PIKA
|
Jaz jih imam 39 mimo, s partnerjem, s katerim sva skupaj že več kot 15 let, sva se sedaj odločila za . Razlog: služba, žuri, dopusti, hiša, materialna preskrbljenost,... Vem, da leta hitijo, vendar sva oba tip človeka, ki se ni pripravljen odrekati svoji svobodi in načinu življenja, ker se oba zavedava, kako je kratko, zato naj bo sladko. Sedaj, ko imava vse, kar sva želela, sva se pač odločila in nestrpno pričakujeva rezultat. Če pa zaradi najine starosti ne bo nič, pač ne bo, bova pa žurala naprej. Mislim, da mora vsaka oseba sama v sebi sprejeti to odločitev, na to mora biti pripravljena, nič ne sme vplivati nanjo, predvsem pa noben pritisk od zunaj. Vprašati se mora predvsem, kaj od tega pričakuje, če je pripravljena prevzeti vse slabe strani starševstva, skratka, zastavljen mora imeti cilj. Zame pač ne obstajajo besede "bo, kar bo". Če nimam jasno začrtane poti, nanjo ne stopim. Zaradi tega sem verjetno tako pozna, vendar sem porabila kar nekaj let, da sem to razumela in sprejela. Nekaterim pač počasneje pride!
|