|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noseča "sva"!
16.11.2005 19:50:02   
l4ur4
... tako je!

Nekaj dni po redni m. sva opazila, da je verjetno nekaj "narobe", šla naslednji dan po neki tester in res je! Sprva se nama je zdelo malo "sumljivo", vendar sva se prepričala z drugim testerjen teden dni kasneje.
user posted image
Prišlo je nepričakovano, nenapovedano in vendar sva vse skupaj vzela zelo resno. Po tisti "logiki" računanja datuma, je sedaj minilo recimo 6 tednov in vendar še nikomur nisva povedala. Je za to minilo že dovolj časa, da je nosečnost nekako zagotovljena in lahko brezskrbno raztrosiva veselo novico? Pri g. sva (je) naročena v začetku decembra. Ali naj čakava na prve "izvide" oz. "rezultate", če se lahko tako izrazim?

Zato se tudi obračam na vas kaj in kako v naprej. Od tistih "standardnih" znakov nosečnice je opazna samo velika prisotnost "lenobe" oz. pomanjkanja energije proti večeru in utrujenost. Slabo ji je malo, na vsake toliko časa, bruhala ni, jé precej več zelenjave in sadja kot ponavadi, kupila sva tudi folno kislino.

Da, na žalost sva kadila, sedaj mnogo manj oz. skoraj nič (2 do 3 / dan) ... tako enostavno se pa tudi ni odvadit! Kako je s kajenjem med nosečnostjo?

Torej, izkušene nosečnice in mladi očetje ... nasveti? Sama ušesa so me! Najlepša hvala! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noseča "sva"!
16.11.2005 19:54:36   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Čestitke user posted image user posted image user posted image

To, kdaj bosta povedala ostalim, je vajina odločitev. Pravijo, da je do 12. tedna nosečnosti večja možnost plava, zato nekateri toliko časa obdržijo skrivnost zase.
Jaz sem povedala takoj najbližjim, ostalim pa po 12. tednu.

Nosečniški znaki se od nosečnice do nosečnice zelo razlikujejo. Enim je slabo, drugim ni, ene bruhajo cele dneve, druge samo zjutraj....različno. V prvih tednih je prisotna večja utrujenost, zaspanost, počutiš se čisto brez energije. Po prvem trimesečju pa se stanje pri veliki večini izboljša in nosečnice potem kar žarijo.user posted image

O kajenju bom pa modro tiho, ker jaz nikoli nism kadilauser posted image

(odgovor članu l4ur4)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2005 19:55:18   
Anonimen
Ups, napaka.."večja možnost SPLAVA in ne plava user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2005 20:06:07   
l4ur4
u, hitrost! user posted image

Saj zato se nama pa nekako "ne mudi" povedat, čeprav bi jaz povedal že vsem ... komaj čakam na zeleno luč user posted image . Malo je tudi nelagodno zaradi njene službe, če bi sedaj povedala in da bi bilo potem kaj narobe ... vsak delodajalec bi po tem sklepal, da lahko vseeno še enkrat poizkusi, zato se jih potem kar "znebijo". user posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2005 20:09:47   
Anonimen
Kok lepo, da nam enkrat sporoči veselo noviso srečni bodoči očka!!! user posted image
Čestitke in lepo nosečnost vama želim!!!  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu l4ur4)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2005 20:12:00   
lenika
Vsaka 5. ženska v prvih 12. tednih splavi, vsaj tako pravijo, zato sem jaz počakala in povedala po drugem pregledu, ko sem napolnila 12 tednov.

(odgovor članu l4ur4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2005 21:03:56   
Dejča
Čestitke  user posted image user posted image user posted image in tudi jaz sem navdušena, da nam je to sporočil bodoči očka!!! Glede kajenja pa - za otroka bi se mu pa lahko odpovedala, a ne??

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2005 21:18:47   
macka27
Čestitam bodočemu očku in mamici!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2005 21:21:22   
sazi
Čestitke!
Tudi midva sva najbližjim povedala kar kmalu (pa vendar šele po 1. pregledu, ker sem imela prej eno operacijo). V službi sem povedala po pregledu nuhalne svetline v 12. tednu. Takrat se je res lepo videlo, kako je z otročkom vse v redu, imela sem službo za nedoločen čas, povedala sem pa zato, da bi imeli dovolj časa, da bi našli koga, ki bi me nadomeščal...
Bruhala nisem, le malo mi je bilo slabo, od poletnih dnevov pa nisem imela nič, saj se takoj po prihodu iz službe zaspala na kavču, se zvečer za kakšno urico zbudila in spet šla spat - tako je bilo skroraj 2 meseca.
Veselita se z bližnjimi, saj bi si verjetno, če bi šlo kaj narobe, najbrž želela tudi njihove podpore. Vsak po svoje...

(odgovor članu l4ur4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2005 23:37:03   
KODA
Čestitke bodočim staršemuser posted image user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.11.2005 9:12:08   
sarazan
Čestitke user posted image  user posted image  user posted image  bodoči mamici in očku.

