|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim prosim, potolažite me, da delam prav!
9.10.2005 20:40:35   
kepa*
Čisto sem na koncu z živci. Naš mali se že pol ure glasno joka, ker sva se odločila, da bova naredila red pri spanju. Končno! Namreč, postajalo je vedno bolj nemogoče, da sem že prav trepetala pred večeri.
Do pred enim mesecem je lepo spal, zvečer brez problemov zaspal, morda sem mu le morala še ene 2x dat dudiko. Tudi ponoči je lepo spal, le pila sva čaj.

Zdaj se mu je pa strgalo. Sploh noče več spat v svoji posteljici. OK, pa sem mu dovolila spat pri naju. A žlo je še dlje. Če sem ležala ob njem, je nekak spal, kakor sem vstala, se je zbudil in začel tulit. In to neštetokrat. Ne morem it spat z njim ob sedmih menda. Pa sem počakala, da je trdno zaspal.

Potem se nama redno zbuja ob pol dveh ponoči in nori vsaj uro ali dve. Vsi smo neprespani, naveličani...

Danes mi je pa počil film, sem rekla, da je tega dosti, ko se je že 10-ič tulil, ko sem se poskušala dvignit. Dala sem ga v posteljico in zdaj že več kot uro tuli. Saj grem tja, ga pobočžam, mu dam dudo, a noče in noče zaspat. Srce se mi trga. A tako ne more biti več.

A delam prav? Naj ga pustim jokat? Pravzaprav jokam tud jaz. A je to zagotovilo uspeha? Potolažite me.
Kakšne so vaše izkušnje?

Lp od žalostne mami.

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim prosim, potolažite me, da delam prav!
9.10.2005 20:41:40   
Anonimen
Jaz lahko rečem samo to, da sem pri Janu popustila, ko je bilo tako...

In sem ga imela v svoji postelji do 5. leta starosti...

Po mojem delaš prav...

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2005 20:46:19   
Anonimen
Ja, hudo je tole. Jaz sem dala televizijo naglas in jokala. Vsake toliko časa sem stišala in poslušala, če še joka. Pa spet v jok in TV nazaj naglas. Ampak sem vztrajala. Trajalo je nekaj dni in je sedaj izgled za vedno mir.  Vztrajaj, če te moti tisto nočno nespanje in če si zato živčna, vztrajaj. Ker to bo čedalje huje. Pri nas je bilo zbujanje na pet minut, po moje. Imela sem občutek, kot da me vleče za štrikce, kot tistega pajacka.
Boš videla, najpozneje čez tri dni sploh ne bo več vedel, da se je kaj dogajalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2005 20:48:12   
tesa
Jaz te bom bolj težko potolažila, ker imam zelo podoben primer; mogoče le v toliko da nisi edina v tem neprespanem svetuuser posted image
Tudi mi smo že probali na vse načine. Sprva sem krivila to, da ga zvečer dojim in sem ravno zaradi tega prenehala z dojenjem. Nekaj dni se je zvečer dru , pa sem ga pustila. Po treh dneh je bilo dokaj boljše, vendar se zbuja še vedno. Ne dajem mu nič čajčkov, nič ga ne vzamem k sebi, le malček ga moram pobožati in zaspi nazaj. ZA enkrat mi še ni uspelo, da bi prespal celo nočuser posted image . Sem se že spraševala kaj delamo narobe? Skratka ne vem. Po mojem ni recepta za vse enako. Vsak otrok je drugačen. Eni imajo pač to srečo, da jim spi celo noč, drugi pa čakamo na tisti danuser posted image
Upam, da boš našla pravo formulo in končno spalauser posted image

Lp

**Kdor hoče, najde pot. Kdor noče, najde izgovor.**

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2005 20:48:53   
ZARA
Tukaj se strinjam s Spliš in ni kaj dodat. Moj glas imaš (pa ne ti Spliš)...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2005 20:53:24   
Marogica
Jaz ti pravim vztrajaj. Ostalo je bilo podobno, kot je Splišni napisala, samo,da jaz nisem TV na glas dala, temveč "špijona" (baby-sitter) na tiho, da joka nisem slišala. Še enkrat-vztrajaj, ker se dolgoročno izplača.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2005 20:56:43   
Anonimen
Kaj pa če sediš zraven postelje (ali stojiš, kakor zmoreš) in ga božaš po glavi, ali hrbtu ali ga držiš za roko in govoriš šššš ali pač kaj takega? Tako jaz pri mojem delam in potem ko trdno zaspi, grem...včasih traja 2 min, včasih 30 min.
Na začetku se joče seveda, potem pa vidi da sem tam in me sliši in se umiri in lepo zaspi.

