|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razlika med otroci
21.10.2005 5:07:20   
Anonimen
Na mojo žalost sem spoznala,da moja mama le ni tako "zlata "kot sem mislila od začetka.
Naj grem od začetka.
Smo povprečna družina,ki si je uredila stanovanje v hiši njegovih staršev.Z dvema otrokoma,med katerima razlika v letih je zeo majhna.No,dokler smo imeli enega je bilo vse v redu.Veliko pozornosti,ljubezni,crkljanja,....Velikokrat smo bili na obisku,itd.
Po prihodu drugega se je pa vse spremenilo.Povabil,naj pridemo je bilo zmeraj manj,nihče ni vprašal za mala dva,za tamalega skoraj ne ali nič.
Potem pa jo ob priliki le vprašam ali ima tamalega sploh rada,kaj čuti do njega.
Odgovor;"Jest mam zdej rada tamalo,kaj čem s tamalim zdej?"
Potem pa sem jo vprašala,kaj pa čuti do njega?In odgovor je bil-nič.

Haloooo!Srce se mi je paralo ob teh besedah.Saj je to vendar moj otrok.Oba.In jaz njena hči.Koga pa naj bi imela rada,če ne svojih vnukov.
Ne vem .Po moje naj se ne bi delalo razlik med otroci.Sploh,če sta to brat in sestra ali sestra in sestra ali brat in brat.
Še zdaj mi gre na jok.Nisem pričakovala ,da se bo tako obrnilo.
Mogoče bo bolje,ko bosta večja?

zalostna mamica
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razlika med otroci
21.10.2005 6:25:00   
CUKRČEK
Jst bi ji omejila stike z otrokoma, ker bi mali kmalu začutil, da ga ne mara in bi se počutil zapostavljenega. Če ne more bit ista do obeh, pač ne bo niti do enega.
Je pa vsekakor zelo zmedena.....ja ači je med svojimi otroci tudi delala razlike?

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2005 6:29:18   
Anonimen

Brez panike... zblojene mame spet.. Ze nekajkrat prezvecena tema.. Ljubezni ne mores zahtevat.. to je tisto najlepse v tem...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2005 7:50:30   
kalbo
Čim manj se obremenjuj z umotvori tastarih. Vedet moraš, da se jim že možgančki počasi kisajo. Enostavno odreži obiske in stike, jo bo že streznilo. Važno je, da ti ne delaš razlik!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2005 8:09:18   
rija
Žalostno, ampak ljubezni ni za izsiliti. Glavno je, da imaš ti oba pikca najraje na tem svetu! user posted image

Mi je glih moja kolegica prejšnjič rekla, pričakuje drugega otročka, da pogreša evforijo veselja s strani starih staršev ob drugem otroku, tako, da je verjetno v večih primerih podobno kot pri tebi. Če te kaj potolaži....verjetno sicer ne.

Včasih pa tudi zgleda, kot da bi mlajšega ne obrajtali zadosti iz razloga, vsaj pri nečakinjah mojega moža je tako, ker je ta večja zelo ljubosumna na mlajšo in moramo hudičevo paziti, da je ne "zapostavljamo".

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.10.2005 8:12:19   
kepa*
Ojej, žalostno.
Poskusi popolnoma omejit stike z njo, mogoče jo bo spametovalo. Res je pa, kot je nekdo rekel, ljubezni ne moreš izsiliti. 

Letos pa bo!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2005 8:20:56   
mimica
Jaz bi omejila stike z malo, pa ne zaradi tega, ker bi hotela kaznovati mamo, ampak zato, da zaščitim drugega otroka, ki bo 100% nekega dne čutil, da ga babica nima rada. In to lahko boli še dolga leta.
Ne bi bilo tako tragično, če bi rekla, da ima starejšo raje kot mlajšega, ampak da ta malega sploh nima rada pa je zame nerazumljivo in sploh ne sodi v mojo sliko o babici. Babica naj bi imela svoje vnučke brezpogojno rada, tako sem to spoznala jaz in spoznavajo moj otrok in nečak. In mislim, da ima pravico to spoznati tudi tvoj otrok.
Mislim, da je bolje tudi za tebe, da omejiš stike, saj te bo vedno  znova zelo bolelo, ko boš videla kakšno razliko dela mama. Pazi pa, da ne bo ta starejša prikrajšana, naj nima občutka, da je ona naredila narobe.
Sedaj , ko to pišem vidim šele kaka ironija. NA koncu bodo ta kratko potegnili otroci. Mogoče pa to odpre oči tvoji mami ( vendar dvomim ).  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2005 8:43:32   
lucios
NAJBOLJ POMEMBNO je, da TI ne delaš razlik! Kar se pa drugih tiče, jim pa daj jasno vedet, da se morajo do obeh otrok obnašat isto al pa ju naj pustijo pri miru. Jaz že ne bi mogla gledat, da enega cartajo, drugega pa "spregledajo"!user posted image

LEPO JE LJUBITI, LEPO JE DAJATI - A NAJLEPŠE JE BITI MATI.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.10.2005 9:10:41   
Anonimen
Hvala punce.Med svojimi otroki ni delala razlik,ker sem edinka.Je pa res,da si je želela fanta.