Kot so že napisale ostale, vsaka nosečnica ima svoje znake. Meni ni bilo slabo niti minuto, na začetku so me bolele prsi in se tudi povečale, pa prve tri mesece sem si želela samo spati user posted image .

Glede kajenja pa tako. Vsak ve, da kajenje škodi, tudi pasivno kajenje. Jaz sem se kajenju odpovedala skoraj leto pred nosečnostjo. Nikoli si ne bi oprostila, da je moj otrok kakor koli slabšega zdravja, ker se nisem mogla odreči te droge. Zato nehati ni bilo težko.user posted image
Pa še to. Ni gršega, kot nosečnica s cigareto v ustih. Ne bodita presenečena, če vaju bodo gledali s "tistim" izrazom...
Odločitev pa je seveda vajina.

Kdaj bosta povedala, je tudi popolnoma vajina odločitev. Jaz sem povedala takoj (6. teden nosečnosti, ko so trije testi potrdili moj sum). Zaradi delovnega mesta, ki škoduje zdravju nosečnice oz. ploda, je bilo nujno, da me nadrejeni takoj prestavijo drugam. Potem pa ni fer do staršev, da slučajno izvejo od koga drugega, kot od naju.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.11.2005 9:53:11   
DrejcDrejc
Lepo, da se je oglasil še en bodoči ati in da skrbi za svojo bodočo družinico. Čestitke ob veseli novički!! Želim vama srečno nosečnost!

Novičko pa povejta, ko bo vama prijalo. res je, da v bistvu kr cele tri mesece in še dlje traja strah, da bo šlo kaj narobe. Ampak, če poveš prijateljem veselo novico, so prijatelji tudi zato, da te potolažijo, če jim imaš za povedati kaj žalostnega. Tako da je čisto od vaju odvisno, koliko zaupata ljudem okoli sebe, komu vse povesta in komu filtrirata, odločitev je čisto vajina. Jaz sem takoj ob pozitivnem testu takoj izblebetala najboljšim prijateljicam, pa bi bila še vesoljnemu svetu, če ne bi obstajal strah, da bo šlo še kaj narobe. Staršem sva povedala po prvem pregledu, v službi pa sem povedala šele po nuhalni svetlini. Vem, da se lahko še zmeraj kaj zgodi, da gre kaj narobe, ampak takšno je življenje, upam pa seveda na najboljše in se ne obremenjujem s skrbmi, zato sem vesela, če vsi vedo in me kdaj pa kdaj pobarajo, kako pa kaj otroček, pa ati, pa domek...

Kajenje pa le čimbolj zmanjšajta, če že ne moreta opustiti te navade. Če je punca strastna kadilka, bi takojšnje prenehanje kajenja bilo tudi en šok za telo, zato pač naj postopno zmanjša količino cigaret na nulo, seveda pa naj kadi, če že mora, najlažje cigarete. Enako pa velja zate, saj ji moraš dajati zgled in podporo. Sem brala, da se nekatere punce niso mogle odreči kajenju, pa imajo vseeno zdrave otročke, samo to naj vama nikakor ne bo potuha. Če bo šlo z nosečnostjo oz. otročkom kaj narobe, si bosta večno očitala, zakaj nista prenehala s kajenjem. Saj so samo zvitki tobaka, bolje da postaneta odvisna od poljubov, od seksa, od čokolade user posted image . Je pa res grd prizor, če vidiš nosečko s cigareto.

Srečno nosečnost vama želim!

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.11.2005 11:15:49   
l4ur4
Jupiiiii user posted image .... hvala za vzpodbudne želje.
Vsekakor tole s kajenjem misliva v celoti opustiti, mislim sem bolj na to, da (vsaj ona) počasi in pa zagotovo, ker sem pomislil na to, da kar naenkrat ne bi bilo ravno najbolje. Jaz pa tudi lepo delam na tem ...
Še enkrat hvala! .... Saj če me bo še kaj zanimalo oz. bom imel še kaj za pripomnit se bom pa kar na vas obrnil ... res ste rožice user posted image

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.11.2005 13:21:57   
Peli
Čestitamuser posted image user posted image user posted image  .
midva sva takoj ko sem naredila test povedala tašči in moji mami, čez dva dni pa so izvedeli tudi vsi ostali tudi pri meni v službi, saj sem pristala v porodnišnici, pa nisva nič skrivala zakaj.
Glede kajenja je bilo pri meni tako da mi je že 14 dni preden sem naredila test začel tako smrdet, da sem nehala, sicer pa je to vajina odločitev.
Sama nisem imela nobenih nosečniških težav razen bolečih prsi in zaspanosti.
Želim vama lepo nosečnost, in pohvle da se kdaj oglasi tudi bodoči očka!user posted image   Čao!

(odgovor članu l4ur4)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.11.2005 7:06:27   
l4ur4
Kaj se še noben očka ni oglasil? user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?