Ne vem, probaj, mogoče bo delovalo, držim pesti, ker vem kako si nervozen ko se zbuja na 5 min..

lp

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2005 20:59:23   
alenkapk
Tudi mi smo imeli podobno situacijo in smo že dosegli na ta način prav lep uspeh - mali se je zbudil le še enkrat ponoči. Trajalo je cca 10 dni, da sva dosegla to. Potem je zbolel in user posted image user posted image user posted image  spet imamo isto sranje! Danes bo že tretja noč, ko ga puščava jokat. Je pa vsako noč manj. Bomo videli. Upam na uspeh, ker če ne....user posted image . Je pa zelo težko, ker se nama ful smili.
Želim ti, da boš uspešno rešila težavo.

Mirne noči

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2005 21:08:58   
jazz
Jaz sem imela podobne težave z Maticem. Najprej je spal po kosilu malo in popoldan kake pol ure do uro...in potem kar naenkrat popoldan ni hotel več spati. Seveda ga je potem zvečer ful kmalu zmatralo...ob sedmih pol osmih. In glej ga junaka ob dveh zjutraj je bil naspan in pripravljen za igro v noč! Sem skoraj znorela ker smo dežurali ponoči samo zaradi tega. Pa sem se odločila, da ga bom popoldan na silo spravila spat.Vzela sem ga v naročje, mu vtaknala dudo, eno zapela in ga položila v posteljo in pela in pela....najprej je rabil 40 min., da je zaspal, drugi dan pol ure,tretji dan dvajset minut, četrti petnajst in danes deset. Seveda posledično zvečer dalj bedimo in pozneje večerjamo ampak spi pa sedaj celo noč. Ne vem, poskusi s kakšno podobno varianto,pri nas je to užgalo! Pa vso srečo!!!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2005 21:13:37   
janč
tako ti bom povedala
pri otrocih obstajajajo določeni intervali, med katerimi so tudi tisti ki ti trenajo živce
vse kar misliš da delaš prav je prev, kajti vsi ti bodo delili mnogo nasvetov, pa ni rečeno da bo tvojemu malčku pomagalo
jaz imam dva pa sta oba različna in mislim da bo v tretje tudi drugače
ne sekiraj se kaj ti bodo rekli in nisi grda mamica če ga pustiš jokat, samo fantka je boljš da ne predolgo, zaradi kile
pa srečno

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2005 21:16:37   
Magi*
Kepa, nam se je tole spanje kar nekajkrat postavilo na glavo. nekaj mesecev spi dobro, potem pa pridejo tedni obupnega zbujanja in joka. in vsakokrat ponovimo vajo - jok do solz in je spet za nekaj časa mir. pri nas so v večini primerov za porušenje reda bili krivi bodisi zobki, bodisi kak dogodek/potovanje/prehladek. moram pa povdarit, da je vsakič težje, ker se tamala vse bolj zadveda sveta okoli sebe in tudi vse bolj hoče uveljavljati svojo voljo.

vsekakor delaš prav, vsaka mama pa sama ve, kje je meja. ker če se otrok preveč histerično joka, tudi to ni v redu oz. bi jaz popustila.

