|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne bi bila samohranilka...
28.10.2005 12:03:36   
Anonimen
Pozdravček!

No, pa je prišel čas ko moram tudi jest urejat birokracijo. Situacija je takšna...
1.sem študentka, ki prejema visoko pokojnino po pokojnem očetu, in imam to možnost še približno 2leti ali celo 3
2. moj je redno zaposlen, živiva na različnih naslovih in bova tudi naprej (na papirju), pa tudi poročila se ne bova - na različnih naslovih - zato ker drugače izgubim pokojnino
Do česa sem upravičena oz. nisem:
1. vem, da ne bom prejemala star.dodatka zaradi pokojnine, ampak OK
2. do enega dodatnega leta študija
3. do paketa države
4. otroški dodatek - ja, kako je s tem. Bi se morala izrečt za samohranilko in to urejat na sodišču..Se nočem, ker nekatere res nimajo, jest pa upam da
5. očetovski dopust - ga lahko moj sploh koristi, glede na to da ne bova poročena, ne bova prijavljena skupaj na naslovu in ne bom ga terjala za preživnino - kje pravzaprav mora priznati očetovstvoin če potem kljub temu ne more koristiti 90 dni?

Skratka polna vprašanj...
Kakšen je moj 'status' če nočem biti samohranilka, kaj potem sem?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne bi bila samohranilka...
28.10.2005 12:23:25   
Anja**
Glede tocke 5:

Prizna ocetovstvo, lahko koristi ocetovski dopust (ce sta skupaj al ne).

Vloge za otroskega ti pa ni treba vlozit, saj ce mas dobro pokojnino, ne bi dobila nic kaj pametnega...

Ekola, problem resen user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2005 12:40:38   
Anonimen
Otroški dodatek pripada vsakemu otroku. Torej če sta starša poročena, ločena, živita skupaj na istih ali različnih naslovi, ali če je mati samohranilka. Od višine dohodka je odvisna višina otroškega dodatka.

Če ne boš samohranilka potem boste po moje morali upoštevati vse dohodke družine pri otroškem dodatku, davkih, prošnji za vrtec povsod, ker drugače bo socialna takoj želela da se uredi preživnino. Torej boste vodeni kot družina. Kako je tu s pokojnino ne vem, a po moje je ne izgubiš, saj ti pripada dokler imaš status oz do 26 leta. Lahko si eden uredi začasno bivanje pri drugemu, to pa je pomembno le pri bolniški.....

Aja paket za otroka, leto študija več ni odvisno od tvojega statusa.

Oče otroka prizna otroka na tvoji ali njegovi UE. Dobro je da to uredita pred rojstvom otroka, potrebujeta le osebne izkaznice. Kje je kdo prijavljen ni važno.

Najbolje je, če greš na CSD in se pozanimaš kako in kaj je. Pa da si malo ogledaš strani CSD Šiška, kjer imajo tudi izračune za otroški dodatek in vse kar paše zraven.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2005 21:35:06   
Anonimen
Hja, če bi jaz bila na tvojem mestu, sploh ne bi dosti razmišljala. Uredila bi si minimalno preživnino in poskusila potegniti od države čim več - itak ti na drugi strani vzamejo, kar ti na eni dajo. Pa še strahu nimaš, da izgubiš pokojnino.
Do očetovskega dopusta pa mislim, da žal tvoj fant ne bo upravičen, saj bi za to morala biti skupaj prijavljena.
sicer pa je res najbolje, da se obrneš na CSD. Tam boš dobila najbolj relevantne informacije.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2005 14:03:10   
nikkita
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hja, če bi jaz bila na tvojem mestu, sploh ne bi dosti razmišljala. Uredila bi si minimalno preživnino in poskusila potegniti od države čim več - itak ti na drugi strani vzamejo, kar ti na eni dajo. Pa še strahu nimaš, da izgubiš pokojnino.
Do očetovskega dopusta pa mislim, da žal tvoj fant ne bo upravičen, saj bi za to morala biti skupaj prijavljena.
sicer pa je res najbolje, da se obrneš na CSD. Tam boš dobila najbolj relevantne informacije.

