Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 13:04:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Z mojim partnerjev sva vedno govorila, da bova mela otroke.. Ful sva se pogovarjala o tem, ker sva si tega oba želela.. (jaz celo bolj kot on).. Pogovarjala sva se vse: kako bo, ko bova imela dojenčka, kam bomo šli na morje, kako bova skrbela za njega... VSE!!!! Včeraj mi pa čist tko omeni, da sploh ne ve če bi imel otroke, ker se bo njegovo življenje čist spremenilo. Ker se potem ne bo mogel več poleti voziti z motorjem, pozimi s sankami in štirikolesnikom.. Zaradi takih bedarij.. Ker je pač tega ful navajen in mu bo hudo, k se ne bo smel it peljat, ker pač ne bo imel časa.. Lahko si mislite kaj mi je naredil s temi besedami.. itak sploh nisem mogla verjet.. skos sva planirala, skos govorila o tem.. zdej pa tkole.. sploh ne vem kaj naj naredim?? sam jokam še in tuhtam kaj se je spremenilo..
< Sporočilo je popravil biba12 -- 3.12.2005 13:08:02 >
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 13:25:56
|
|
|
|
CIPRESA
|
Biba to je pri moških (vsaj večini) kar normalna situacija. Bojijo se da jim nebi zmanjkalo časa za svoje stvari, bojijo se joka, nerganja in vstajanja ponoči....vsega tega kar niso navajeni in kar ni v njihovem vsakdanjiku. Tudi pri nas je bilo tako pa ne da ni maral da bi imela otroke ampak se je bal kako bo sedaj ali bomo imeli čas tudi za druge stvari in seveda kot vsaka mama sem najprej jaz prevzela odgovornejše delo in mu pustila malo časa da se je na to "novo življenje" navadil. Nebom lagala da lahko delaš vse kar ti paše...to ni res najprej je sedaj otrok in njegove potrebe potem šele jaz in moj mož ampak če si lepo vse zorganiziraš se vedno najde čas da se malo sprostiš in uživaš v stvareh ki so ti prej pomenile največ. Treba pa se je zavedati da otrok ni nekaj kar kupiš v trgovini in lahko neseš nazaj če ti ni všeč...je odgovornost in če nista nanjo še pripravljena potem bolje da počakaš in pustiš času čas ko bosta oba pripravljena na ta enkraten dogodek. Pa srečno!!!!!
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 13:29:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko imaš otroka se res vse spremeni- na prvem mestu je otrok, potem šele vidva. Lahko ti povem, da se vse da- le malo se s partnerjem organizirata, pa gre. Tudi polet bi se lahko on peljal z motorjem.... Pogovorita se.
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 14:01:54
|
|
|
|
Anonimen
|
razložila sem mu, da se bova mogla oba odrečt določenim stvarem, kar pa še ne pomeni, da to pomeni čisto. Pač vsak dan ne bo mogel nekam letet, tko kot je navajen.. isto tud jaz ne bom mogla.. jaz sem se s tem sprijaznila. pač bom bolj doma, ne bova več skos okol hodila... pa kaj...
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 14:02:46
|
|
|
|
Anonimen
|
pa še to: Ful si želim, da bi imela otročka.. nočem ga pa v to siliti.. če pač tega ne bo želel, pol ne morem nardit kontra..
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 14:09:18
|
|
|
|
daddy
|
Ni še pripravljen, bi rekel. Samo to je.
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 14:17:25
|
|
|
|
Anonimen
|
kdaj pa bo pol pripravljen??? Tok časa sva se pogovarjala o tem, da bi se že lahko "pripravil"... Dost časa je mel,da se je zdivjal... Zdi se mi,da ga je preveč strah, da bi probal neki novega.. Ker on je navajen tko živet in bog ne dej, da bi blo kdaj kej drugač..
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 14:44:28
|
|
|
|
Gina
|
Saj po moje nekje v notranjosti vsi tako razmišljajo, ali vsaj večina. POve pa ne čisto vsak, ravno zaradi tega, ker se boji reakcije žene. To ne pomeni vedno, da v resnici noče otroka. Lahko samo na glas razmišlja in se psihično pripravlja na spremembo. Lahko pa je resno mislil. Tega jaz ne vem. Vem pa, da to ni nujno ravno katastrofa. Aja, še to, tudi kakšna ženska tako razmišlja. Celo ko je že noseča, pa si želi otroka, razmišlja, da zdaj pa določenih stvari ne bo več. To je normalno in ne za jokat, ampak čisto človeško del življenja. Zdaj moraš najprej ugotovit, koliko resno je tvoj to mislil. Ali toliko, da res še noče imeti otrok, ali se samo psihično pripravlja s takimi dialogi na to, da bo zdaj počasi drugače.
