zita -> RE: FLAŠKA DOJENJE... POMAGAJTE PROSIM (16.1.2006 14:11:59)
|
Naj vam jaz napišem svojo zgodbo o dojenju in odklanjanju. Imam tri mesece starega fantka in že od prihoda iz porodnišnice kopmbiniram dojenje in dodajanje aptamila. Namreč, fantek je imel zlatenico, prišli smo domov in patronažna sestra je rekla, da moram dodajati ker se pač ne redi 25-30 g na dan, ampak samo 20 g. Halo!! Seveda sem bila na začetku žalostna, ampak potem smo uvedli red. Stekleničko dobi 2 krat na dan, vedno ob isti uri, dopoldne in pred spanjem, vedno po dojenju. Pri treh mesecih dobi aptamila približno 200 g na dan, ostalo se dojimo. Imeli smo prvo cepljenje, fantek je zdrav, zelo proporcionalno se razvija. težki smo 6.400 g in merimo 64 cm. Podvojili smo porodno težo in pridobili 12 cm. No, da preidem k bistvu. Ponoči se dojiva na vsako stran po 30 minut, torej 1 uro, čez dan, ko je otrok buden pa največ 10 minut na vsako stran. Potem enostavno joka, trikrat potegne in se obrne stran, potem pa spet potegne. Seveda sem bila najprej tudi sama panična, kako je otrok začel odklanjati dojenje zaradi stekleničke. Potem pa uvidela, da ponoči, ko spi od 22-tih do 4.00 zjutraj in je lačen kot volk kar hlasta za mlekom, čez dan, ko je buden pa se enostavno prej nahrani in ne mara več.
|
|
|
|