LP

Pi-kica

ja, zaradi takih kot si ti smo vse samohranilke na slabem glasu....

1.dodatno leto študija ti v vsakem primeru pripada AMPAK preden vpišeš absolventski staž.
2.otroški dodatek je pri nas urejen tako, da ga dobi večina otrok, torej le zaprosi zanj-bo vsaj za en paket plenic ne mesec....
3.kot samohranilka se jaz ne bi prijavljala, ker je naš dragi minister "zrihtal" da zdaj veselo preverjajo samohranilke če res živijo same ali pa ne... SRAMOTA!!!
4.očetovskega dopusta najbrž res ne bo mogel koristiti, lahko pa poskusita....
mogoče pa uspe...
5. pokojnina ti pripada toliko časa, kot imaš status študenta oz. se redno šolaš.
6.paket za otroka dobi vsaka državljanka RS in tudi ti ga boš.
7.očetovstvo se vpiše a) na matičnem uradu
                              b) že v porodnišnici, če imajo s porodnišnici v kateri boš rodila tako dogovorjeno.
                               pozanimaj se v porodnišnici-ni komplicirano, le podpiše izjavo
8.preživnine ni obvezno določiti, je pa res, da če želiš dobiti kakšne prejemke od države, jih brez urejene preživnine ne boš mogla pridobiti.
lepo se imej....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2005 13:28:21   
Anonimen
3.kot samohranilka se jaz ne bi prijavljala, ker je naš dragi minister "zrihtal" da zdaj veselo preverjajo samohranilke če res živijo same ali pa ne... SRAMOTA!!!

SE JE RES ZAĆELO PREVERJATI??
KOK PA TO IZGLEDA ?

(odgovor članu nikkita)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2005 0:23:29   
Ropotuljica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Meni se to ne zdi taka sramota. Če si samohranilka, se nimaš česa bati, če nisi, ti pa razni dodatki ne pripadajo.

Glede očetovstva: ni res, da oče ne more dobiti dopusta, če nista skupaj prijavljena. Naš ga je dobil, pa nisva prijavljena na istem naslovu. Ne vem pa, kako je s tem, če si prijavljena kot samohranilka. Ampak verjetno bi tudi šlo, saj oče dobi očetovski dopust za otroka, za katerega tudi plačuje preživnino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.11.2005 12:28:43   
nikkita
preverjanje izgleda tako, da ti mogoče (ne pa nujno) če imaš srečo,celo povejo, da bodo naslednji mesec(teden, dan,....) preverjali omenjeno zadevo. Kar pomeni, da pridejo kadarkoli, ponavadi 2 os. iz CSD in ti na dovoljenje lastnika stanovanja (pazi- lastnika, ne imetnika!!!-kršenje ustave RS!!!-)lahko pregledajo KARKOLI hočejo..... In to lahko naredijo kolikokrat in kadarkoli hočejo!!!! nobene omejitve!!!

Ma meni slabo rata....
In sicer zato, ker Kazenski oz. predkazenski postopek, ki ga lahko sprežijo preoti tebi, samo ČE obstaja UTEMELJEN SUM, da si storil kaznivo dejanje, in ČE se strinja PREISKOVALNI SODNIK in ČE IzDA NALOG ZA PREISKAVO in če je imetnik stanovanja prisoten in je tvoj odvetnik prisoten in še 2 polnoletni priči zraven, ŠELE POTEM ti lahko pridejo preiskat hišo....
In to je postopek v SLO zakonodaji, ki je najbolj omejeval človekove pravice in naj bi mu bilo največ dovoljeno....