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 14:50:20
|
|
|
|
Marogica
|
Tvoj partner najbrž še res ni pripravljen. Na tvojo žalost, a je bil vsaj pošten in ti je to tudi povedal. Morda sta še oba zelo mlada (tvoje starosti ne vem), pa je samo to razlog. Vem, da ti je hudo, da si razočaran in žalostna, vendar otrok res pomeni odpovedovanje. In to mnogo odpovedovanja in sprememb v življenju. Izhajam iz tega, da je mlad, zato ti moram povedati, da kljub "negativnem" razmišljanju, razmišlja zelo zrelo. Pomisli, da bi zaradi tvoje želje imela otroka.Kaj bi bilo? Ti bi ostajala z otrokom doma, on pa bi se vozil z motorjem, pa še kaj drugega. Takrat bi pa najbrž tudi pojamrala, kakšnega partnerja imaš, ki ti nič pri otroku ne pomaga in te ne podpira. Zato je moj nasvet, da mu pustiš še nekaj časa, da bo tudi sam pripravljen.
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 16:32:22
|
|
|
|
ur+sa
|
o biba 12, verjem da ti je hudo, tut men je vcasih. tut moj pomoj se ne ve, kaj bi sploh on rad... se mi zdi, da desci zelo tezko izrazajo svoje zelje?? moj je tudi prvo rekel, da bova mela otrocka, potem pa je govoril drugace, tako da se se zdaj vcasih prasam, kaj pa ce on v resnici sploh noce otroka. pa vseeno delava na tem?? vso sreco. sem kar brez besed, hotla sem ti povedat, da ni edini desc.. k se sam neve kaj bi rad
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 18:15:14
|
|
|
|
daddy
|
Kdaj bo pripravljen, tega ti jaz seveda ne vem povedat, tudi nihče drug na forumu najbrž ne. Je pa tako, kot pravi tudi marogica - vsaj tolko je bil pošten, da ti je to povedal. Cel ključ do rešitve problema imata v rokah samo ti in tvoj partner. Siliti ga bi bila po moje svetovna napaka, lahko samo skozi temeljit pogovor iščeta razmerja med zadovoljitvijo tvojega materinskega nagona in njegove želje po svobodi ali kaj vem čem že. Mali trikec, ki ga lahko uporabiš ( ampak ni nujno da deluje vedno ) bi bil, da pojdita na obisk h komu, ki ima dojenčka ali majhnega otroka.
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 20:23:19
|
|
|
|
Tasika
|
Bibica ne bit žalostna. Ti povem kako je blo pri nas. Z mojim sva skupaj od 18. leta. 12 let mi je govoril da on ni za otroke, da potem se ti življenje čist spremeni, pa ne moreš z avtom se potepat, pa take traparije. Jaz pa njemu nazaj da jaz bom do 30. imela otroka, z njim ali pa brez njega (malo v šali, malo zares). Potem pa sem zanosila, čisto neplanirano (kot zanalašč malo pred 30. RD). Srce mi je v hlače padlo 'kaj če ne bo hotel otroka'? Ko pa sem mu povedala, je bil najsrečnejši človek na svetu. Pa se danes, ko je najin sonček star 8 mesecev dostikrat smejiva kako je treba moške včasih malo 'porinit' v starševstvo. Seveda se spremeni, vse se spremeni. Ampak ne na slabše, na drugače. Slej ko prej bo tudi on to ugotovil. Mogpče je imel pa slab dan?
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 21:00:15
|
|
|
|
rija
|
Biba12, ni samo tvoj, ki tako razmišlja.....Kot je napisala Gina, tudi marsikatera ženska tako razmišlja. Sama sem si dolgo in zelo želela otroka in ko sem končno zanosila, je po prvi nepopisni sreči prišlo: joj, zdaj pa bo konec s tem, tem in tem.....joj, kako bom sfolgala vse stvari, za katere sem že zdaj imela 24 ur premalo? Kakšno bo moje življenje z otrokom, bom dobra mama? Čemu se bom morala odpovedati? Pa ti povem nekaj: do poroda me loči še dober mesec, pa se mi taka vprašanja pojavljajo še zmeraj....očitno so le-ta del normalnega mišljenja in strahov, ki jih nosimo v sebi. Ko imam zopet "črn" dan, me moj dragi zna zelo dobro potolažiti: saj bo vse, bom pa jaz otročka pazil, pa boš imela časa zase. In jaz mu zelo verjamem. Ker je pač tak tip. Mogoče pa ima tudi tvoj dragi "črno" fazo...daj mu malo časa in bodi potrpežljiva. Če ga imaš res rada, je to najmanj, kar lahko storiš zanj in v končni fazi tudi zase.
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 22:34:06
|
|
|
|
Bela
|
Očitno še ni zdrel za to...
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 3.12.2005 23:20:42
|
|
|
|
viv_
|
Če se znaš zorganizirat se ni treba veliko odpovedovat... Še vedno si bo lahko vzel čas za motor in te stvari, morda le nekoliko bolj poredko.
