Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Mišek, v vsej zgodovini so obstajali primitivci, nekateri so bili zraven tudi nasilni, nekateri, kot npr. Stalin so tudi vladali in počeli neumnosti svetu. Če se jim nisi mogel umakniti, so rili pred sabo in ubijali za svoje neumnosti.... Vedno, ampak vedno pa je čas prinesel svojo rešitev zanje - povozil jih je, z nasiljem vred. Torej se ti jaz umikam, ker pred buldožerji ni nihče varen, po blatu rijejo in smrdijo . .....čas beži ......Srečno! Oh Gina, Gina.... Prvo moram popraviti napako v pisanju. V stavku, ki je v mojem predhodnem postu v oklepaju bi moralo pisati: ...(od tebe NISEM pricakovala zdrs na ta "plitek" nivo - mea culpa). Zanimivo se mi zdi, da me primerjas s Staljinom. Z ene strani je to kompliment, ker ne glede na to kaksen je bil, je oseba, ki je ustvarjala zgodovino. Z druge strani je to precej vsakodneven nacin nekaksnega "obracunavanja" z "nasprotniki", ko se s primerjavo poizkusa ustvariti slika o "nasprotniku", preko slike osebe s katero ga primerjas (negativna identifikacija). V nadaljevanju pa izbruhne vsa tvoja prizadetost. Potreba poizkusati ponizati in/ali prizadeti drugega izhaja prvenstveno iz lastne prizadetosti. Poizkusati kaj takega s formulacijami in implikacijami " po blati rijejo in smrdijo" je samo poizkus pridobitve pozicije moci iz pozicije nemoci. Namrec se ce sam pri sebi cutis zadosti mocno, ni nobene potrebe za taksnimi izreki. Osebno mi je zelo zanimiv izraz nemoci, ko blatis "nasprotnika" in istocasno dokler ga blatis dodas se smejckota, da bi vse skupaj nekako zapakirala v nek ovoj nedolznosti, humorja in dobre volje. Eno od vprasanj, ki se porajajo je.. koga zelis pretentati? Najbolj tragicno je, da ta nacin in te besede najvec govorijo o sami tebi, saj si ju sama izbrala, zato lahko tudi prizadanejo/ponizajo samo tebe. Precej neucinkovit nacin resevanja konflinktov in zascite lastnega ega. Nekako na koncu te debate se izkaze, da tvoja teorija o tem kako ce sebe ljubis, te tuje mnenje ne more prizadeti ( v kolikor se vedno trdis, da sebe zares ljubis in da si s tem razcistila), ne vzdrzi niti minimalnega preizkusa. Iskreno menim, saj sem prebrala kar lepo stevilo tvojih postov, da se ljubis, da si veliko stvari razcistila sama s seboj, da si premogla veliko hrabrosti in sprejela veliko tezkih odlocitev. Vendar tako kot drugi, tako tudi ti nisi (ce uporabim malo izlizan rek) osamljen otok, da se vse zacne in vse konca samo pri tebi, sami s seboj. Dovolila si bom se nekaj besed o komunikaciji. Ko verbalno izrazas doloceno stalisce, kot o >ce ljubis samega sebe, tuje mnenje te ne more prizadeti<, da bi to stalisce bilo validno, zateva tudi taksno reakcijo. Dokler izrazas verbalno eno, tvoje reakcije in postopki nekaj drugega, je zelo smiselno pogovoriti se s samim seboj ( pa mogoce se z nekom, ki te zelo dobro pozna in komu zaupas) ali so tvoja stalisca samo miselni vzoci in model, ki realno obstoja kot zelja ali cilj, ali so zares tisto kar realno tudi zivis. Ce uporabim tvoj model : ali se ne ljubis dovolj, da si tako prizadeta zaradi tistega kar napisem? Mocno dvomim, da se ne ljubis dovolj, ker ce se ne bi ljubila dovolj, se za svoje zivljenje ne bi borila tako kot si se. Ne pricakujem odgovora, to pisem v razmislek tebi in vsem ostalim, ki to berejo - ce berejo. P.S. Vem, da napisano lahko razumes zelo osebno v prvem trenutku. Prosim, da si vzames cas in premislis o tem kar sem napisala. Ni misljeno tako osebno kot se lahko razume, se manj je pa misljeno kot kakrsen koli napad na tebe kot osebo,tvoja mnenja,stalisca itn., ali napad na tvojo celovitost kot osebo. Zaradi tvoje reakcije se mi je to zdelo potrebno napisati. Jasno se zavedam kje je vzvod (tigger) za taksno tvojo reakcijo in se tudi zavedam, da ta post lahko postane drugi trigger. Sprejmem rizik, da me ne bos razumela.
|