|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   arhitekt
18.11.2005 10:37:54   
mamica80
Pozdravljene v ta mrzel skoraj zimski dan!

Na vas se obracam, ker vas je tukaj gor toliko razlicnih in zbranih z vseh vetrov, da bo
katera sigurno kaj vedela na to temo.

Skratka zanima me ce je katera prenavljala staro hiso, in kaj je bilo treba prej nardit preden
se lahko sploh zacne delat.

Vem da moramo dobiti dovoljenje za dozidavo in podobne stvari ampak to ti mora nekdo
najprej narisat predno gres po ta dovoljenja...user posted image

Hvala za odgovore user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: arhitekt
18.11.2005 10:46:48   
ma-ja
Mi smo ravno na tem. Najprej moraš dobiti lokacijsko informacijo. Tam ti potem piše kaj lahko delaš oz. kakšne dokumente še rabiš. Včasih je tudi lok. informacija zadosti.
Pri nas ne dovolijo ničesar spreminjati in imamo zvezane roke, tako da ne vem kaj bomo naredili. Na črno je pa velik rizik.

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

(odgovor članu mamica80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2005 10:56:54   
Marogica
Naša hiša je stara 111 let in ni imela nobenega načrta, tako da smo morali najpre dati narediti načrte obtoječega stanja in nato vseh sprememb( pri nas je bil to tudi przidek in notranje spremembe že obstoječe hiše.
Seveda, pa kakor je napisala predhodnica, si najprej priskrbi lokacijsko informacijo, da veš v kakšenm obsegu in pod kakšnimi pogoji sploh lahko kaj delaš.
Ko boš to imela, ti najprej narišejo idejno zasnovo, na podlagi katere, nato pridobivaš soglasja (elektro, telekom, ......), ki se potem vstavijo v narisan projekt. Ko je projekt dokončan, ga je treba zopet poslat v soglasja(kakor prej-mater jim teh soglasij ni bilo koncauser posted image ), šele nato lahko vložiš za gradbeno dovoljenje, če bo potrebno.
Mi smo si, preden smo se spuščali v izdelavo projekta, zagotovili vsa soglasja sosedov, da ne bi imeli velikih stroškov za izdelavo projekta in soglasij, potem pa ti sosed ne da soglasja in ti ne moreš dobiti gradbenega dovoljenja. Na UE dobiš obrazce, kjer točno piše, kaj mora sosed izpolnit.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2005 11:00:30   
ma-ja
Mi pa ker nič ne smemo, bomo delno na črno naredili. MAlo bomo premaknili zunanji zid na teraso, pa takoj fasado in upamo na najboljš. Vem, da to ni najbolj pametna ideja, samo ne moremo čakat z renovacijo do leta 2007 dokler traja prepoved na našem območju. Hiša je stara 20 let, vendar imamo premalo prostora in tudi nekaj stvari (npr. kopalnico) je nujno zamenjati.

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2005 11:24:37   
mamica80
hvala!user posted image

lokacijsko informacijo ze imamo ampak ta nikjer posebej ne pise da se
ne bi smelo kaj zidat okrog

stanje je pa taksno: hisa je stara malo manj kot 30 let, do lanskega leta
ni bilo notri nikogar razen napeljave za vodo, elektriko, telefon, pa stene so "ofrajhane"

od lani sta notri stric in stara mama v spodnjem nadstropju, midva pa bi rihtala srednjo
etazo in mansardo. v srednji etazi bi rada dozidala jedilnico, prestavila zid med dnevno in kuhinjo,
in spremenila kopalnico ker so na 8km2 troja vrata in trije prostoriuser posted image

najbolj me zanima koliko stane da ti to narise arhitekt in predvsem kje ga najdesuser posted image

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2005 11:53:41   
viv_
No, mi se lotevamo adaptacije stare hiše in sicer mansarde. Bomo pa nekaj dozidali in še nekaj dvignili. Za komplet projekt (vsa dovoljenja, statika,...) imamo sedaj dve ponudbi okrog 1,5 mio.

(odgovor članu mamica80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2005 12:08:33   
ma-ja
Mamica 80, potem je najbolje, da vprašaš na občino odgovorno osebo, da ti razloži kaj vse še rabiš.
Lahko pa vprašaš kakšnega projektanta ali arhitekta.
No, jaz bi se najprej pozanimala na občini.

Za naš projekt bo pa potrebnih okrog 5 mio (zamenjava strehe, podaljšali bomo eno stran hiše na teraso za 3 m, dvigali raje ne bomo, pa svoj vhod bomo naredili. V teh 5 mio je vključena še izolacija in izdelava mansarde, strešna in navadna okna, tlaki in upam, da še nekaj parketa).
Za drugo bo pa zmanjkalo!!1

(odgovor članu mamica80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2005 12:10:24   
viv_
Pod projekt sem mislila samo papirje. Vsa dovoljenja in načrt!

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2005 12:12:08   
Marogica
Projekti stanejo različno, odvisno komu in kje jih daš narediti. Jih v MB dobiš že za ca 600.000 SIT dalje, vendar te celotna dokumentacija res pride okrog 1,5 Mio (z gradb. dovoljenjem in komunalnim prispevkom, soglasji...)

R. Tagore

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2005 12:52:21   
viv_
Ja, projekti, če so tipski, so cenejši. Če pa delaš na obstoječi hiši, pa to stvar podraži. Meni je rekla arhitektka, da adaptacija stare hiše (v tej meri kot smo si mi zamislili) pride 30% dražje, kot če bi gradili novo.

Plus je to, da ti ni treba iskat parcele. Pa meni je res ZAKON ta lokacija na kateri smo sedaj.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2005 13:01:05   
ma-ja
Ja, sorry Viv, sem potem ugotovila. Res so dragi papirji, ampak še večje sranje pa je, če nič ne moreš. Jaz sem pripravljena vse to plačati, vendar smo čisto v slepi ulici.

Tudi midva sva si zamislila super stanovanje čez 100 kvadratov z veliko teraso in vse je pripravljeno, da se to naredi. Potem se je pa zataknilo na občini zaradi enega blesavega projekta (ene študentke pred 10-imi leti). Ptem pa smo se zmenili s sosedi, ki bi tudi radi renovirali, da bomo kar skupaj to naredili. Potem pa bo kar bo.
Me pa blazno zanima kakšno kazen lahko dobimo!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2005 13:21:15   
Marogica
Ma-ja, kazen je lahko, zaustavitev gradnje, kasneje pa rušitev nedovoljenih zgrajenih stvari, na tvoje stroške. Vendar samo, če te kdo prijavi, drugače ne.

R. Tagore

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ime
symba

katero ime ti je lepše?

tadej (42%)

matic (58%)

Število vseh glasov: 104

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!