PS: pri nas je bolje, če jo zapremo v sobico in jo pustimo, da se zjoka. če jo hodimo gledat in božat, je jok še hujši. je pa problem potem, ko zaspi in začne mož paničarit, kaj da je zdaj vse lahko narobe.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.10.2005 21:34:26   
Ajnaa
Se strinjam s Splišni. Pri nas delamo podobno tretji dan, in danes je zaspala brez joka. Sem pa hodila potem, ko je utihnila (zaspala) vedno prekontrolirat, če je vse o.k. z njo. In ker je ponavadi zaspala na trebuščku, z nosom v jogi, mene pa je strah, da bi se tako zadušila, jo obračam na bok/hrbet in jo tako spet prebudim.

me pa zanima, potem ko so malčki bolni, jih cartamo in spijo pri nas, ali potem, ko jih želimo dati nazaj v njihovo posteljico potrebno ves postopek ponovit? Ali kaj mi svetujete po bolezni, po uvajanju v jasli, ...?

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.10.2005 21:35:58   
bobek05
Nama se je pred 1 tednom začel tulit vsakič ko sva ga dala spat (tudi skoz dan). Prvi dan sem bila čist iz sebe, ker sem mislila, da mu kaj fali, potem pa je zvečer mož naredil red in rekel, da naj ga pustim vsaj 15 min. Jokala sem ko sem ga poslušala, pa ne bi zdržala če mož ne bi zraven mene sedel in po 15 min je spal kot top user posted image .. Potem je vsakič jokal manj.. Zdaj še malo joka, ampak nikoli več kot 10 min, pa niti ni pravi jok, ampak je tisto utrujeno jamranje.. in ga pustiva pa je vedno po 5-10 min vse tiho user posted image  

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.10.2005 21:37:01   
Anonimen
Moj otrok spi pri meni, kadar je bolan. Ali pa jaz v njegovi sobi, kakor pač hoče. Pa vedno, ko je zdrav, okroraka v svojo posteljo. Sam od sebe. Če je bolan, ga ne moreš pustiti samega, vsaj jaz ne. Me je strah, kaj če mu naraste vročina.

(odgovor članu Ajnaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
9.10.2005 21:44:32   
Anonimen
Drugače pa po moje lahko nehamo modrovati, ker se mi  zdi, da je kepa že v postelji z njenim otročkom.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
9.10.2005 21:50:52   
Marogica
Pri nas je tako, da če je večji bolan, kljub temu spi v svoji sobi sam. Sva hotela že oba z možem, da bi spala pri njem(ima posteljo 160x200), pa naju pošlje ven, da ne more spati oz. z besedami, mami, sedaj pa bi rad spal, idi ven.
Ta manjšega si vzameva v najino posteljo, kadar je bolan, pa kljub temu spi v svoji postelji dalje, ko je zdrav.
SEm pa hotela to omeniti, da tudi ta majši, ki je 9.5 mesecev star (pa tudi ta večji, ko je bil še manjši) nikoli nista jokala v postelji, temveč sta bila vedno dobre volje, se smejala... Razen tistih par dni, ko sva ju navajala na svojo sobo in posteljo. Imam občutek, da najina otroka ne jemljeta postelje oz. spanja kot nekaj negativnega, temveč kot nekaj normalnega, ker smo tako zgodaj začeli, da v bistvu ne poznata nič drugega.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.10.2005 21:51:24   
kepa*
Hvala vam vsem za tolažbo. Ne, nisem še v postelji.
Mali je pred kake pol ure končno zaspal, in sicer tako, da sem prišla k njegovi postelji in se me je ful panično oklenil. Pobožala sem ga in je zaspal. Srce se mi je trgalo, ko sem videla, kako želi si moje bližine. Ubogo dete! Seveda bom vztrajala tudi naslednje dni. Upam, da bom zmogla. Edina težava je, ker se v postelji vsede in ga je treba polagat, ali pa mu dajat dudo, ker brez nje ne zaspi. 

Zdaj me pa zanima, kaj pa ponoči. Če se recimo zbudi, kot ponavadi. Naj ga spet pustim?
Če se kateri še da...

Drugače pa, hvala vam in mirno nočko.