(odgovor članu lucios)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.10.2005 9:18:27   
CatJa
Hm, pri nas je bilo nekaj podobnega. Ko je moja mami zelo mlada zanosila, ji je mama težila naj naredi splav, .... mami ga seveda ni, ko pa se je brat rodil, so bili vsi čisto nori. In od takrat je bil No.1. Moja štiri mesece starejša sestrična je imela še nekaj te ljubezni - iz nekih dokaj čudnih razlogov, ki pa jih ne bom navajala, jaz, moj bratranec (od te sestrične brat) in moja 9 let mlajša sestra pa smo nekako izviseli. Pa ne, da nas nebi imeli radi, ampak čutila se je ogromna razlika, ki je včasih prekleto bolela. Nekje ob koncu osnovne šole sem se zaradi tega nehala obremenjevat, potem pa se mi tudi zdi, da sta stara starša nehala tako razlikovat med nami.
Aja, poanta - moja dva sta me posledično zaradi tega vedno več cartljala kot mojega brata - mislim predvsem kadar smo bili skupaj s starimi starši. Kdove, mogoče pa se je potem pri starših zapostavljen počutil brat?
V vsakem primeru nasrkajo otroci. Zato je potrebno poiskat eno dobro rešitev. Srečno!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.10.2005 10:11:59   
Anonimen
Take razlike je delala moja babi. Bratranc je bil sploh in oh in najboljši kar jih je (u resnici pa ful hinavc, vedno je naju kaj potunkal, vedno se je zmazal na račun drugih), jaz sem bla jaz (pač en otrok k ni ne dober ne slab), sestra je bila pa hudič (najslabše od najslabšega). Aja z bratrancem sva 1 mesec narazen (jaz starejša), sestra pa 5let mlaj.

No to sovraštvo se je ful čutilo in to tako, da sem najbolj to občutla jaz, ker mi je blo grozno da lahko tak dela in sem se vedno bunila in kregala in se pizdila ko se je dogajala krivica. K nje nekak nisem hotla hodit, pač mi je blo smotan. Moja mama je ful trpela (njena mama pač ni delala razlike med svojimi vnuki). Sestra je dojela pač mal kasnej, ampak ji je blo smotano. Čeprav se je ful neki trudla.

No pol pa je babi pršla pa dala men jurja kao boš mela za na morje, sestri pa nič.... tko na skrivaj da ne bi kdo vidu. Jaz pa obvezno vzela jurja šla do sestre in ji rekla, lej kaj nama je babi dala za na morje. Mami je vedla kaj je blo, sestra isto, babi je pa čist rdeča ratala in šla ven. Pol je pa nehala dajat dnat.

Ko je oče umru je pa ugotovila, da zdaj nismo več njena družina in nas niti ne pogleda več. Kot želi.

Tko da ne vem kaj naj ti svetujem, ampak otroka bosta kmalu pogruntala kako in kaj, ti sam merkaj da jima lepo to razložiš kot realno je, pa da si ti do obeh enaka. Je pa zafrknjena situacija in ti je nič ne zavidam. Sem dala to skoz, res kot vnukinja ki jo pač ne sovražimo, ampak občutla sem pa čist vse stvari ker mi je blo grozno zarad sestre. Tko da ti sedaj povem, če bi prišla nazaj k nam, kao nekaj mi pomagite, bi ji sestra prej pomagala kot jaz. Men se je pač zasrala za cel življenje in če me ne mara, me ne mara pa konc, jaz tud nje nimam rada in je ne pogrešam.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.10.2005 20:34:37   
FRAČAFELA
Prosim obvaruj drugega otroka!!!!Ne hodite k njej. Poznam dva dobra frenda in oba sta pri 30-ih še vedno trpela zaradi tega sindroma, ko je babica raje imela drugega vnuka in je delala razlike!!!Pa nič nista bila kriva. In ne nikoli ne bo bolje. Če sem pa prav razumela iz tvojih besed, ima pač raje punčko, kot fantka, to pa sploh ne moreš spremeniti. Le otrok lahko začne izkoriščat to potuho pri njej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2005 20:59:04   
bskrle
Ko sem rodila prvo deklici, je bilo prav evforično vzdušje, ogromno čestitk, daril ...
pri drugi je vse kar nekam poniknilouser posted image .

Moji in njegovi ne delajo razlik, sem zaradi tega vesela. Otrok bo to slej ko prej začutil, poskušaj najti osebo, ki bi imela rada oba otroka in se z njo več druži.
Z mamami je včasih križ!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.10.2005 6:41:34   
anajmad
Tudi pri nas je tako.Ko se je rodila moja hči,je bila tašča vsa eforična.Non stop je težila,tamalo je čist obrnala tako,da do mene skoraj ni nič čutila.Non stop je bila pri nas in jo razvajala,v glavnem oh in sploh.Ko je bila pa Pia stara enih 8 let,jo je pa tastara čisto skenslala.Njena hči,moja svakinja si je po dolgih letih končno našla enga tipa,da ji je naredil otroka(sem žleht,pa kaj).Ona je pred dvemi leti rodila fantka in za taščo, moja hči,kot da ne obstaja.Jaz sem se že sprijaznila s tem,ampak boli me,ko vidim,da moja tamala trpi.Lepo sem ji povedala,da je pač babi mal zmešana,toda da ima drugo babi,ki jo obožuje in bi naredila vse zanjo.
Tudi mojga moža je to ful prizadelo.Tako,da je omejil obiske pri njej,res za tisto najnujneše.Hudo je,ko so tastari tako debilni.Vem,da se bo moji tašči enkrat to povrnilo,ko je tako skenslala mojo hči.Ko bo hotela stike navezati z njo,pa jo moja hči ne bo hotela videti.
Rekla sem si pa tudi,ko bom rodila tega pokeca,niti pod razno ne želim,da me tašča obišče v porodnišnici.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?