|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Slovnicne napake
22.11.2005 14:14:46   
Anonimen
No, škoda, jaz sem pa že stara spričevala na dan vlekla. user posted image
Je pa res, da bi dala glavo, da "tečt" ni pravilno.
Sem pa kar malo hvaležna za to temo, mi je iz glave pometla posledice filma, ki me je totalno šokiral.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
22.11.2005 14:27:14   
lunca77
Hojla Joe!

Mislim,da se "zli" predvsem uporablja kot množina "dobri in zli demoni".

Lp lunca77 (lunca ni z veliko zato, ker je to nadimek)

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 52
22.11.2005 15:29:00   
BigWhale
Res je Marogica, trudim se. Kolikor toliko, nikjer pa nisem rekel, da so moji posti perfektni. So pa precej bolj pravilni od povprecja tukaj. Oprosti, ce ti grem na zivce... :P

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 53
22.11.2005 16:54:15   
ninca
sploh mi ne gre nic na zivce ker vem da tud sama velikrat delam take napake in sem na to ze cist navajenauser posted image

...oh, i wish i was a puNK rocKer with flowers iN my hair...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
22.11.2005 17:21:10   
Anonimen
Napake opazim, motijo me pa ne, ker se tud sama ne trudim glih slovnično pravilno pisat. Moti me samo takrat, ko se zaradi nepravilno postavljenih ali nepostavljenih vejic pa kakih velikih začetnic ful težko razbere, kaj je nekdo hotel povedat. No, saj da se vedno, samo moraš ful počasi in po možnosti večkrat prebrat, da zaštekaš.

< Sporočilo je popravil Tašonka -- 22.11.2005 17:22:11 >

(odgovor članu ninca)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
22.11.2005 17:57:23   
Anonimen
Pozor!
Preden se vsedete za računalnik in se povežete z forumom RR, ne pozabite
imeti pripravljen Slovenski pravopis ob sebi!!!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
22.11.2005 19:59:45   
Anonimen
Ej, jaz pa nimam slovenskega pravopisa.user posted image user posted image user posted image  

Pa ne mi zamerit velikih začetnic, napak ali presledkov, ker imam ponavadi res otroka naročju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
22.11.2005 20:02:39   
Anonimen
Neva, piše se s forumom in ne z.user posted image user posted image  
Spet si ga posrala (a to smem napisati ali je književno pokakala).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
22.11.2005 20:04:34   
Anonimen
Neva, pridevnike na "ski, ški" se piše z malo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
22.11.2005 20:12:23   
Anonimen
Zdaj pa malo bolj zares.

Ne vem, zakaj se nekateri tako jezite nad tistimi, ki radi pišejo lepo. Zakaj takrat, ko kdo pove, kako se kaj pravilno napiše, tega ne vzamete kot dobronameren nasvet?
A vas res čisto nič ne briga, kako kaj napišete?
Ne vem, meni se reakcije v stilu "kaj me briga, pišem kot pišem in bom tako pisala še naprej" zdijo otročje. Kako bi bilo, če bi se tako obnašali učenci v šoli? Kdo bi se pa še kaj naučil?! Pa ne velja to samo za slovenščino in slovnico.

Jaz marsičesa ne znam in ne vem in če kaj novega izvem, sem vedno vesela. Na kateremkoli področju.

Dodatek: To ne leti specifično na nikogar! Je bolj tako na splošno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
22.11.2005 21:50:39   
Joe
Danes sem na vlaku zamoril znanko, ki je slavistka. Rekla mi je glede razlike bolje/boljše:

BOLJE je prislov in se uporablja kot npr. bolje je drobnjakati kot nič narediti, bolje je napisati teč kot tečt, ker             tečt ni nič slovničnega (izvzemši kot primer napačne rabe);

BOLJŠE(/BOLJŠI/BOLJŠA) je pridevnik (seveda stopnjevan iz "dober") in se uporablja ob samostalniku kot npr. boljše kolo je dražje od slabšega, boljše so lepe besede kot prazne sklepanke; rabi pa se spet kot pridevnik tudi takrat, ko izražamo višjo, bolj kakovostno vrsto, npr. boljša tkanina, boljši papir, ne pa tudi boljši sejem.

Osnovno delitev z vlaka na prislov in pridevnik sem obogatil z rabo SSSKJ.

Lep pozdrav s slavističnega kotička,

prof. Joe

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
22.11.2005 22:43:41   
cincamarinca
IZVIRNO SPOROČILO: Reja

Ribica, a tebe te napake motijo na forumih?

Mene ne, me pa na uradnih dopisih, vabilih, po radiu, televiziji, v oglasih.

Najhujše so mi napačno postavljene vejice, manjkajoče in odvečne. In pa napačni skloni, npr: Ne morem komentirati ta podatek, nisem videl vaše pismo,...

Groza!

