|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KONTRACEPCIJA
5.12.2005 6:38:46   
leah
Punce prosim povejte mi ali se katera občasno poslužuje kontracepcije "po spolnem odnosu",torej, če je katera zaščitena s tabletkami, ki ju vzamete po nezaščitenem odnosu.
Vem, da te tabletke ginekolog predpiše v priemru, če poči kondom, pa zjutraj vzameš dve in zvečer dve.
Kaj to vrsto kontracepcije ginekologi tudi predpišejo?Torej, če bi jaz mojega prosila, za te tablete(včasih so to bile Stediril -D), glede na to, da ne seksam rednouser posted image , ali bi mi jih napisal?

Hvala in lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KONTRACEPCIJA
5.12.2005 7:49:05   
Moyca_
mislim da ne

to se meni zdi enako kot SPLAV- ker je podobno- po oploditvi uničiš jajčece
Se hecaš verjetno malo, a ne???
Kaj ne moreš nomralno jesti tabletk, ali tako redko seksašuser posted image
Omisli si raje obroček

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2005 7:49:21   
al1*
Če se ne motim, ti te tabletke lahko predpiše tudi tvoj osebni zdravnik, saj jih dobiš le na recept.  Ampak: to se naj nebi uporabljalo kot redna zaščita, ampak samo, če odpovejo druge metode - naprimer, če poči kondom.  V zelo kratkem času poješ namreč veliko količino hormonov, kar dolgoročno gledano zagotovo nima pozitivnega učinka. 

lp

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2005 9:00:26   
PETRAT
Kot je napisla Moyca...se malo hecaš, a ne?
Poleg tega pa...tudi ta kontracepcija ni 100%. Dokaz moja 2 leti stara hčerka, kolegičina 3 leta stara hčerka.
Mislim, da ti te variante noben dr. ne bi predpisal kot kontracepcije.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2005 11:14:21   
ur+sa
jest sem dobla stedirila d, za kontracepcijo, samo za uno vsakodnevno...

pomoj da ti jih nebi dal...nevem pa ne..prasaj gauser posted image

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu PETRAT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2005 14:36:13   
tanikaa
malo seksaš?user posted image revica, ziher si z živci čisto na koncu. potem pa še sekiranje glede zaščite....

< Sporočilo je popravil tanikaa -- 5.12.2005 14:38:58 >

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2005 18:56:44   
leah
Whatever.Splav, pa to saj niste normalne....sploh bz, da sem spraševala tukaj....

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2005 20:05:10   
Moyca_
čuj ne me narobe razumet, nič nimam proti tebi osebno- samo se mi je to vprašanje zdelo bolj za lase privlečeno. Ne rečem da je to splav, ampak ja ti pa da neko predstavo o tem- vsaj jaz sem takoj pomislila nato.
Sam se mi res zdi da nisi rena- si se hecala a ne?
Saj če se kdaj zgodi o.k. ampak da pa imaš to kot vrsto zaščite pa mi je čist mimo

Lp, Mojca
www.atrium-nep.si

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2005 16:57:42   
valči
Čisto se strinjam z Moyco.To se meni zdi smešno v poplavi raznorazne zaščite in ja-asociacija na splav,moje mnenje.Kaj pa kondoma ne bi imela,če že tako redko seksata?Malo bolj naravno za tvoje telo pa ja,za razliko od filanja z velikimi količinami hormonovuser posted image .
Moj ginekolog teh tablet ne bi predpisal kot metodo kontracepcije,temveč bi dobila v roke zloženko ,kjer so opisane metode sodobne kontracepcije.

