Gina
|
Ja, splišni, to povsod piše, in to govorijo že od nekdaj in vedno rečejo, da so to nova zdravila.... Jaz sem bila svoje čase kar dostikrat na obisku na psihiatrični. Poleg tega poznam 2 človeka, ki jih še jemljeta. Vsi ti čljudje hodijo okrog kot zafiksani, točno tako izgleda, kot sem opisala. Samo z našimi zdravniki je pač tako, da ne priznajo reči, dokler je to voda na njihov mlin. A misliš, da bi se kdo odločil za zdravila, če bi vedel to, kar vem jaz? Vsaj pol se jih ne bi. Ampak predlagam vsakemu, ki se sprašuje, kako to deluje, da gre vsaj na psihiatrično hitro pomoč med obiski in hodi samo po njihovem parku. Misliš da si prišel med narkomane - kar v resnici tudi so - neke vrste. Pa nikogar nisem še srečala, ki bi lahko prenehal. Nikogar. Je pa res, da kar nekaj let že nisem šla tja na obisk. Pač več nikogar inimam tam. Edini človek, ki so mi ga na silo zafiksali tam, pod prisilo, čeprav ni bilo z njo nič narobe, bila pa je v ločitvenem postopku in dejansko pod stresom doživela infarkt, je bila moja mami. Vsakič ko se je hotela tablet odvadit, je padla v neke sorte delirij. Bledlo se ji je. Enkrat je rekla, da ne more več tako živet, da ne bo začela nazaj tablet jest, da bo že nekako šla čez tisti "delirij", ker tistega tabletskega življenja ni več prenašala - brez energije, brez veselja, brez volje do česarkoli, medlega življenja pač zaradi vpliva tablet.... Ni mogla zdržat. Vrgla se je iz stolpnice. Pa nikomur ni nič povedala prej. NI bilo kakih groženj, samo ona ni zdržala. Zakaj je dobila tablete pod prisilo me boste vprašali? Ko je prišla v bolnico zaradi infarkta, se je zdravniku zdela premalo vljudna, ker se ni hotela z njim pogovarjat - je bila v šoku zaradi infarkta in zaradi ločitve, za katero je nedavno tega izvedela. Zdravnik je užaljeno rekel, da naj gre pa na psihiatrijo, če se tako vede. Moj oče je podpisal. MIslil je, da je res kaj narobe z njo - najbrž. Tisti dan sem jo zadnjič v življenju videla normalno. Od tablet naprej nikoli, niti eno samo sekundo niso tablete izginile iz njenih oči in duše. Jaz jo razumem, da ni zdržala. In zato jaz nikomur ne bi mogla naredit tega, da bi še zaupala kakšnemu zdravniku za karkoli. Vedno poslušam vsa mnenja, vse dvojno čekiram in na koncu odloči moja glava, ne zdravnikova. Pa za karkoli že gre. Samo še to. Če me vprašate, ali bi raje imela mamo živo in na tabletih ali tako kot je, vam povem da raje tako kot je. Tako zelo grozno spremenijo tablete človeka, ni več on, trpi. Ves čas trpi - izgubil je samega sebe, svoje veselje, svojo bit. Pa to vam govori nekdo, ki je imel mamo za svojo najboljšo prijateljico, ne nekdo, ki se z njo ne bi štekal.
|