VSe kar počne CSD v tvoji hiši in nato uporabi proti tebi je načeloma kršenje ustave....
Mene je groza našega ministra, ki vse to dovoljuje in predpisuje, hkrati pa ni seznanjen niti z ustavo... Kaj šele  z zakonodajo-in to še poleg sega tega, da ima za sabo celo četo pravnikov in strokovnjakov, ki bi mu to morali preprečiti....

in mene je sram, da ne morejo najti niti enega normalnega sistema kako to preveriti drugače, ne da ti vdirajo v zasebnost-praktično nekontrolirano...
in to ob vseh možnih potrdilih in dokazih in ne vem čemu še vse, ki jih moraš oddati CSD-ju, da dobiš od države tistih nekaj tisočakov...
Groza.

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.11.2005 12:32:27   
Anonimen
No ja, če ne bi ljudje samo o tem razmišljali, kje in kako bodo goljufali, potem tega preverjanja ne bi bilo treba.

(odgovor članu nikkita)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.11.2005 12:43:34   
nikkita
ma samo to najdeš v vsakem sistemu....
Sej fizičnim osebam ki so davčni zavezanci tudi ne preidejo brskat domov, pa to še ne pomeni da ne goljufajo...
Neke meje bi morale obstajati glede represije...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.11.2005 12:45:46   
žiža
Da, tako je! Red je treba nardit!

< Sporočilo je popravil žiža -- 15.11.2005 12:46:27 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.11.2005 12:55:09   
nikkita
A se ti ne zdi da bi blo mogoče dosti bolj kulturno in civilizirano, če bi te en dan prej poklicali, pa ti rekli, #a si mogoče jutri dome,in ti lahko pridemo pogledat stanovanje,..." sej nekoga k s tabo živi itak ne moreš v 1 dnevu izselit....
bi imeli pa vsaj čas da pospravimo....
Pri meni namreč ni bilo in mi je bilo zartadi tega nerodno... pleg tega sem pa iz manjšega mesta in ne dvomim da se zdej na CSD-ju trača "kakšni imamo pri nas doma..."
Preverjanje samo mene ne moti.... Moti me način izvajanja...

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.11.2005 13:44:51   
mami Mojca
Pozdravljena

glede na to, da si študentka in mamica oz nosečnica, bi te povabila da se včlaniš v Klub študentskih družin Slovenije in koristiš vse ugodnosti ki jih ponujamo.
Vsako leto organiziramo novoletno rajanje z obiskom Dedka Mraza. Vsak otrok dobi darilo, vse je brezplačno. Organiziramo tudi cenejše letovanje, taborjenje v Bohinju, sankanje....

Za vse informacije si lahko ogledaš spletno stran www.studentskedruzine.com ali pokličeš na 031/640-222 ali 041/961-430 (Mojca).

Lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.11.2005 16:00:51   
Anonimen

Zakaj pa sramota? Meni osebno se pa to zdi pravilno .. kolk jih na ta racun goljufa drzavo, tisti pa ki res nimajo, pa ne morejo dobit? Cist pravilno, da kontrolirajo.

Ne pa da imas po moznosti 3 otroke pa kao ne zivis skupaj in vleces marsikaj od drzave ..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.11.2005 20:29:47   
MAMBA
Zakaj se nekatere tako obremenjujete zaradi "namišljenih samohranilk"?A ste mogoče fouš,ker si ve tega ne morete zrihtat?Nekateri se pač znajdejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.11.2005 21:35:23   
doroteja23
Jaz poznam ogromno mamic ki so prijavljene kot mame samohranilke pa še jih ni nobe prišel preverjat. Nekatere imajo otroke stare že po 10 let, 2, 4, leta, pa mi še nobena ni rekla da je mela kkšne probleme.

(odgovor članu MAMBA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.11.2005 8:48:16   
Anja**
nikogar ni treba spustit v stanovanje, ce tega ne zelite. patronazne ne, delavcev CSDja, elektricarja tudi popisovalca vodnega stevca ne user posted image

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?