|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča in samomor
16.12.2005 21:22:59   
Gina
Ja, splišni, to povsod piše, in to govorijo že od nekdaj in vedno rečejo, da so to nova zdravila.... Jaz sem bila svoje čase kar dostikrat na obisku na psihiatrični. Poleg tega poznam 2 človeka, ki jih še jemljeta. Vsi ti čljudje hodijo okrog kot zafiksani, točno tako izgleda, kot sem opisala. Samo z našimi zdravniki je pač tako, da ne priznajo reči, dokler je to voda na njihov mlin. A misliš, da bi se kdo odločil za zdravila, če bi vedel to, kar vem jaz? Vsaj pol se jih ne bi. Ampak predlagam vsakemu, ki se sprašuje, kako to deluje, da gre vsaj na psihiatrično hitro pomoč med obiski in hodi samo po njihovem parku. Misliš da si prišel med narkomane - kar v resnici tudi so - neke vrste. Pa nikogar nisem še srečala, ki bi lahko prenehal. Nikogar. Je pa res, da kar nekaj let že nisem šla tja na obisk. Pač več nikogar inimam tam. Edini človek, ki so mi ga na silo zafiksali tam, pod prisilo, čeprav ni bilo z njo nič narobe, bila pa je v ločitvenem postopku in dejansko pod stresom doživela infarkt, je bila moja mami. Vsakič ko se je hotela tablet odvadit, je padla v neke sorte delirij. Bledlo se ji je. Enkrat je rekla, da ne more več tako živet, da ne bo začela nazaj tablet jest, da bo že nekako šla čez tisti "delirij", ker tistega tabletskega življenja ni več prenašala - brez energije, brez veselja, brez volje do česarkoli, medlega življenja pač zaradi vpliva tablet.... Ni mogla zdržat. Vrgla se je iz stolpnice. Pa nikomur ni nič povedala prej. NI bilo kakih groženj, samo ona ni zdržala.
Zakaj je dobila tablete pod prisilo me boste vprašali? Ko je prišla v bolnico zaradi infarkta, se je zdravniku zdela premalo vljudna, ker se ni hotela z njim pogovarjat - je bila v šoku zaradi infarkta in zaradi ločitve, za katero je nedavno tega izvedela. Zdravnik je užaljeno rekel, da naj gre pa na psihiatrijo, če se tako vede. Moj oče je podpisal. MIslil je, da je res kaj narobe z njo - najbrž. Tisti dan sem jo zadnjič v življenju videla normalno. Od tablet naprej nikoli, niti eno samo sekundo niso tablete izginile iz njenih oči in duše. Jaz jo razumem, da ni zdržala. In zato jaz nikomur ne bi mogla naredit tega, da bi še zaupala kakšnemu zdravniku za karkoli. Vedno poslušam vsa mnenja, vse dvojno čekiram in na koncu odloči moja glava, ne zdravnikova. Pa za karkoli že gre.

Samo še to. Če me vprašate, ali bi raje imela mamo živo in na tabletih ali tako kot je, vam povem da raje tako kot je. Tako zelo grozno spremenijo tablete človeka, ni več on, trpi. Ves čas trpi - izgubil je samega sebe, svoje veselje, svojo bit. Pa to vam govori nekdo, ki je imel mamo za svojo najboljšo prijateljico, ne nekdo, ki se z njo ne bi štekal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
16.12.2005 21:52:22   
Anonimen
Ne vem, Gina, ampak izgleda, da ni pri vseh enako. Moja sodelavka se je fino pozdravila z antidepresivi,  pa naša soseda tudi. Nobena jih več ne jemlje, pa sta zdaj že kar nekaj let zdravi.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
16.12.2005 21:58:53   
Anonimen
GINA, NE NAKLADAJ!!!

