|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prve žličke goste hrane
12.1.2006 10:34:07   
MajaPRO
Lep zimski pozdrav!

user posted image  bo v soboto dopolnil 5 mesecev in se polno dojiva. Po nasvetu patronažne sem pred 3 dnevi začela z uvajanjem goste hrane oz. spoznavanjem drugih okusov. V torek sem mu ponudila nekaj žličk naravnega jabolčnega soka (naredil je tak obraz, kot da bi mu dala limono), včeraj in danes pa zmiksano jabolko. Glede na to, da se zraven kremži in z jezikom potiska hrano iz ust, mislim, da mu okus jabolka ni všeč.
Kaj sedaj? user posted image Naj še nekaj dni vztrajam z jabolkom in upam, da jo bo nekega dne le sprejel ali naj mu ponudim drug okus (npr. banano)?
Kakšne so vaše izkušnje? So vaši otroci hitro sprejeli drugo hrano ali je bil to dolgotrajen proces?

Hvala za vaše odgovore! 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prve žličke goste hrane
12.1.2006 11:23:36   
Dejča
No, midve z našo sva na istem, pa je 1 mesec starejša od tvojega user posted image , vendar sva se polno dojili do 6. meseca. Tudi sama sem imela občutek, da naša pa NIKOLIIII ne bo jedla goste hrane, pa zadnja dva dni že kar nekako lepo je. Dala sem ji že jabolko, banano, bučke (bljak za njo), korenček. Jaz sem ji vsak nov okus ponujala kaka dva, tri dni, pa ji je jabolko, pri katerem se je prej kremžila, zdaj že kar všeč, banano je pa včeraj tudi pojedla že več kot pol - ni je nič pljuvala ven kot kakšno drugo stvar. Poskusi še s čim novim, pa potem jabolko čez par dni spet. Veliko potrpljenja in ne sili je preveč, še vsega se bo navadila - no, vsaj večine stvari - vsega pa tako tudi ti najbrž ne ješ, kajne?

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2006 11:28:34   
kati*
živjo

moj malček je sicer še malo mlajši, a ker se mu blazno dopade papanje po žlički (se kar slini ko nas gleda papat user posted image ), smo začeli - danes že drugi dan- z jabolčnim sokcom. Včeraj dve kapljici, dons mal več. Pa ni naredil nobene čudne grimase , nasprotno je celo cmokal user posted image . Morda je blo pa jabolko kislo. Jabolka so zelo različna, probaj s kakšnim bolj sladkim jabolčkom.

Pa uspešno papanje naprej.

lp, K

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2006 11:59:24   
SashaB
Mi smo z uvajanjem začeli že nekje pri 4,5 mesecih, tako da imamo sedaj že lepo sadni in zelenjavni obrok, zvečer pa kakšen rižolino ali kaj podobnega.

Tudi midva sva začela z jabolkom in nato korenjem. Čeprav se je meni jabolko zdelo sladko je Lanu kar obraz skupaj potegnilo.user posted image Nato sem mu začela zraven oddajati banano (jabolko sem prekuhala, nato pa samo dodala banano in vse skupaj zmiksala), potem pa je bil navdušen. user posted image  Kmalu sva nato začela podobno še s hruško itd.user posted image

Poskusi torej "posladkati" zadevo... In počasi, a vztrajno, pa boste sigurn o tudi vi kmalu pridno začeli papati po žlički.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prve žličke goste hrane
12.1.2006 12:09:42   
MajaPRO
SashaB, tudi meni se je jabolko zdelo zelo sladko, tako da sem ga potem sama z veseljem pojedlauser posted image . Tudi sama sem razmišljala, da bi mu jutri dodala še banano.
Kakšno količino sadja pa navadno pojedo, da nadomestijo mlečni obrok oz. da ga ni potrebno potem še dojit (pol jabolka ali več?)

