katerina -> RE: plačilo gin. storitev v nosečnosti -UZ (13.12.2005 11:43:32)
|
mene pa to naše zdravstvo kar malo pojezi! pa si vsakič sproti rečem, da se ne bom več razburjala, ojej! moja ginekologinja se pač drži pravil. vse lepo in prav, ampak kaj, ko tiste preglede, ki jih je včasih zdravstvo krilo, zdaj pa ne več, vseeno priporoča! bskrle so predlagali prvi pregled samoplačniško, verjetno gre za uz še pred 9im tednom. tudi jaz sem si v 6em tednu plačala uz, da sem se prepričala, da je nosečnost tam, kjer mora biti (da ni recimo izvenmaternična). zdaj se odločam za uz v 30em tednu, ki ga zdravstvo spet ne krije. ker gre za pregled rasti ploda, ga seveda priporočajo. cena? 7800 sit. saj če bi ginekologi sumili, da je kaj narobe, potem lahko naredijo tudi več uz, kot jih krije zdravstvo zdravim nosečnicam. po svoje je čisto fajn vedeti, da naj bi bilo vse uredu, ampak kaj če bi bilo z mojim malčkom kaj narobe, pa ginekolog tega na oko ne bi opazil? raje plačam uz in sem bolj mirna.... ampak na zdravstvo sem pa še vedno jezna! ps, mogoče je pa vseeno moja jeza dobra, mi vsaj moj nizek pritisk malo dvigne.....
|
|
|
|