Se podpisem. S tremi klicaji pri grozi!!!user posted image

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
22.11.2005 23:04:32   
cincamarinca
IZVIRNO SPOROČILO: Selena

Neva, pridevnike na "ski, ški" se piše z malo. user posted image

Ampak tu je verjetno bilo mišljeno, da se vsede k računalniku s Slovenskim pravopisom kot knjigo - zato se piše z veliko... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
22.11.2005 23:43:12   
Anonimen
Evo, par nakljucno izbranih primerkov iz www.glasujzame.com, da vidte, kako KAO dones pisejo (nekateri) najstniki.

Hvala Selena. Nisem rekla, da morte zdaj pravilno pisat. Misljeno je blos plosno, ampak tuki na tem forumu, se je itak treba obesit na napake in cimbolj 'spluvat' pravila, pravilnike, dorbonamerne nasvete itd itd itd.

No, besedila:

"No tale lepotica k jo widte na fotkah je mayne Dijana....mayne lubica user posted image em kokr widte ma modelka lepo postawco user posted image .drgač pleše trebušni ples in posluša narodno musko user posted image .č hodte kj wn jo najdete u Katasrofi...je res srćk pa pomaga in swetuje ti kdr si u težawah....tipi ful je lušna zato pejte stat kr u wrsto...sam morm powedat da ma mene najraj....hehe.....drgač pa mislm da je še free....u šoli je dokaj uredu čprow je ne mara....kdo pa jo sploh hehe....js že ne......drgač pa ne je prizadet k je fulll uredu in si ne zasluž tega da ji kdo zlom srćka user posted image js pa počas zdy grem...č ws "
(Ljubljana)

"‡ .. PuPyKe .. ‡
user posted image PeŁiKa, user posted image **ßu††ERfŁay**, user posted image *Sp€lY*, user posted image † aLiKa †, user posted image ShEkAsTa`PuPa, user posted image † čhinKana mišH, user posted image †MaRčeLa†, user posted image ***§nOoPyk@***, user posted image LeLcHy.Kaa, user posted image *_LaLa_*, user posted image cLaUd|@, user posted image *_ŁeyčiQa_*, user posted image -¤kiŠšMyASs¤-, user posted image ×PLaY BuNnY×, user posted image *rokyca* user posted image k4rl|c4, user posted image †Sandrca†, user posted image Shellyka, user posted image TaMyKaaaa`, user posted image Tinykaaa, user posted image uJiKa, user posted image ^zaD3TA^, user posted image _-TaMiKa-_, user posted image ~ lub|ka ~, user posted image *jagoda*, user posted image **l00b|k@**, user posted image ~Lucy~, user posted image ..*LaLy*.., user posted image ~פInĆy¤×~, user posted image ŠaLiKa, user posted image ×TeYcH×, user posted image פßaßyK@¤×, user posted image _|C€~G|RŁ_, user posted image ~פNaTy¤×~ user posted image miny_caspy user posted image ¤_MC`Baby_¤ user posted image **ßarßika** user posted image mash@ user posted image //*spelika*//, user posted image KAJ?A?, user posted image ~P0|s0N^G|RŁ~ user posted image _frucika_ user posted image "

(Slovenska Bistrica)

"sabinchyka je mene pliskala da ji napisem opiseka in kr je mene ona to taaaak lepo pliskala sn se pač spravla pisat.stara oz.mlada je 14 let.kak zglea neom nakladala kr jo tak viite na slikicah če pa jo hočete viet v živo pa jo najdete v kakem parkecu,koloseju al pa v kaki trgovini s cotkami.obožuje tui svojega malega nečakeca bastjana.če vas še pa kai zanima pa jo askajte za msn in se pozanimajte pri njej kr se men res več ne da nakladat.pa pridno talajte desetke!!!!!!!!!! "
(Maribor)

Itd Itd ...

Lp, Ribica

(odgovor članu cincamarinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
23.11.2005 7:36:14   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

No, besedila:

"No tale lepotica k jo widte na fotkah je mayne Dijana....mayne lubica user posted image em kokr widte ma modelka lepo postawco user posted image .drgač pleše trebušni ples in posluša narodno musko user posted image .č hodte kj wn jo najdete u Katasrofi...je res srćk pa pomaga in swetuje ti kdr si u težawah....tipi ful je lušna zato pejte stat kr u wrsto...sam morm powedat da ma mene najraj....hehe.....drgač pa mislm da je še free....u šoli je dokaj uredu čprow je ne mara....kdo pa jo sploh hehe....js že ne......drgač pa ne je prizadet k je fulll uredu in si ne zasluž tega da ji kdo zlom srćka user posted image js pa počas zdy grem...č ws "
(Ljubljana)

