|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plačilo gin. storitev v nosečnosti -UZ
13.12.2005 9:31:15   
bskrle
Ko sem se naročila na G pregled, mi je setra povedala, da bom moralal prvi ultrazvok plačati skoraj 7.800 sit.
ZAnima me,  katere preglede in peiskave krije zavarovalnica.
Ven,da se NS plača. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plačilo gin. storitev v nosečnosti -UZ
13.12.2005 10:19:57   
marty5
Zavarovalnica krije 2 UZ - prvega (med 8. in 12. tednom) ter morfologijo (okrog 20. tedna), redne laboratorijske preiskave (če se ne motim 3 - v vsakem trimesečju eno) ter preglede v posvetovalnici cca 1× mesečno oz. proti koncu so pogosteje (na 2 tedna).

Za vse ostalo pa je potrebno odpret denarnico. Seveda to velja pri G s koncesijo oz. v ZD. Razen, če nisi naročena samoplačniško, mi res ni jasno, zakaj moraš 1. UZ plačat user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2005 10:45:25   
puncica
Jaz nisem plačala ničesar pa sem imela enih 6 UZ, brezplačno materinsko knjižico in vsakič pregled urina in ko se mi je kri poslabšala vsak pregled krvi

< Sporočilo je popravil puncica -- 13.12.2005 10:46:16 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2005 10:55:09   
MarijaPo
Ja, tako kot je napisala marty5 - 2 sta zastonj, ostalo si pa moras placat, ce ti ga seveda ne podarijo, kot so ga npr. puncici.

Jaz sem zaenkrat noseca 17 tednov in sem bila pri G ze 2x (drug teden grem tretjic) in sem prvi UZ imela zastonj, drugega (ki je samo zvocni) tudi (tako da se po moje tukaj marty5 moti, ta uz, ki predvaja samo zvok srca je tudi UZ, pa tega veliko ljudi ne ve), za naprej bom pa videla kako bo. Treba se je pac sprijaznit z zavarovalnico in zakonom.

Prvega UZja ti ni treba placevat, ce si osnovno zdravstveno zavarovana, to svoji G tudi povej.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2005 11:02:04   
Katrin
Tudi jaz sem samoplačnica pri ginekologu, pa sem vse preglede in preiskave med nosečnostjo imela zastonj (razen NS), tudi materinsko sem dobila.

lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2005 11:23:53   
Nattka
Sem v 21. tednu nosečnosti in bom  ta teden imela že 5. UZ - vsi so bili brezplačni.  Enkrat pa mi je G poslušala samo srček pri otroku. NS sem plačala pri drugi G.
Se mi zdi pa čudno, ker bo ta teden že 3. UZ  v zadnjih treh tednih, brez kakšnega pojasnila, da bi bilo kaj narobe user posted image . Sej jaz sem vesela, da  vidim otročka, samo se mi pa vseeno zdi mal čudno, no. Kaj menite ve?

LP Nattkauser posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2005 11:33:16   
marty5
Stvar je taka, da vsak G dela malo po svoje. Pravila so sicer jasna, je pa res, da se jih eni trdno držijo, drugi pa malo slalomirajo med njimi  - na srečo user posted image .

Meni je moj G namignil, da bo UZ v 31. tednu kar zastonj, ker me je dal na bolniško in lahko to opraviči - pač neki napiše v karton. Drugače je za plačat. Drugače pa nisem sploh imela le zvočnega UZ - najbrž je to poslušanje srčka, ne? No, tega nisem imela.

Ja, zavarovalnice nam vedno manj dajo in pol je vse odvisno od G, kako lahko določene zadeve opravičijo. Včasih so pravi čarovniki pri teh stvareh. Moj G je zelo iskren in vedno pove, kako stvari stojijo s pregledi in zavarovalnico pa kaj bo napisal v karton, čeprav ni ravno tako.

Na žalost bo vedno manj stvari zastonj in vedno več za plačat....user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2005 11:43:32   
katerina
mene pa to naše zdravstvo kar malo pojezi! pa si vsakič sproti rečem, da se ne bom več razburjala, ojej!
moja ginekologinja se pač drži pravil. vse lepo in prav, ampak kaj, ko tiste preglede, ki jih je včasih zdravstvo krilo, zdaj pa ne več, vseeno priporoča! bskrle so predlagali prvi pregled samoplačniško, verjetno gre za uz še pred 9im tednom. tudi jaz sem si v 6em tednu plačala uz, da sem se prepričala, da je nosečnost tam, kjer mora biti (da ni recimo izvenmaternična). zdaj se odločam za uz v 30em tednu, ki ga zdravstvo spet ne krije. ker gre za pregled rasti ploda, ga seveda priporočajo. cena? 7800 sit.
saj če bi ginekologi sumili, da je kaj narobe, potem lahko naredijo tudi več uz, kot jih krije zdravstvo zdravim nosečnicam. po svoje je čisto fajn vedeti, da naj bi bilo vse uredu, ampak kaj če bi bilo z mojim malčkom kaj narobe, pa ginekolog tega na oko ne bi opazil? raje plačam uz in sem bolj mirna....
ampak na zdravstvo sem pa še vedno jezna!

ps, mogoče je pa vseeno moja jeza dobra, mi vsaj moj nizek pritisk malo dvigne.....

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2005 11:50:27   
janjja
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Jaz nisem plačala ničesar pa sem imela enih 6 UZ, brezplačno materinsko knjižico in vsakič pregled urina in ko se mi je kri poslabšala vsak pregled krvi

Vse ki ste blizu Celja se prijavite pri gin. Peternelj-Marinšek in vse boste imele zastonj, je mlada in razgledana ter vprašaš jo lahko čisto vse. Za mene je bila najboljša. Imela pa sem UZ na vsakem pregledu, spodaj me je pogledala le na začetku pol pa sami UZ. Tako, dela pa v ZD Celje. drugače sem iz Rogaške pa sem šla k njej ker je pri nas g. totalno v k...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2005 12:28:45   
bskrle
Hec je v tem, da sem rekla sestri naj me naroči po 10.1., da se bo na UZ kaj videlo, ona pa me je naročila že 3. 1. Po 10. 1. naj bi bila že okoli devetega tedna po mojih izračunih. Ker je to moj 3user posted image  nekaj stvari že vem.
Verjetno bom še enkrat klicala G in prosila za drug datum.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?