|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Carski rez
16.12.2005 16:24:43   
Anonimen
Živjo vsem, ki ste že postale mamice!

Imam vprašanje za tiste, ki ste imele carski rez.

Kako je to pri vas potekalo? Ste bile pod narkozo? Ali se mogoče da, da lahko gledaš kako poteka carski rez oz. da si med operacijo bujen? Ali lahko to rečeš, da bi bil rad zbujen? Ali ste imele že v naprej določene datume za carski rez ali se to takoj odločijo? Ali je lahko partner prisoten pri carskem rezu, če gre zato, da sta oba prisebna zraven?

Joj, toliko mam za vprašati, ker me full zanima kako je s temi carskimi rezi. Hvala za vaše odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Carski rez
16.12.2005 16:35:17   
Bučika
Hojla!

Moj prvi porod je bil carski.Po petih urah  matranja sem  podpisala pildk za operacijo, beri carski rez. Sem bila čist v splošni anesteziji in me je zdravnica zbudila šele na oddelku, ko je prišla povedati, da imam fantka, koliko je težek,velik,...Oba sva bila na intenzivni, sin zato ker je popil preveč plodovnice in imel je adaptacijske težave. Partner valjda ni bil zraven, mislim pa da si lahko tudi budna, ampak ne vem kako to kaj prakticirajo.user posted image  Pozanimaj se na sosednjem forumu med.over pri dr.Pušenjaku kako je s tem.
Še to: v drugo sem rodila po naravni poti!

Lepo nosečnost ti želim in čim manj misli na carski rez, ker to ni kar tako. To je ornk operacija in si boga še kar nekaj časa po posegu.

Bučika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2005 16:35:57   
gamini
Na forumu Nosečnost in porod, tema: Vse o carskem rezu- imaš
napisano in opisano vse, kar te zanima. Tudi Kerensa je imela
cel kup vprašanj o CR in tam so zbrani odgovori.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2005 17:51:50   
bobek05
Imela sem spinalno narkozo - kar pomeni, da sem bila med posegom budna. Operacija je trajala cca. 40min. Ko so malega potegnili ven, so mi ga za nekaj sekund tudi pokazali..
Kako poteka sama operacija ne vidiš, ker imaš pred samo operacijske rjuhe.
Če hočeš biti med CR budna proti za SPINALNO (dajo ti v hrbet najprej lokalno injekcijo, potem pa še anestetik - nobene injekcije nisem čutila).
Datum je bil pri meni že vnaprej določen, kar pomeni da sem imela elektivni CR, ker je bil mali v medenični vstavi, če pa rojevaš po naravni poti in iz tega ali onega razloga porod ne napreduje kot bi moral, pa naredijo nujni CR, pri katerem pa si 100% v polni narkozi (ne moreš izbirat)...
Ponekod je partner lahko zraven, npr. v Postojni, v večini porodnišnic pa ne (jaz sem rodila v MB pa mož ni mogel bit zraven)...

Če še te kaj zanima samo vprašaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2005 17:52:50   
bobek05
eh, pa hitro tipkanje user posted image PROSI za spinalno, ne proti

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2005 18:12:27   
kofetek2010
rodila sem 07.12.2005 s spinalnim CR v PO porodnišnici in imela sem možnost izbire - ali normalni ali spinalni CR - a sem se zaradi tamale odločila, da vzamem spinalni CR (ki ni vplival na njeno stanje), saj se ji je slabo godilo - popkovino je imela konkretno ovito in so se na podlagi CTG-ja odločili za CR (ob popadku je njej ful padel utrip, namesto, da bi ji narasel)

tik preden so zarezali v moj trebuh so poklicali v operacijsko mojega moža (preoblečenega v "operacijsko obleko"), ki je nato bi ves čas ob meni in niti on, niti jaz, nisva videla kaj se dogaja (v bistvu slišiš kaj se dogaja, sama sem tud čutila, da mi nekaj premikajo po trebuhu, a brez bolečin) - tamalo so nama takoj, ko se je porodila pokazali le čez zaveso za cca.2 sekundi, nato je mož šel s sestrami in tamalo v drug prostor, kjer so oskrbeli tamalo

sama sem jo videla šele na intenzivni, kjer mi jo je mož prinesel pokazat za cca. 3 minute in nato čez ene 4 ure, ko sem prišla že mal k sebi in so jo pripeljali v sobo in mi jo na mojo željo položili k meni - podojili sva se šele naslednji dan, saj sem dobila ful veliko raznih zdravil proti bolečini

naslednji dan (popoldan) sem že bila na oddelku, kjer sem ostala 6 dni in sama za tamalo skrbela le čez dan

----------------------------------------------------------
pa čeprav si anonimna, sem ti odgovorila

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2005 20:45:58   
Mala Vita
Tudi mene je nepričakovano doletel carski rez. Rodila sem 13 dni čez rok, pa še sprožili so mi porod z gelom in nato še z umetnimi popadki. V porodni sobi sem bila le eno slabo uro, popadki zeloooo močni, a odpirala se pa nisem.user posted image No, potem je pa še CTG pokazal, da z hčerkicouser posted image ni vse ok. Sledilo je urgentno posredovanje zdravnikov, tako da sva bila z možem čisto zmedena kaj se dogajauser posted image . Kaj pa vem, mislim da je bilo zelo pametno, da so mi naredili carski res, saj ne vem kako bi se vse to končalo.
Glede počutja pa takole: rodila sem zjutraj, proti večeru že vstala in tudi sestre na oddelku so mi rekle, da se zelooo dobro držimuser posted image . No, tako da jaz nisem imela nobenih problemov in velikih bolečin in tudi danes tri mesece po porodu se fajn počutim.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2005 21:44:58   
Alina
Tudi jaz sem rodila s CR - spinalni blok. CR je bil naprej načrtovan, spinalni blok pa ne. Sem imela pač srečo, da je bil dežuren kolega in sta me z anastezistom prepričala za spinalni blok. Nikoli ne bom pozabila teh lepih trenutkov ko sem prvič videla mojega sončka. Moj ni bil zraven vendar ga je videl takoj ko so ga uredili. Moj in medicinska sestra sta našega korenjaka pripeljala k meni na intenzivno. Videla sem ga zopet po približno 30 minutah. Sestra ga je dala k meni pod rjuho, tako, da smo se malo pocartali. Bil je pri meni pol ure nato pa so ga odpeljali. Zopet sem ga videla zjutraj okoli 7 ure. Rodila sem 2.30 ponoči. Moj dragi pa je bil z mano uro in pol.

Rodila sem v celjski porodnišnici.

Če imaš možnost izbire ti priporočam spinalni blok. Mislim, da ti ne bo nikoli žal.

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2005 23:55:53   
ninocka
Prva vrstica na forumu - Vse o carskem rezu, pa si lahko preberes. Prijetno branje!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.12.2005 10:53:59   
Anonimen
Živjo!

Dajte mi povedat, ali imaš lahko na intenzivni - mobitel? A vam je bilo kaj dolgčas tam? Ali ste sami notri ali je še kdo v sobi? A na intenzivni ne sme nobeden hoditi na obisk? Samo zdravstveno osebje, a ne?

Nimam pojma kako tam zgleda. Prosim za odgovore.

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.12.2005 11:33:40   
dory
Jst sem bla tri dni na intenzivni...k meni so takoj prvi dan prisli starsi...tamalga so mi pa tud vozil na vsake par ur...tud mobitel sem imela pri sebi...skratka ni blo dolgcas...:)....si pomoje bl lacen k kej druzga user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?