"‡ .. PuPyKe .. ‡
user posted image PeŁiKa, user posted image **ßu††ERfŁay**, user posted image *Sp€lY*, user posted image † aLiKa †, user posted image ShEkAsTa`PuPa, user posted image † čhinKana mišH, user posted image †MaRčeLa†, user posted image ***§nOoPyk@***, user posted image LeLcHy.Kaa, user posted image *_LaLa_*, user posted image cLaUd|@, user posted image *_ŁeyčiQa_*, user posted image -¤kiŠšMyASs¤-, user posted image ×PLaY BuNnY×, user posted image *rokyca* user posted image k4rl|c4, user posted image †Sandrca†, user posted image Shellyka, user posted image TaMyKaaaa`, user posted image Tinykaaa, user posted image uJiKa, user posted image ^zaD3TA^, user posted image _-TaMiKa-_, user posted image ~ lub|ka ~, user posted image *jagoda*, user posted image **l00b|k@**, user posted image ~Lucy~, user posted image ..*LaLy*.., user posted image ~פInĆy¤×~, user posted image ŠaLiKa, user posted image ×TeYcH×, user posted image פßaßyK@¤×, user posted image _|C€~G|RŁ_, user posted image ~פNaTy¤×~ user posted image miny_caspy user posted image ¤_MC`Baby_¤ user posted image **ßarßika** user posted image mash@ user posted image //*spelika*//, user posted image KAJ?A?, user posted image ~P0|s0N^G|RŁ~ user posted image _frucika_ user posted image "

(Slovenska Bistrica)

"sabinchyka je mene pliskala da ji napisem opiseka in kr je mene ona to taaaak lepo pliskala sn se pač spravla pisat.stara oz.mlada je 14 let.kak zglea neom nakladala kr jo tak viite na slikicah če pa jo hočete viet v živo pa jo najdete v kakem parkecu,koloseju al pa v kaki trgovini s cotkami.obožuje tui svojega malega nečakeca bastjana.če vas še pa kai zanima pa jo askajte za msn in se pozanimajte pri njej kr se men res več ne da nakladat.pa pridno talajte desetke!!!!!!!!!! "
(Maribor)

Itd Itd ...

Lp, Ribica

Ko pa kaj takega zagledam, pa kar neham brat in se zjočem. Vse ima svoje meje - tole pa je zame že zločin. Aja, se najdejo celo hujši primerki, uauuuuuu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
23.11.2005 8:53:55   
Anonimen
Aha,razumem,še vedno delam napakeuser posted image
Sedaj se mi je posvetilo,zakaj mi je moja dolgoročna skreganost z vejicami in S-ji in Z-ji prinesla samo pravdobro oceno v šoliuser posted image
Pa,da so objavljali moje kratke novele in poezije samo v šolskem Glasnikuuser posted image
Ja niso bile za širšo javnost,ker sem skregana s pravopisomuser posted image user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
23.11.2005 10:02:00   
Anonimen
Takrat si verjetno pisala "na roke", kjer se presledki ne vidijo. user posted image

Šalo na stran, a še pometaš listje?
Ker je taka burja, da nam bo še hišo odneslo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
23.11.2005 10:07:54   
Anonimen
Na roke na roke Selena,takrat namreč o račualnikih ni bilo duha ne sluha.
Kaj listje drevesa bo odneslo.Pred vrati imam en ogromen kup listja.pa se ne morem odločiti,da bi šla pospravit.
Si opazila,da od nekod,ob jasnem vremenu prinaša posamezne snežinke?
Ponoči sem se zbujala,kerje tako rukalo hišo,da sem se bala,da pristanemo na vrhu hriba.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
23.11.2005 10:24:57   
babylove
Meni gresta na RR najbolj na živce PLANICA in MAZOLJ.

Sicer pa rada pišem pravilno in se pri tem ne trudim, temveč se mi zdi normalno in naravno, pa tudi spoštljivo do ostalih uporabnikov foruma. Dejansko obstajajo ljudje, ki enostavno vedo, kako se kaj pravilno napiše, in drugi, ki vedo kaj drugega. Sama sodim med prve, po drugi strani pa recimo o tehniki nimam pojma. To pa obvlada moj user posted image , ki piše kot kura user posted image . Pa kaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
23.11.2005 10:27:38   
Anonimen
Ah, nekako jih kak meter stran zbrcaj, bo že odneslo. Meni se je nabral kak meter (v višino) ob drsni ograji, pa sem samo ograjo odprla in je vse spihalo.
Komu se da pometat. user posted image

Snežink pa še nisem videla - aja, no, zdaj gledam ven pa res nekaj prinaša. Ker je napovedan dež, bo, zna bit, še snežilo. Še dobro, da v nedeljo pokamo... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
23.11.2005 10:31:17   
Anonimen
A tako?!!Sedaj pa vem zakaj imam še več listja,kot ponavadiuser posted image Še tvojega je spihalo do nas.
Za kam pa ti pokaš?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
23.11.2005 10:38:47   
Anonimen
Čakaj, ti takoj pošljem še kako pošiljko listja.  user posted image

Si gremo v tople kraje malo gret kosti... user posted image

Uf, zdaj pa snežinke fajn naletavajo!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
23.11.2005 11:02:01   
Anonimen
Pravkar prišla z dvorišča na toplo.Roke me od mraza pečejo.
Listje pometla oziroma jaz sem skušala pometat,burja pa mi ga je vračala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Mirena
Miška2006

Ste zadovoljne z Mireno? Prosim komentirajte!

DA - Zakaj? (13%)

NE - Zakaj? (9%)

Je ne uporabljam! (78%)

Število vseh glasov: 363

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!