Pa ne mi tega zamerit,mišljeno je dobronamerno in nikakor drugače.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.12.2005 6:12:26   
leah
Pozdravljene!
Najprej havala za odgovore.Hja no, saj imate po eni strani prav, predvsem kar se velikega vnosa tiče.S tem bi bolj sebi škodovala kot z rednim jemanjem tabletk.Sem se potem še malo pozanimala in se odločila za mireno.
Hmmm, ma ne sej ne seksam tako malo, samo....vsakodnevnih tabletk se po dolgi črti izogibam, pa sem pa sem pač pomislila na to varianto, ki pa se je očitno izkazala za nepravilno.
Kar pa se splava tiče.Meni to niti malo ne sliči na splav.Ok, štekam nekatere se striktno  proti splavu, jaz npr.osebno nisem.Imam otroka, vendar vem, da če bi zdajle zanosila bi naredila splav(to res v kakem nemogočem primeru), ker nimam časa in ne energije še za enega otroka.Vsaj zdaj še ne.
No ampak ker nočem delati splava bom imela kontracepcijo(mater sem tole šolsko napisala)user posted image user posted image Hvala in LP

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.12.2005 8:22:49   
BigWhale
Mislim. Punca je nekaj vprasala, ve pa hop na njo pa obtozbe pa nevemkaj. Ljudje nismo vsevedi. Tako da ce odgovarjate, dajte odgovoriti tako kot se sika. Torej. ZAKAJ ne more uporabljati taksne kontracepcije..

Vsake ideje o splavu v tem primeru so neumesne. Tabletka po odnosu zaradi kolicine in razmerja hormonov sprozi menstruacijo. Po odnosu jajcece se ni vgnezdeno. Ni niti nujno, da je sploh oplojeno. Kar nekaj dni namrec potuje po jajcevodih preden doseze maternico. Sele tam se vgnezdi. Morda bi takrat lahko govorile o splavu. Tabletka sprozi luscenje maternice in posledicno onemogoci vgnezditev jajceca.

Ce menite, da je to splav, potem je splav tudi vsak maternicni vlozek. Tam namrec LAHKO pride do oploditve, le oplojeno jajcece se ne more vgnezditi.

Tole pa pravi Wikipedia

* Emergency contraceptive pill —referred to simply as "emergency contraception," "ECPs," or "ECs", or "morning-after pill" —are hormones that act both to prevent ovulation or fertilization, or the subsequent implantation of a fertilised egg (zygote). ECPs are not to be confused with chemical abortion drugs like Mifepristone (formerly RU-486) that act after implantation has occurred.
* Intrauterine devices (IUDs) - usually used as a primary contraception method, but sometimes used as emergency contraception.

As opposed to regular methods of contraception, ECPs are considered for use in rare cases only, for example in the event of contraceptive failure occurs. ECs, acting before implantation, are considered under USA and UK legislation to be forms of contraception. The opposing pro-life/anti-abortion viewpoint - namely, that life begins at conception - leads some to conclude that interference with and prevention of an embryo's implantation consitutes an abortion

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.12.2005 8:23:57   
BigWhale
Aja. Tole je pisala Seven. :)

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.12.2005 10:04:28   
Moyca_
Ne gre za nobeno obsojanje
In to je bilo moje mnenje in ostaja
Vem da rabi par dni da pride do oploditve,....
In kot sem zapisala če si preberete imam samo asociacijo na splav, ko slišim o teh tabletkah. To je pa tudi vse.
In ja mnenja so seveda deljenja in prav je tako

Lp, Mojca
www.atrium-nep.si

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.12.2005 11:14:50   
Anonimen
Madoniš ja, na kaj vse se vi znate obesit user posted image  Splav?.. user posted image  Saj nismo v 18. stoletju.

Meni se zdi njeno razmišljanje čisto umestno. Če ne seksaš ravno pogosto, se ti zdi zamalo jemati tabletke, ker niso glih brez stranskih učinkov. Seksati s kondomom... no ja, saj gre, ampak zame je to bolj zaščita, ko druge odpovedo. Maternični vložek - ne, hvala.

