|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim prosim, potolažite me, da delam prav!
9.10.2005 22:56:40   
Magi*
bobek, zbujati se je začela pri nekako 7 mesecih in zdaj sept pri 9,5. prej in vmes je pa lepo spala. vedno me je pa "okrog" prinesla, ker so bili v igri zobki ali kaj podobnega in sem jo kakšno noč (beri kak teden) cartala in je bilo konec z ustaljeno spalno rutino. in tako smo ravno par dni nazaj spet ponavljali vajo in (za zdaj) zopet lepo spančka. in to brez solzic.

je pa tako: kakor smo si odrasli različni, tako tudi za dojenčke ni univerzalnega recepta za supavanje. nobena knjiga, pa naj bo še tako dobra, ne more absolutno veljati za vse dojenčke tega sveta. najpomembneje je, da znamo starši prisluhniti svojemu otroku.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.10.2005 23:11:21   
piščanc
jaz se pridružujem tistim redkim, ki jim jok pred spanjem ni všeč - pač mali potrebujejo našo bližino in konec, zakaj nam je težko vzeti tiste pol ure in jih uspavati?? saj zrastejo in potem gredo lepo sami v posteljo. pri tjaši se je uspavalni ritem menjal na par mesecev, včasih je bilo treba nosit, potem trepljat, pa pet, pa za rokico držat, pa z njo it spat....ne vem no, če otrok joka in da nihče ne pride, zraven je pa še zaspan, meni se zdi da doživi skoraj živčni zlom, vsaj tako mali, pri treh letih je že bolje.

pridejo obdobja spanja in nespanja, samo pri nas nespanj ni jok nikoli pozdravil. mirno delati neko rutino, dokler otrok ni umirjen in zaspan.

Za hitro spanje pa pomaga en hudo energičen dan in pozno v posteljo (npr. sprehod v gozd, obisk...) - padejo v posteljo kot ubiti in prespijo veliko dlje kot ponavadi. včasih potem ohranijo ta ritem tudi naprej.
seveda pa vsaka mama zase ve, kako je prav

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.10.2005 7:30:29   
sarči
Če dobro pogledaste so vsi otroci stari tam od 8-10 mesecev,vključno z mojo,ki ravno tako ponoči ne spi več!Se pravi je to obdobje,ko otrok skuša mamice,kolko jih lahko ..................................................mislim,da razumete.user posted image user posted image user posted image
Tudi mi smo že lepo spali,pa je zdej katastrofa,dobesedno vstajanje na 10-15min ponoči,kar mi najeda živce.Jokat je še nisem pustila,ampak po teh postih sem se odločila da bom tudi jest probala,da me malo izsiljuje,pol pa bo vidla da ni haskauser posted image pa bo zaspala naprejuser posted image ....in pol se zbudimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.10.2005 7:57:02   
Spicy Black
Bobek naš user posted image  se je začel zbujat 10 dni preden je dopolnil 4 mesece user posted image ..prej se je zbudil le enkrat na noč - okrog 4ih. Zdaj se zbuja tudi po 3x do 4x. Zdaj je star 5 mesecev. Torej imamo pestro že en mesec user posted image ..pa ne vem a je lačen, a ga morda že zobki dajejo..ne vem.

Je pa dejstvo, če sem bila jaz nemirna in neprespana zaradi zubujanja, se je mali še pogosteje zbujal. Bolj ko si živčen in nevemkajševse, bolj se pozna na user posted image ..zagotovo se tudi od tega zbuja pogosteje, saj ga postane strah, ker čuti spremembo v glasu itd. Odkar spi pri meni smo to stvar rešili...

Spi pri nama v postelji, saj drugače sem ga morala stalno dvigovati, božanje, govorjenje, petje itd. pri nas ne pomaga. Pa tudi jaz vsaj nekaj spim, drugače sem bila vsako jutro kot sova, da ne govorim kako me je bolel hrbet od stalnega dvigovanja (ima 9kg) user posted image .

