|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali je možno da zadržuje?
5.12.2005 16:47:51   
rozi81
Stari smo pet mesecev. Še vedno imamo probleme s kakanjem, ste mi že veliko pomagale. Zdaj pa opažam in to je že takrat delala da se mi noče pokakati v pleničko. Čim jo razvijem se mi pokaka. Ne vsak dan, recimo da na dva, tri dni samo to samo če je razvita. Ali je možno da zadržuje in kaj naj naredim da ne bo zadrževala? Ker potem mi komaj kaka in joka zraven ker se toliko namatra, da spravi tisto suho klobaso ven.

Hvala za pomoč.


Lp S
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali je možno da zadržuje?
5.12.2005 17:00:49   
taška30
Joj, Rozi, pri nas je bilo povsem enako. Takrat, ko so se začeli problemi s kakanjem, je prišlo eno obdobje (cca. 3 tedne), ko sploh ni kakala v plenico. Ko sem jo razvila, pa je, sicer vsak dan, ampak tako, da sem ji malo pomagala - telovadila sem z nogicami in jih narahlo potiskala proti trebuhu.
Resno sem že razmišljala o tem, da bi jo dala na kahlo.
Potem sem to omenila pediatru in je rekel, da sicer kahla pri cca. 7 mesecih je ok, ampak naj se vseeno ne mešam preveč v njeno prebavo, tako da ji vsakič pomagam, ker se lahko na to navadi in potem sama sploh ne bo več. No, takrat je rekel, naj jo pustim in če 5 dni ne bo kakala, naj jo prinesem pokazat. K sreči je takrat spet začela sama (takrat enkrat je začela tudi piti tekočino).
V bistvu ti kaj veliko nisem pomagala. Zdaj kaka v plenico, 1-3x na dan, ampak se še vedno tako napenja, da je čist rdeča,  jaz ne vem, no, če je to normalno. Joka pa ne več zraven, pa tud kakec je bolj mehak.

Uf sem se razpisala, upam, da boste poštimali.

Lp, Taška

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali je možno da zadržuje?
5.12.2005 17:01:38   
juma
Mi smo meli podoben problem.v pleničko ni mogel kakati oz.se je napenjal in trdo kakal.Ko je bil star 7-mesecel sem ga posedla na kahlico(poskusno) in se je pokakal.user posted image Začela sem ga redno dajati na kahlico,danes pri 15-mes. pa že na wc(z nastavkom).Dam ga zjutraj in zvečer včasih tudi vmes in kaka brez problemov.user posted image .

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali je možno da zadržuje?
5.12.2005 18:29:29   
Anonimen
 Možno možno.Mi smo tudi imeli s Timijem težave.Ni in ni se mogel pokakat,ko je bil zavit.Pa ga je odvila in nogice pokrčila in jih pritisnila ob trebušček,tako s kolenčki.Revček se je kar oddahnil.Eni pač ne morejo tesno poviti kakat.
Ko boš videla,da se muči,ga vedno odvij in mu še malo pomagaj.

(odgovor članu rozi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali je možno da zadržuje?
6.12.2005 9:30:34   
kati*
Jo mogoče pred previjanjem podojiš? To lahko sproži kakanje ... ali pa je enostavno bolj sproščena, ko nima plenice, saj mislim da skoraj vsi otroci zelo radi kaj "ustvarijo" med previjanjem

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali je možno da zadržuje?
6.12.2005 11:40:10   
Grascakinja
Poskusi jo okoli pasu malo manj tesno zavit v pleničko. Nekateri otroci imajo težave s kakanjem tudi zato, ker je to kar zahtevna naloga - napet morajo trebušne mišice in sprostit ritko. Eni to slednje težko izvedejo in še ritko stisnejo skupaj, pa ne gre. Morda tvojo plenička moti pri napenjanju trebušnih mišic? Samo ugibam... ne vzet za slabo...

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




obračanje
tonks

Kdaj so se vam obrnili na glavco, tiste ki ste imele dolgo časa medenično vstavo?

po 40. tednu (17%)

po 39. tednu (3%)

po 38.tednu (9%)

po 37.tednu (10%)

po 36.tednu (9%)

prej (52%)


Število vseh glasov: 163

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!