Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 21:33:22
|
|
|
|
Anonimen
|
A to pomeni, da imaš modrostne zobe že zunaj in ti jih bodo pulili ali kaj? Meni so počeli nekaj takega, pa se enemu ni mudilo ven, tako da je zobarica poslala po kirurga, ki je priletel z dletom in kladivom. In se je začelo zbijanje, enkrat z ene strani, drugilč z druge. Seveda pod injekcijo, ampak možgani pa vseeno bolijo, ko se toliko prerukajo. No, potem sem dobila dva dni bolniške in se bom te bolniške spominjala do konca življenja. Ker sem pričakovala bnolečine in vročino in ne vem kaj še vse, kot mi je rekla sodelavka, ki so ji tudi nekaj takega delali. meni pa ni bilo čisto nič, le dva dni sem bila svobodna kot ptiček na veji. Pri meni je bilo torej tako, ne vem pa, ali imaš ti modrostne zobe tudi že zunaj. Zakaj pa je potrebna prav operacija? Kolikor vem, injekcijo lahko dobijo tudi nosečnice, torej naj bi tudi z doječimi materami ne bilo problema. Zobarja pa le vprašaj, če dobiš samo injekcijo. Po moje, da ja, ker za splošno anestezijo pri ruvanju zob v Sloveniji še nisem slišala.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 21:38:50
|
|
|
|
pravljica
|
ma men je dal napotnico za na kirurgijo in rekel je samo, da je čakalna doba kakšen mesec...men se je pa tako mudilo domov (tibor je na 2 uri in sem si ga predstavljala kako že ), da nisem nič spraševala; v avtu sem pa razmišljala, kaj vse bi mogla vprašat ...zob še nimam ven...samo delčki kukajo, tako da v bistvu nimajo za kaj prijet, bo treba verjetno rezat...sej mi je že slabo ko samo pomislim na to pa sigurno je mela že katera takšno situacijo no...dejte povedat
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 21:40:00
|
|
|
|
GATA
|
Jaz lahko povem samo to, da sem dobila napotnico, sem poklicala za prvi pregled. Najprej morajo videti kako in kaj potem ti pa povejo kdaj bodo operirali. In sem čakala pol leta, tako da sem vmes zanosila. Na pregledu sem valda povedala in so rekli, da dokler bom noseča ne bo nič. Potem so rekli, da pol tud ne ker bom dojila, sam zakaj pa niso povedal, jaz pa tud nisem vprašala . No v Lj. so čakalne dobe kar obupne.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 21:43:09
|
|
|
|
Anonimen
|
A te bolijo ali kaj? Zakaj bi jih pa sploh radi dali ven? Ker pri meni se je zobarici ful fino zdelo čimveč zob ven pometat. In se je med drugimi spravila tuidi na modrostne, ki so bili brez ene pikice. Je rekla, da so to itak slabi zobje .... Če je tudi pri tebi tako, se ti res nikamor ne mudi. Jaz jih sploh ne bi dala ven, dokler ne bi bilo kaj natrobe z njimi. Ampak me je takrat zobarca ful presenetila, me je dobila nepripravljeno. Če pa je kaj narobe z njimi, potem ti bodo dali pa injekcijo, celotne narkoze gotovo ne. Sicer pa obstaja telofon in jih vprašaj. Pa še povej, da dojiš, da ne boš čakala.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 21:47:02
|
|
|
|
andrejaz
|
Kolikor se še spomnim, prideš z napotnico najprej sploh na pregled, in ti šele na osnovi pregleda določijo konkretni datum za operacijo. Jaz sem imela modrostni zob že zunaj, ko so ga pulili. Imela pa sem smolo, da so očitno pozabili en majhen koščen notri. Približno po kakih 6 dneh sem čisto otekla in to ravno en dan pred odhodom na morje. Potem so mi kar na živo spravili tisti košček ven in nato en teden jemanja antibiotikov. Na morje pa sem kljub temu šla.