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 29
10.10.2005 8:48:48   
Urška//
saj zrastejo in potem gredo lepo sami v posteljo.
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

jaz sem do 7 razreda pri atiju spala oz. je on spal pri meni in mi čital pravljiceuser posted image ,je že od vsega začetka hodil z mano spat ker sem jokala

našo Laro sem tudi ta teden odvadila od tega,vsako večer sem morala z njo v posteljo,zdaj pa je OK zaspi po petih minutahuser posted image ,samo ponoči se še potem dvakrat zbudiuser posted image

sem se odločila da ne bo taka razvajenka kot jaz(no vsaj pri spanju,bi jaz rada imela atija pri sebi)

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.10.2005 9:56:37   
thumbelina
POslušajte punce, gledam tole starost vaših otrok in se mi nekatere stvari ne zdijo prav. Če je otrok star par mesecev in joka, pomeni da nekaj sporoča, ker vam drugače povedati ne zna. Moja punči je tudi jokala, popravljam tulila kot bi drliprašiča iz kože. Pustila sva jo samo 1x da se je zjokala in zaspala in nikoli več. Zakaj? Zato, ker sem bila doma zato da njo pedenam, ker se mi je zdelo logično, da je grozna zaspat v postelji, sam brez mamice, otroci, nas vohajo in če nas ne zavohajo se ne počutijo varne. Jaz sem svojo navadila na samostojno spanje tako, da sem jo sicer pustila v postelji, po crkljanju sem odšl aiz sobe in se vsakih pet minut vračala, jo pobožala, ji dala dudo, zavrtela glasbeni vrtiljak.... Včasih sva se tako mučile tudi po uro, a se je splačalo, mala se je navadila, da vedno pridem nazaj in ni nikoli zaspala v dretju ali zaradi izmučenosti od dretja. V roku meseca je bila prav vesela ko je zgledala posteljico in še danes s 14 meseci vedno brez težav in joka zaspi. Zakaj bi znervirale otroka in ga na silo pripravile do tega da sam zaspi? Evo to jemoj nasvet, dobronameren poudarjam. Jasno je da deluje tudi metoda, da pustiš otroka da se zdere, ampak meni se zdi da je pa le treba prisluhniti otroku.
Kar setiče zbujanja od nekje 4, 5 mesecev dalje, so lahko zobki - pri nas smo ob izraščanju zob slabše spali, jokali ponoči, se zbujali.... Lahko se vašim otročkom tudi kaj sanja, naša je kar nekajkrat tako prestašeno jokala, drugače je nisva mogla potoalžit, kot da sva jo dvignila in dobesedno zbudila, se malo pocrkljala z njo, da je ni bilo več strah in potem smo spali brez težav. Zdaj ko je tako velika, se včasih tudi prebudi ponoči zaradi sanj in ji pomaga če ji v spalnici (ona spi v sosednji sobi)prižgeva lučko in se pogovarjava z njo kar iz svoje postelje. Kamlu se pomiri in zaspi nazaj.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.10.2005 11:19:28   
Anonimen
Se strinjam s thumbelino user posted image
Z otročkom je treba komunicirat. Jih treba crkljat in jim bit varno zavetje. Madoniš, le kako bi se ti počutila, če bi te en pustil, da bi se drla 15min? Zaspala v solzah, pa imela zarad tega obupne sanje?! A ni lepše zaspat miren in z nasmeškom na obrazu? Ne vem, ampak če zarad tega postaneš suženj svojega otroka, pol pa ne vem user posted image
Jaz pri Gašperjevi posteljici sedim, dokler ne zaspi (5-10min.), ker ne zna dudat, mu pomagam držat dudo v usta, ali pa ga držim za roko in mu šš-jam. Jasno prej odigrava EN vrtiljak.
No, moje mnenje....treba je imet ritem...vsakodnevni.
Sicer pa....le kaj bi blo, če bi bile vse mame in vsi dojenčki isti?

(odgovor članu thumbelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
10.10.2005 17:55:17   
Annny
Najprej preveri, če nima vročine (zobki?), če ga ne boli trebušček (zmasiraj ga), previj ga, ponudi mu tekočino/ hrano, daj mu dudo. Če po vsem tem še vedno tuli, ga lepo ignoriraj oz. vsakih 15 min pojdi pogledat, kako je z njim.
Moram reči, da se to pri nas obnese, ker ponoči pridno spi in ne trmari več (pa je se je tudi že zgodilo).
Lp

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?