcal zraven ko se je dojil, pa obračal stran...., pa sem ga pustila, po pol čez čas spet podojila, pa je blo. Je pa znalo to obdobje tud kakšen teden trajat, je bilo prav zoprno. Pa včasih sem mu po flaški čaj dala, pa se zaradi tega ni nehal dojit.

lp, Zoya

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 14:11:59   
zita
Naj vam jaz napišem svojo zgodbo o dojenju in odklanjanju. Imam tri mesece starega fantka in že od prihoda iz porodnišnice kopmbiniram dojenje in dodajanje aptamila. Namreč, fantek je imel zlatenico, prišli smo domov in patronažna sestra je rekla, da moram dodajati ker se pač ne redi 25-30 g na dan, ampak samo 20 g. Halo!! Seveda sem bila na začetku žalostna, ampak potem smo uvedli red. Stekleničko dobi 2 krat na dan, vedno ob isti uri, dopoldne in pred spanjem, vedno po dojenju. Pri treh mesecih dobi aptamila približno 200 g na dan, ostalo se dojimo. Imeli smo prvo cepljenje, fantek je zdrav, zelo proporcionalno se razvija. težki smo 6.400 g in merimo 64 cm. Podvojili smo porodno težo in pridobili 12 cm. No, da preidem k bistvu. Ponoči se dojiva na vsako stran po 30 minut, torej 1 uro, čez dan, ko je otrok buden pa največ 10 minut na vsako stran. Potem enostavno joka, trikrat potegne in se obrne stran, potem pa spet potegne. Seveda sem bila najprej tudi sama panična, kako je otrok začel odklanjati dojenje zaradi stekleničke. Potem pa uvidela, da ponoči, ko spi od 22-tih do 4.00 zjutraj in je lačen kot volk kar hlasta za mlekom, čez dan, ko je buden pa se enostavno prej nahrani in ne mara več. 

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 14:19:18   
cuma
Sanja5!
Po moje je možno, da ji je flaška všeč, dvomim pa, da bi zato odklanjala zizo. Možno je, da ima mleko drugačen okus tudi zaradi prehrane..pomisli, če si kaj drugega jedla te dni?
Sicer pa se strinjam  s puncami, ki so ti napisale, da si poskusi iztisnit mleko in ji ga dat po flaški - če bo pila, je z mlekom vse ok!
Ker moja pupa ni napredovala, ji od tretjega tedna dodajam pri vsakem obroku. Kljub temu ima še vedno rada zizo in jo včasih hoče še po obroku - torej za predjed in še za sladicouser posted image !Flaška je pa itak ta glavna - med flaško nikoli toliko ne motovili in jamra in spušča in grabi ...user posted image
Lp in vso srečo!
Cuma&Ema

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
16.1.2006 14:26:34   
Aleksandrin
Jaz imam tudi Chicco pumpico in sem imela iste probleme, ampak, ko se navadiš gre. Ne smeš kar pumpat in pumpat, ampak napumpš toliko, da je bradavica trdno prisesana pol pa malo počakaš, da priteče, če še vedno ne priteče spustiš zrak in na novo prisesaš in spet čakaš, par sekund. Meni pomaga, da se prisesam, potem si še z roko malo pomagam (masiram proti bradavici).
Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Pri treh mesecih imam tudi jaz probleme. Če še kaj rabiš, me dobiš na privat.
LP

(odgovor članu sanja5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
17.1.2006 16:49:04   
tehnofil
Pri nas je bilo točno to.  Potegnil je iz dojke in se obrnil stran in se skremžil. Zajokal. Prav videlo se je da je lačen, de želi jesti in da ga boli.
Diagnoza - alergija na kravje mleko.
l.p.

(odgovor članu sanja5)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM
17.1.2006 20:52:08   
Maja Z
ojla

ko je kaja imela tam nekje tri mesece, je tudi včasih jokala in se odrivala stran od joške..Malo je povlekla, nato pogledala stran in spet malo povlekla pa jok....pa se je vidlo da je hotela jest, pa ni šlouser posted image  in eni kolegici se je dogajalo enako..ona ni vztrajala in je prešla na adapt. mleko, jaz pa sem in se še vedno dojivauser posted image ...ko je takrat začela jokat, sem jo malce ponosila ali zamotila in sva čez čas ponovno poskusile..ponavadi je šlo brez problema..potem sem enkrat za nasvet poklicala svetovalko za dojenje in jo vprašala, če je že slišala za ta primer, in je rekla, da je to pogosto, sploh pri tistih otrocih k so bolj zaprti (pa ne v kakšni kletkiuser posted image ) in  dražljaj sesanja sproži refleks izločanja blata in ker to ne gre, zato jokajo ker jih boli..tako mi je ona rekla in mislim, da je imela prav..ko pa so pri kaji ponehali krči, se je tudi pri dojenju stanje izboljšalo, sploh pa nekje od 4 meseca dalje..in od tedaj se dojiva brez problemov in obe uživava...

torej, to je moja zgodba, ne vem kako je pri vama, upam pa da vama uspe rešiti problemček user posted image

aja pa še to..kaja je tut po flaški pila sok ali čaj, pa se še vedno rada doji..to je najbrž odvisno od (ne)lenobe user posted image , da vleče, kjerkoli mu je pač boljše ali lažje

maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?