Kljub temu, Leah, se mi zdi, da tudi after-pills niso dobra ideja. Od vseh se mi zdi to še najbolj problematična oblika kontracepcije, ker je najbolj nenaravna. Po mojem mnenju. Jaz na tvojem mestu bi pač takrat uporabila kondom.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
7.12.2005 22:32:28   
piščanc
jaz sem napovedala vojno vsem hormonom in tabletkam, ker je to strup (vsaj name tako vpliva) in sem se zdaj odločila za maternični vložek, samo ne Mireno, ker ima tudi hormone, pa stane 30 čukov. v bistvu je isti kot mirena, samo namesto hormonov ima bakreno žičko in še zastonj je, ker nisem vedela, če to moje telo sploh sprejme. prepreči vgnezdenje in baje tudi oploditev.

zdaj je minilo ene 14 dni in v bistvu je super, brez problemov. če bo tako pet let, bom zelo vesela.

s kondomi je pa tako, no, manj užitka, če mene vprašaš. pa še nesigurno. nobena zaščita pa ni 100%.

če pa hočeš morning after pilulo, pa pač pojdi do gin, reči, da se je ponesrečilo in potem šparaj za takrat, ko bosta user posted image

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.12.2005 5:28:12   
leah
Evo piščanc, tako sem jaz pravzaprav razmišljala....samo sem se vseeno odločila, da tablet ne bom jedla.Ne maram sploh hormonov, sem jih jemala v najstniških letih pa sem se samo zredila(pa mi nihče ne bo rekel,da je to psihično, kot mi je takrat ginekologinja), imela sem hude glavobole in totalno mi je upadla želja po seksu.Tako, da mi očitno res preostane le maternični vložek.Bom pač presegla sama sebe in dejstvo, da je v meni tujek.Jakkuser posted image
Kar se pa kondomov tiče,-vsaj meni pokvarijo ves felling in predvidevam, da je moškemu še slabše...

< Sporočilo je popravil leah -- 8.12.2005 5:29:44 >

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2005 13:04:11   
piščanc
ko sem jaz prvič jemala tabletke je bilo vse OK, po porodu pa sem spet začela in takrat je bilo pa groza - najprej glavoboli, potem vnetja, suša, grozno tečna sem postala. najprej nisem vedela ali je to zaradi službe/otroka... no vse je postalo jasno, ko sem jih nehala jemati, še isti mesec sem se na novo rodila

zdaj pa še dojim, kondomi so ..., zanosila ne bi rada (mogoče) nikoli več in maternični vložek je bil najboljša možnost.
glede tujka - maternični vložek je 2-4cm dolga plastika - že tampon je večji tujek

jaz sem zadovoljna, mož tudiuser posted image

iz malega zraste veliko

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.12.2005 14:49:18   
paris
No, samo toliko v vednost in razmislek punce! Moja najboljša prijateljica je zaradi " obročka" dobila tako hudo vnetje, da so ji morali operativno odstraniti jajčnike in maternico, vse skupaj se je zelo zapletlo, v bolnici je bila 6 tednov.

Zato jaz pravim- obroček ali maternični vložek? Ne hvala!!!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.12.2005 15:04:43   
PIKA
Ne vem, jaz se za tabletko po sexu ne bi nikoli odločila, ker je to le izhod v sili, ne pa praksa. Sama pa sem jemala tabletke skoraj 25 let nepretrgoma, sedaj pa se trudimo zauser posted image , M je bila po prekinitvi redna, zadnja se je nekam pomešala (na 18 dniuser posted image ), zato sem vprašala Dr.Pušenjaka, ki mi je odgovoril, da se lahko tabletkam zahvalim  za zdravo "konzervacijo" rodil v vseh teh letih, ker med ostalim preprečujejo razna vnetja in tumorje rodil. Kar pa je pri meni prav gotovo res! V življenju še nisem imela nobenih ginekoloških težav. Včasih se prav pohecam, da verjetno rodil sploh nimam, pa tega ne vem! Tudi M sem vsa ta leta imela krajše, predvsem pa neboleče, pred tem pa je bilo kar hudo. Zaradi tega bi se vedno odločila za KT.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?