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.10.2005 22:08:40   
Anonimen
Pri nas se ne spomnim, da bi se potem ponoči še kaj prebudil. Bo pa gotovo zadovoljen z dudo. A skupaj spite, v isti sobi? No, kakorkoli je dobro, da ima vsaj še eno rezervno dudo na dosegu roke. Jaz sem mu jo vedno dala v posteljico, da jo je našel, če se je prebudil.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
9.10.2005 22:10:33   
Anonimen
No, si videla, da je rabil le bližino user posted image
Drugače pa če se ponoči zbudi, mu pač daš čaj ali dudo ali ninico, če jo ima in če se vstaja, ga pač polagaš skoz nazaj, pobožaš, da ve, da si tam....nekaj takega je pri nas, pa se tudi zbuja po 10x na noč, pač mu dam čaj, pobožam in rečem šššššš...pa zaspi (večinoma, včasih ma tudi nočne finte)... Pri nama v postelji pa ne mora spat zato, ker ima tako nemiren spanec, samo brca in se prestavlja, da pol pa res nihče ni naspan...včasih tudi hodi v snu user posted image  in posledice so padci iz postelje in zato je obvezno v kinderpetu.

Mirno noč vam želim

lp

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
9.10.2005 22:23:25   
taška30
OK, zakaj pa pri naši to ne deluje? Mislim to, da vsak dan joka krajši čas, kot vse pravite? Sploh je ne izuči. Pa jo pustim jokat (to pomeni hodim na 5 minut božat, pa ponujat dudo) skoraj vsak dan, edino kdar zaspi pri dojenju, pa še takrat jo probam malo predramit, ko podiramo kupček, da ne bi dala speče v posteljo, pa vseeno takoj zaspi ko jo odložim v posteljo.
Tako da povprečno joče 4x na teden. Včasih 2 minuti, večinoma pol ure, enkrat celo 2,5 ure. Čisto različno, ni tako da bi vsak dan manj. Se mi zdi, da je odvisno predvsem od tega kolk je zaspana, ko gre v posteljo.
Do 3 mesecev pri nas ni bilo problemov, en vrtiljak, pa je spala, zdej pa tole...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.10.2005 22:27:52   
bobek05
Joj glede ponoči pa ti ne znam pomagat.. Anej že mesec dni prespi noč (od 20h do 7h)..

Kaj se to potem spremeni? Mislim, ko so starejši? Se začejo spet prebujat ponoči? Anej bo 16.10. star 4.mesece..

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.10.2005 22:31:42   
Magi*
jap bobek, naša se že spet ponoči zbuja (skoraj 10 mesecev ima). jaz jo pustim, da se malo zjoče (bolj užaljeno tuli) in lepo sama nazaj zaspi. nima pa dude, ne flaške, samo eno miško ima v postelji - pa še tiste ne šmirgla pet posto.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.10.2005 22:32:39   
jagoda
Pa še moje mnenje. Mislim, da ne delaš prav. Preberi si knjigo Otroško spanje brez joka v sanje. Potem boš razumela zakaj to ni prav. In da se da drugače... Mogoče malo dlje traja, je pa veliko manj stresno za otroka.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.10.2005 22:32:50   
bobek05
Taška, mi Aneja pustimo kar pomeni, da sploh ne hodimo k njemu. Ok, mogoče grem 1x pogledat če še ima dudo, ampak običajno jo dam stran, ker jo vedno ven vrže, če pa zaspi pa jo ima vedno tak noro stisnjeno pod licem..
Drugače pa ne hodimo k njemu.. Smo to že sprobali - ga hodli tolažit (mu dajat dudo v usta, ali navijat vrtiljak ipd.), pa tudi dvigalovali smo ga že iz posteljce in ga cartali.. pa ni nič pomagali. Kvejčemu se je še bolj tulil. Zdaj ga pa čist pustimo, pa je po (največ) 10 min vse tiho. Se pa vedno prepričam, da je res zaspan, preden ga dam spat, ker drugače nima smisla..

Se tudi zgodi, da včasih kaže vse znake, da je ajan, ko pa ga dam ajat, pa nikak ne za spat. Če po 15 min ne spi in še vedno joka, grem po njega, pa se še nekaj časa igrava (npr. 15-30 min) potem pa je ziher že zaspan in gre potem spat.. (to govorim skoz dan). Ponoči pa itak spi - 10 do 11 ur.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.10.2005 22:34:02   
bobek05
Magi, kdaj pa je se je začela spet zbujat??? user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?