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2006 12:10:02   
Šoni
SashaB, tudi mi dajemo našemu prekuhano jabolko in banano v razmerju 1:1 in mu kar tekneuser posted image . Stari smo 4,5 meseca. Tudi naš mali z jezičkom kašico ven poriva, samo mislim da jo še ne zna dobro pogoltniti, ker po parih poskusih, je žlička prazna. Mislim, da je treba kar vztrajati. Se pa tudi naš mali kremži na začetku, čeprav je jabolko sladko. Se tudi midva še polno dojiva. Z zelenjavnim obrokom smo pa na slabšem, le tega pa ne samo z jezičkom ven poriva, ampak pluvauser posted image in se krega, tako da mislim da mu ni všeč. Smo pa poskusili korenčka, cvetačo, brokoli, bučke. Zato bom ostala kar na žitni kašici pred spanjem. To mi je svetovala patronažna, ker smo se kljub dojenju pred spanjem potem zbujali. Sedaj ko pojemo kašico imamo pa glede hrane ponoči kar mir.

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2006 14:21:10   
ninocka
Soni, eno vprasanje zate (mislim, par vprasanj). Tud moj je star priblizno toliko kot tvoj. Trenutno imava en gosti obrok (okrog 100g) -  ali zitna kasica al pa zelenjavni.
Zanima me pa koliko obrokov na dan ima tvoj (mleko in gosti)  in kolk od teh je gostih (sej, ce sem prav prebrala ima 2, a ne?)? Ker nas se je tud zacel ponoci zbujat, pa je prespal ze celo noc (10 -7) brez zbujanja za hranjenje.

Hvala!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prve žličke goste hrane
13.1.2006 10:39:00   
MajaPRO
Dejča, res je slabo kazalo s tem jabolkom, pa sem mu danes naredila kašico iz pol jabolka in pol banane in mu je ful teknilo. user posted image user posted image user posted image Prav odpiral je usta po vsaki žlički in stegoval rokice, naj mu dam še. Pa je pojedel pol porcije (torej četrt jabolka in četrt banane), več mu pa nisem upala dat. Gor je pa spil 70 ml čaja in šel spat. Še podojit ga nisem takoj rabla, ga je očitno kar nasitilo. Upam, da bo pri drugih okusih ista pesem, drugače bomo pa vsakemu sadju banano dodajali.user posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2006 13:02:44   
SashaB
No, evo. Saj bo.user posted image Malo pa po malo. Samo ne preveč silit. Mi smo že lepo jedli sadje in zelenjavo pa je imel vmes kakšen dan ko mu ni šlo prav z veseljem po grlu. Naslednji dan pa je zopet jedel kot velik. Tako se tudi količine razlikujejo po dnevih (in seveda tudi med malčki), torej ne se preveč ozirati na to koliko drugi pojejo. Midva sva počasi uvajala, vsak dan malo več, sedaj pa mu dam kolikor mu paše. user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2006 20:02:58   
Šoni
Oj ninocka, naš mali ima 2 gosta obroka in sicer po nasvetu pediatra okrog 10-11h sadni obrok (pediater pravi naj mu dajem le jabolko + banano, da s tem vse dobi) in seveda ko poje sadni obrok, če želi se še dojiva. V času kosila pa naj bi dobil zelenjavni obrok brez dojenja (po nasvetu pediatra). Drugače se pa polno dojiva na 4-5 ur, ponoči se zbudi enkrat med 5 in 6 uro in potem spi tudi do 9h. Z zelenjavnim obrokom je pa tako, da naš tamali zelenjave ne mara preveč in ga tudi ne silim. Skuhane zelenjave in spasirane ne mara, rad pa ima hippov obrok z jabolkom in korenčkom. Dam mu toliko kolikor želi, ne tehtam. Če poje zelenjavni obrok, potem se pred spanjem samo še dojiva, če pa zelenjavnega obroka ne poje, pa mu pripravim (po nasvetu patronažne) milupino riževo kašico, še raje pa kar mkilupino žitno kašico z banano, ker se meša z vodo. In zaenkrat imamo ponoči kar se hranjenja tiče kar miruser posted image .