Sama imam osebo, ki mi je zelo blizu in že vsaj 10 let jemlje ANTIDEPRESIVE.To vem šele kakšni dve leti in takrat sem naredila "obsežno študijo" o duševnih motnjah in duševnih boleznih! V vsem tistih desetih letih ali več pa ta oseba, ki mi je blizu, ni nikoli izgledala zafiksana, zato mi tudi na pamet ni padlo, da bi lahko bilo z njo karkoli narobe!!! Ne vem, kako se lahko delaš tako pametna, ko pa sploh ne veš o čem govoriš. Ljudje, ki pa zares izgledajo zafiksani(kot ti temu praviš) pa jemljejo ANTIPSIHOTIKE(uporabljajo se predvsem za zdravljenje shizofrenije, ki pa z depresijo nima prav nič skupnega)!!! Antipsihotiki, za razliko od antidepresivov pa imajo zares hude stranske učinke. Ne eni, ne drugi NE povzročajo nikakršne odvisnosti. odvisnost povzročajo le uspavala in pomirjevala. 

Če že misliš deliti nasvete in  "poučevati" ljudi, se najprej pouči sama!!!!!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
16.12.2005 22:04:00   
Anonimen
še to: človek lahko v "delirij" pade le zaradi alkohola! Nikoli zaradi teblet! Tableti, bolj natančno POMIRJEVALA IN USPAVALA, povzročajo ABSTINENČNO KRIZO,  ki zna biti huda zadeva. Pojavi se ob dalj časa trajajočem jemanju pomirjeval in uspaval!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
16.12.2005 22:05:35   
Anonimen
Ne vem no, mene so šopali z antidepresivi (Zoloft) in sem bila totalno zadeta. Sicer odvisna nisem ratala, mogoče zato, ker sem se po njih preslabo počutila in sem jih po nekaj mesecih zavestno nehala jemat, ker pomagali mi niso, samo munjena sem bila in nisem mogla normalno funkcionirat. Za odvisnost torej ne vem, iz lastnih izkušenj pa lahko povem, da si vsaj od enega antidepresiva (ene vrste) definitivno lahko zadet! Ali pa zafiksan, kakor hočeš. Ne deluješ normalno ne zunanjemu svetu ne sebi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
16.12.2005 22:20:31   
Gina
Anonimna, najprej se podpiši ali pa začni hodit h psihiatru zaradi velikih skrbi, kaj bodo o tebi mislili drugi. Torej zaradi kompleksov.  Ne morem verjet, kako se lahko nekdo čuti ogroženega, če človek pove, kako so zdravniki (nekateri) nesposobni. Pa zdravstvo, kako zelo daleč smo še od resnično dobrega zdravstva. Čeprav je kar nekaj fajn zdravnikov, je vse skupaj nekaj, kar si lahko srečen, če se lahko izogneš.
Jaz sem ti napisala svoje izkušnje in res nikoli nisem videla niti enega samega človeka, ki bi po teh zdravilih hodil okrog normalen. In ne, to niso bila zdravila prosti shizofreniji, oz pri teh dveh, ki jih poznam ta hip, niso.
Meni dol visi, če ti verjameš v njih, izvoli, ampak če bom s tem preprečila eno bedno življenje, če je kdo prebral, potem sem zadovoljna. Če sem s tem povzročila, da bo en sam začel kontrolirat zdravnike, potem sem čisto srečna. Če se pa kdo jezi, naj pa se. NJegov problem. Zmislila si pa nisem nič. A še ime zdravnika napišem, ki mi je ubil mamo, pa ga nisem šla tožit????? Ne bom, dela pa na kardiologiji v Lj.

BTW, če jaz napišem "delirij" v navednicah, pa še napišem zraven, da je začela blesti, potem je vsakemu pismenemu človeku jasno, da govorim v prispodobi. No, mogoče še niste jemali, si pa zdaj izvedela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
16.12.2005 22:26:51   
Gina
Še to, anonimna....meni dol visi, kaj knjige pišejo, ker vedno in povsod razmišljam s svojo glavo in verjamem lastni glavi mnogo bolj, kot vsem priznanim doktorjem in magistrom in strokovnjakom. če vidim, da se praksa sklada, ok, če pa vidim, da nekaj ni res, pa ni šanse, da me kdo prepriča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

HOJICA
nataly33

Ali vaš otrok uporablja hojico?

DA (22%)

NE (78%)

Število vseh glasov: 174

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!