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 4.12.2005 9:44:28
|
|
|
|
Anonimen
|
sva se pol zvečer mal "pogovorila" če lahk temu tko rečem.. In je reku, da ne misli tko, da sploh ne ve zakaj je to reku.. Hvala vam vsem za odgovore, ker so mi ful pomagali.. Najprej sem mislila, da se mi je podrl svet, k je to reku, zdej po tem, k sm brala vaše odgovore, pa vidim, da ni čist tko.. itak ga je strah in najbrž je zarad tega tud to reku. sej če po pravic povem je mene tud.. itak... najbrž je začel resno razmišljat kako bi to blo, pa kako bi funkcioniralo in ga je mal panika zagrabla.. pa še počas se bliža čas, ko bom nehala jemat KT in mogoče je tud to vzrok.. najbrž se mu je prej zdelo vse še tako daleč, zdaj pa vidi da ni in o tem tud več razmišlja.. Tko da sem se odločila, da ne bom več "jezna" na njega, pa da bova se pač probala čim več pogovarjat o tem (čist neobremenjeno) in pol k bo pač bo.. pa tud tvoj nasvet bom upoštevala Daddy, k praviš, da naj greva nekam na obisk k majo dojenčka.. mogoče bo pa res pol ugotovil, d le ni tok slabo imet eno pikico.. HVALA VSEM!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 4.12.2005 11:09:35
|
|
|
|
lenika
|
Koliko sta pa stara?
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 4.12.2005 13:03:26
|
|
|
|
Pupica
|
Hm...kaj narediti.Temeljito premisli. On očitno ima pomisleke, da mu potem ne bi kdaj mogla očitat, če se "premisli" Ne vem! Kakorkoli boš premislila, ti želim vse naj naj...
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 4.12.2005 23:31:46
|
|
|
|
piščanc
|
pri nama sem bila pa jaz tista, ki se ni predstavljala z otroki, pa je čakal. in prišel je dan ko me je zadelo. meni je pri 'razsvetljevanju' pomagalo kupovanje darila za bodočo mamico
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 6.12.2005 13:53:25
|
|
|
|
ma-ja
|
Pri meni je bilo isto in sem otroka kar malo izsilila. Prvič in drugič. Zdaj se pa z njima igra in si sploh ne more predstavljati življenja brez njiju. Saj nekaj časa oba nisva mogla ravno preveč okrog hoditi, ampak potem si tega tudi več ne želiš oz. ti ne manjka, ker imaš toliko dela z otročkom. Ne vem, najbolje da se usedeta in se zmenita kdaj bi bil najprimernejši čas. Otrok res pomeni veliko spremembo v življenju in morata imeti trden odnos, da se potem odločita za otroka. Rabil bo oba, ne samo tebe. Partnerja pa kar potolaži, še vedno bo lahko divjal naokoli, samo ne toliko!
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 9.12.2005 22:30:26
|
|
|
|
giga
|
Pri nama pa je bil on tisti ta zagreti za otroke. Jest sicer nisem bla proti, ampak sem se strašansko bala, da mi bo otrok "omejil svobodo". Pri nas je mož "izsilil" dojenčka, ker je kao pazil, ap ni. Zdaj imava fantka starega 11m, pa mi prav nič ne omejuje svobode, prav hecno se mi zdi, da sem tko razmišljala. V bistvu sem možu ful hvaležna za to gesto. Mogoče je tvoj mož istega mišljenja (beri strahu) kot sem bila jaz. Mogoče rabi dokaz, da gre vseeno lahko na motor, tudi če je otrok pri bajti?
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 10.12.2005 7:08:45
|
|
|
|
daddy
|
"sem otroka kar malo izsilila" ........ ja, je tud kar nekaj tovrstnega "nasilja" nad moškimi, ja .
|
|
|
|
RE: žalostna, da bi samo jokala.. 10.12.2005 13:05:49
|
|
|
|
cebelicamaja
|
Jaz sem si tudi želela otroke,... samo ne še. Morda bi počakala še kakšno leto, dve. Moj dragi pa tudi. Pa je prišlo. Oba veva, da se bova morala marsičemu odpovedat, vendar tudi veva, da bova mnogo dobila. Predvsem pa sem si zadala, da ne bom taka, kot nekaj mladih mamic (ki jih poznam), ki očkom ne pustijo dihat. Seveda bo vsaka njegova pomoč dobrodošla, nočem pa da misli, da mi mora biti na voljo ob vsakem trenutku. Ima svoj hobi, ki mu pomeni zelo veliko in mu posledično vzame tudi veliko časa. Malo je razmišljal, da bi morda svoje prvotne plane opusti, ko sva zvedela za novico. Pa sem mu odločno odsvetovala. Vem, da mi bo zadovoljen in srečen v veliko večjo pomoč, kot če bo mislil, da se mora žrtvovati zame in za malega. Takrat, ko bo imel čas, se nama bo posvetil s srcem in ne z občutkom prisile. Mislim, da se morata partnerja pogovoriti o odgovornosti in odrekanju. Samo odločno sem proti, ko vidim, da nekatere mamice novopečenim očkom prepovedujejo njihove dejavnosti. Daj mu vedet, da bo še vedno imel svobodo. Samo prav se je treba zorganizirat. Moram pa še povedati, da sem zaenkrat še . Upam, da se bo izšlo tako, kot si predstavljam. LP, maja
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?