Upam, da sem kaj pomagala, če te pa še kaj zanima, mi pa lahko kar privat pišeš.

Lp

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2006 23:10:47   
Anonimen
Šoni...eno vprasanje zate. Tvoje detece je staro pb. toliko, kot moje, pa mu drugega, kot zlice rizolina zvecer, da mu zgostim, ne dam. Koliko casa pa mu ze dajes gosto hrano oz. kdaj si zacela? Ni mi jasno, ce it ze je sadni in zelenjavni obrok, pediatri pa priporocajo oz. svetujejo pri uvajanju goste hrane po 1 vrsto hrane na teden. (zaradi moznih alergij). torej, ce je jabolko pa banano, pa se zelenjavo...

Ko je bla moja starejsa pupa dojencica, sem po 4.mesecu zacela, zdaj pa pediatri sploh priporocajo, da zacnes z uvajanjem goste hrane sele po 5.mesecu.

Kako pa ostale? Ali tudi ze pred oz. pri 4,.mesecu zacnete oz. ste zacele z gosto hrano? Jst bom pa kar ubogala pediatrinjo, ker je dans zmer vec alergij, smo jih imel in na sreco prerasl.
lp,

(odgovor članu Šoni)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2006 23:30:04   
Šoni
Anonimen, malemu sem ponudila kuhano jabolko, seveda spasirano ko je dopolnil 4 mesece. In sicer bolj tako, da vidim kako bo sprejel nov okus. Najprej se je kremžil, pol je pa kar z veseljem usta odpiral. Vse sem začela zelo neinvazivno, če bo hotel mu dam še, če ne ga pa ne bom silila, saj mislim do 6. meseca res bolj dojiti. Pa smo ugotovili, da mu ponoči primanjkuje kalorij oz. da mu je samo mleko premalo. Takrat sem po nasvetu pediatrinje uvedla riževo kašico pred spanjem in potem ponoči ni bilo več joka zaradi lakote. Pred kratkim pa sva bila pri pediatru, rutinski pregled in le ta mi je svetoval naj kar uvedem sadno malico dopoldne in sicer samo banano in jabolko, približno pol, pol. Drugo sadje mi je odsvetoval, češ da otrok s tem vse dobi in zakaj bi silili v kakšno alergijo, če ni potrebe. Popoldne mi je pa svetoval naj kar začnem z zelenjavnim obrokom. Ker sem mu povedala, da še vedno dojim, mi je svetoval ob sadnem obroku tudi dojenje če je otrok še lačen, po zelenjavnem obroku pa naj ukinem dojenje. Vendar kot sem že povedala, naš mali ne mara zelenjave, razen bučk pa še te tako, tako (poskusila sem cvetačo, brokoli, korenček) ga v ta obrok ne silim, ampak mu raje pred spanjem pripravim žitno kašico brez glutena. Je pa naš tamali kar konkreten saj tehta 8900g in ima 73 cm, tako da mi je tudi zato mogoče svetoval naj pričnem z gostimi obroki. Imam pa tudi knjigo Paparica za male papavčke, po kateri mu pripravljam sadje oz. zelenjavo in sicer je v njej za vsako starost priporočena določena zelenjava in sadje. Jedilniki pa se pričnejo pri starosti 4 mesece. Sem pa tudi že slišala, da nekateri pediatri priporočajo zgolj dojenje do 7. meseca. V literaturi sem pa tudi zasledila, da se pač poiskusi z novim okusom in če ga otrok sprejme potem ni blema, če pa ga zavrne, ga pa ne smemo siliti, vsaj še ne pri tej starosti. Tako, da se jaz ravnam po tem kaj je malemu všeč in kako se odziva.

Lp Šoni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.1.2006 10:40:05   
ninocka
Soni, hvala!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?