Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Mamice obrezanih sinkov... 11.11.2005 23:18:03
|
|
|
|
valči
|
...potrebujem pomoč! In sicer je bil danes naš 2.5 let star sinček na operaciji fimoze.Rada bi mu čimbolj uspešno pomagala,pa nisem sigurna,če prav delam.Luli je precej otekel,zelo debel in menjavam mu gazo,namočeno v fiziološko raztopino.Tam v bolnici so dali možu taka navodila,pediatrinja pa je rekla,da dajem prekuhane kamilice.Pa ne vem,naj nadaljujem z fiziološko,ali skuham kamilice,kaj hitreje celi?Sedaj sem mu menjala in se mu je prijelo na glavico,ki je zelo rdeča in pomoje ga to peče.Sem mu dala svečko,tako je rekla zdravnica,da prve dni zelo boli in naj dajem svečke. Je tukaj gor kakšna taka mamica z tovrstnimi izkušnjami?Kaj še naj naredim.Lulat ga dajem po občutku,gor ima plenico,ne vem,kako bi to funkcioniralo z gatkami,ker je gaza mokra,ko polijem z f. r.. Kakršnokoli nasvet bo mi prišel prav,ker ga fejst muči,saj samo leži,komaj hodi,pa še to široko ,drugače pa je nevejetno živahen fant,ki ne pozna miru. Hvala vnaprej
|
|
|
|
RE: Mamice obrezanih sinkov... 11.11.2005 23:33:57
|
|
|
|
KODA
|
Naš sine je tudi imel fimozo.Nedolgo nazaj sva bila pri urologu v Izoli,ki mu je potegnil kožico dol.To je tako na hitro potegnil,da tamali niti ni dojel hitro.Ampak obrezan pa ni bil.Potem smo imeli pa probleme,ko ni hotel lulat.Če ti ne bo hotel lulat,ga daj v mlačno vodo v banjo.Jaz bi se držala navodil specijalista.Imam slabe izkušnje glede nasveta od pediatrov,ravno na tem področju.(glede zdravljenja). Upam da se boste hitro pocajtali
< Sporočilo je popravil KODA -- 11.11.2005 23:34:39 >
|
|
RE: Mamice obrezanih sinkov... 11.11.2005 23:59:52
|
|
|
|
eva1
|
Pomoje bo fiziološka kar ok, predno vzameš gazo iz lulčka, jo dobro namoči z FR da bo šla gaza lepo dol! Ne vem, če je primerno za tašne ranice, ampak obstajajo tudi vazelinske gaze, ki se na rano namestijo ravno zaradi tega, da se gaza ne zlima na rano-povprašaj malo! No je pa moja kolegica par mesecev imela isti problem, mali ni hotu lulat, ni hotu hodt...nekje v 5 dneh je minilo!
|
|
|
|
RE: Mamice obrezanih sinkov... 12.11.2005 20:05:55
|
|
|
|
darja72
|
Pozdravljena. Tovrstno operacijo je imel tudi moj sin. Lulček je bil kar nekaj časa zatečen, mislim, da kar en teden. Čez lulčka je imel gazo, vendar nič namočeno v fiziološko. Itak je bila zelo hitro mokra. Pa rekli so, da naj ima kar plenico gor. Kamelice pa naj uporabimo kasneje, ko se bo rana malce pocelila. Kontrolo smo imeli prvi torek po operaciji. Mislim, da je to njihov utečen postopek, tako, da boš lahko dr. že kmalu vprašala kako in kaj. Do takrat pa je po moje edino pomembno, da menjavaš gazice, ga nič še ne kopaš in daš svečko proti bolečinam. Pa nič se sekirat, vse delaš najboljše in v upanju, da mu pomagaš. Vem pa, da je hudo. Čez dva tedna bo že vse to zdavnaj mimo. lp darja
|
|
|
|
RE: Mamice obrezanih sinkov... 16.11.2005 15:50:14
|
|
|
|
valči
|
Hvala lepa vsem za pomoč,tudi za privat odgovor; stanje je precej boljše,čeprav se mu gaze precej prijemajo na glavico,pa ne skoparim z fiziološko.Tudi boli ga ne več toliko,pa šivi že rinejo ven . Najhujše je za nami-upam,pol pa gre počasi v vrtec Hvala vam in čao
|
|
|
|
RE: Mamice obrezanih sinkov... 17.11.2005 0:21:20
|
|
|
|
KODA
|
Lepo,da vam gre na bolje.
|
|
RE: Mamice obrezanih sinkov... 17.11.2005 23:16:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa znima kak zgleda to kak namščena gaza, a je to kaj okol povit al nalepljen al kak in kako pol lulek zgleda po tem posegu.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?