|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kokosovi hlebčki
17.12.2005 21:15:22   
Anonimen
Evo, punce moje drage, jutri začnem svoj tedenski turnir v pečenju peciva. In ker sem tako dobra, želim nekaj teh dobrot deliti tudi z vami. Tile recepti so iz knjižice receptov od Rame, ki sem jo dobila za nagrado. Če katera knjigice nima, ji bodo ti recepti prišli prav. Torej, jutri so na sporedu:

KOKOSOVI HLEBČKI

Sestavine so približno za 20 piškotov
Težavnost: lažja
Čas priprave: 40 minut

100 g margarine Rama za peko
100 g sladkorja v prahu
100 g kokosove moke
1 jajce
1 žlička pecilnega praška
130 g moke

Margarino penasto umešamo, da naraste, dodamo sladkor in še nekaj časa mešamo. Dodamo jajce, moko s pecilnim praškom in na koncu kokosovo moko. Testo pustimo nekaj časa počivati na hladnem, nato oblikujemo majhne hlebčke in jih pečemo 10 do 15 minut v vnaprej ogreti pečici pri temperaturi 180 stopinj.

Zelo enostavno.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kokosovi hlebčki
17.12.2005 21:24:24   
total
Ej Blacky,a veš da sem danes spekla čupavce pri mamici doma,super so rataliuser posted image ,hvala še enkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kokosovi hlebčki
17.12.2005 22:44:10   
india
Blacky, tokrat sem te malo prehitela user posted image . Danes smo že spekle: brizgane kekse, linške oči, cimetove zvezdice in vanilijevi in orehovi rogljički. Jutri so pa na vrsti muffini, verjetno ti kokosovi hlebčki in limonini srčki.

Po hiši diši tako,kot da bi bili v pekarni!!!user posted image user posted image

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kokosovi hlebčki
17.12.2005 22:47:40   
Anonimen
MISKA, vauuuuu, ful dobro. Vidiš, kako je fajn, ko imaš toliko punc okoli sebe in ti pomagajo. Jaz pa nikogar.user posted image user posted image user posted image  Pa se bom vseeno potrudila. Priporočam se za recept cimetovih zvezdic. Prosim.user posted image

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kokosovi hlebčki
18.12.2005 11:36:15   
fusia
Ali lahko jaz samo nekaj "tehničnega" vprašam?
Torej zanima me, kako se penasto vmeša margarina ali pa maslo?
A se jih prej stopi, segreje? Drugače se po moje to samo prime na metlice mikserja.
Se opravičujem za neumno vprašanje ampak to se pojavlja pri večih receptih pa mi res ni jasno, kako se to naredi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kokosovi hlebčki
18.12.2005 13:16:46   
Anonimen
Saj ni neumno, jaz bi tudi rada vedela.

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kokosovi hlebčki
18.12.2005 14:22:44   
india
Evo,Blacky:

CIMETOVE ZVEZDICE

3 beljake    stepemo v trd sneg ter po žlicah dodamo
25 dag       sladkorja v prahu. ( 2 žlici te mase prišparamo)
                 V  preostali sneg primešamo:
1 vanili sladkor
malo mandljeve arome
zravnano čajno žličko  mletega cimeta
in
1/2 od 30 dag zmletih mandljev ali lešnikov .

Od preostalih mandljev jih umesimo le toliko,d a se testo ne lepi več.
Na desko,ki smo jo potresli z mandlji, damo testo, ga rzvaljamo pribl. na 1/2 cm debelo, z modelčkom izrežemo zvezdice in jih položimo na pekač obložen s peki papirjem.
Namažemo s premazom, ki mora biti dovolj tekoč,po potrebi dodamo malo vode.

Piškote po potrebi in želji potresemo z mandlji ali lešniki.
Pekač damo v prej ogreto pečico na 150°C, pečemo 20-30 minut.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kokosovi hlebčki
18.12.2005 14:26:16   
artista7
hvala sem si že skopirala in upam, da kmalu sledi realizacija!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kokosovi hlebčki
18.12.2005 14:33:59   
india
No, super, meni so zelo dobre, sem pa namesto mandljev uporabila orehe.

< Sporočilo je popravil MISKA01 -- 18.12.2005 14:35:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kokosovi hlebčki
18.12.2005 14:36:23   
india
Aja, penasto se umeša mehka pargarina....nekaj časa pred uporabo jo opustiš na sobni temperaturi, potem pa jo z mikserjem lahko penasto umešaš.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kokosovi hlebčki
18.12.2005 18:43:15   
Anonimen
Kot je rekla MISKA, jaz pa jo vedno pozabim dati na sobno temperaturo, tako da jo kar v mikrovalovki pogrejem na 20 sekund in je skoraj tekoča. Potem pa se ne prime na metlico.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kokosovi hlebčki
18.12.2005 18:43:44   
Anonimen
MISKA, najlepša hvala za recept. Že kopiram.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili...
photo
Po kruhu je zadišalo v soboto, ko je v Ljubljani potekal že tradicionalni dogodek Naj Fala kruh, kjer so se zbrali ljubi...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?