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 21:51:02
|
|
|
|
pravljica
|
ja gata, mislim da bo pri meni kaj takšnega...splišni, vem da obstajajo telofoni, ampak glih zato, da me ne bi dobili nepripravljene, tu sprašujem...da ne bom kar "ja...ja...ja...uredu..." pol pa spet "hmm, kaj pa če..." sami zobje me ne bolijo, ampak nimajo prostora kam rast pa mi nekam zadaj rastejo, postrani in možno, da ne pridejo celi ven in pol so komplikacije, če se od zunaj do noter kaj zagnoji ipd...baje imam "dovolj zob" tudi brez teh :)
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 21:58:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, saj meni je tudi tako rekla. Pa se je potem izgleda premislila, ko ji ta prvi ni šel ven. Unega drugega imam zdaj torej še vedno notri. Od takrat je minilo že skoraj 20 let, pa ni nič narobe. Pač zob kot zob.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 22:01:47
|
|
|
|
dix
|
Me zanima kaj bodo pol meni rekli, imam 3 zunaj, 4 bo definitivno še prišel (po vsakem porodu sem jih dobila, mogoče 4. čaka na še en porod ). Prvi je zrasel lepo, druga dva pa še sama ne vem kam rasteta, nekam navzkriž vglavnem. So mi pa že pred leti operativno odstranili en zob ker jih imam itak že preveč. Brez modrostnih sem jih imela 25 pa še tej so se gužvali. Tako da me prav zanima kaj bo s temi.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 22:09:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Modrostni zobje se odstranjujejo kirurško to pa pomeni da te nafila z injekcijam ti prereže dlesni okoli zoba in ga izruva.Včasih ti zašijejo,meni niso.Bolelo me je pa še deset dni tako,da mi je bilo žal da sem šla.No saj potem je bilo dobro.Dobiš tri dni bolniške.Tudi če dojiš lahko dobiš injekcijo,ni panike.Srečno.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 22:34:10
|
|
|
|
PBJ
|
Meni so lani odstranili en modrostni zob na zobni kirurgiji v Mb (Svetozarevska). Dobila sem lokalno in ni nič bolelo. Par dni sem imela čuden občutek, ko je bila ena luknja namesto zoba, a se je kar hitro zarastlo in je dlesen lepo gladka, kot da zoba nisem imela. Ko greš prvič, te pogledajo in te naročijo za naslednjič. Pa rentegnske slike ne pozabiti zraven vzet. LP
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 29.9.2005 23:00:29
|
|
|
|
lan
|
Zdaj bo en mesec odkar so mi rezali modrostni zob ven.Sem ga imela se v dlesni,tako da so mogli dlesen prerezati in potem izruvati zob ven.No pa ni bilo tako hudo.Malo je bolelo,ampak dobis lokalno,tako da cutis samo neprijeten obcutek.Boli,ko imekcija popusti,ampak jaz sem se predno je popustila vzela Nalgesin in je bilo oK.Zopern obcutek je zaradi sivov,ki jih imas v ustih.Bila sem otecena in imela rahlo modrico.Je za preziveti. Aja,sem sla takoj domov po posegu,ki je trajal 20 minut.Sla sem pa privat k paradentologu.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 6:12:25
|
|
|
|
CIPRESA
|
Tudi jaz se moram naročit na tako kirurško "ruvanje" mi zob rase v dlesen je postrani. Pa me zanima kje v okolici LJ pa je kakšen privat ki bi to naredil ker drugače je čakalna doba kar dolga.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 8:31:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem dala prva dva ven pred 14 dnevi. Druga dva prideta na vrsto novembra. Dajo ti lokalno anestezijo, tko da res nič ne boli. Če zob že dosti ven gleda, ga samo zruva, če pa samo malo ali sploh nič, mora prerezati in potem tudi zašiti. Jaz sem imela zgornjega čisto ven, spodnjega pa malo, tako da sem mela spodaj zašito. Injekcija sama ni problem, kar se tiče nosečnosti ali dojenja, je pa problem, ker te bo verjetno potem, ko bo anestezija popustila, precej bolelo in boš jemala precej močne tablete (nalgesin ali naklofen), kar pa ne bo v redu, če dojiš. Meni ni bilo niti za hip žal, da sem jih dala ven, čeprav mi čisto nič težav (še) niso povzročali.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 8:35:48
|
|
|
|
viv_
|
Jaz imam preveč tesno stanje (premajhne čeljusti za toliko zob), tako da so mi že ruvali enko spodaj, zdaj moram pa ven pometat še vse modrostne. Moram poklicat in se prijavit. Koliko pride ruvanje če ne greš na koncesijo? viv
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 9:24:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Cipresa ti pojdi kar v Kranj na Mlako.Se prideš prijavt za ruvanje te pa kr kuj not potegne
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 9:45:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, če greš samoplačniško. Jaz sem pa čakala 2,5 leti
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 10:59:49
|
|
|
|
pravljica
|
pbj, kako si se pa tam naročila...telefonsko al si šla kar tja...saj je verjetno samo na svetozarevski zobna kirurgija...meni nič nikjer ne piše kam in kako ženske, jaz bi šla kar pod splošno anastezijo...me je že zdaj strah, pol bom mela pa more po tistem ruvanju, sem precej nagnjena k omedlevici...pri meni ne gre zato, al boli al ne...men je grozen tist občutek, da nekaj delajo - čuti se pa zmeraj, tudi če ne boli ...men je že pri G slabo, ko mi "brska" po notranjosti, čist mal manjka da ne padem skupi
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 11:18:27
|
|
|
|
miška
|
Ojla! Tud jst grem na puljenje modrostnih zob, pa me ne skrbi prevec. Baje tk ne boli, ko ti dajo injekcijo, pa potem upam, da tud ne bom v bolniski.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 12:39:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Meta jaz nisem šla samoplačniško.Oba-krat me je takoj vzel,drugje bi pa mogla čakat par mesecev.
|
|
|
|
RE: operacija- modrostni zobje 30.9.2005 14:42:26
|
|
|
|
PBJ
|
Pravljica, veš da nisem čist sigurna, ali sem prvič poklicala tja ali sem se šla tja naročit. Če se ne motim, sem šla tja. Ja to delajo na Svetozarevski, pa lahko greš potem domov. Ni nič hudo. Meni je bolj neprijetno pri zobozdravniku, ko slišim tiste svedre ... Malo je res čudno, ko ti štorajo po ustih. Čutiš, da nekaj delajo, a vse mine. Isto je pri spinalnem CR...no precej bolj ti štorajo... Ne bom pozabila, kako sem se držala za mizo, ker so mi sp. del telesa kar dvigovali. Ah, sem se malo spomnila na rojstvo mojega srčka ...pa zopet hormoni delajo s polno paro... LP
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?