|
RE: Evtanazija, da ali ne? 16.1.2015 7:49:05
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Joj, petea, vedno bolj blesavo vse skupaj. Kaj je ta zdravnik namenoma ubil nekoga, ki tega ni zaprosil, niti niso zaprosili sorodniki, zaradi nekega protesta in potem to hotel še obelodaniti in iz tega delati cirkus, na račun tega pokojnika, njegove družine? Kaj se je dogajalo in ali je dejansko naredil brez prošnje sorodnikov, vedo samo vpleteni. Zgodba za javnost je vsak dan drugačna. IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Pišuka, pa kakšni primerki študirajo medicino???? Izrabiti človeka in njegove bližnje na takšen način? Po mojem v svoji praksi, sploh na takšnem področju, vsakodnevno srečujejo kup bolnikov, ki jih ne morejo ustrezno oskrbeti, pa ne, ker ne bi znali, ampak ker je njihovo delo vedno bolj odvisno od drugih določevalcev. Verjetno mnogim slej ko prej 'dvigne pokrov', saj se zavedajo, da je to, kar so se učili na faksu, daleč od dejanskega dela in poslanstva zdravnikov. IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Četudi je bil na smrt bolan, četudi bi čez dva dni umrl, zdravnik ni imel pravice, da ga uporabi takole, kot nekakšen nepomemben objekt v poskusu. Ali je bil poskus ali kaj drugega, me niti ne zanima. Pred dnevi je predstojnik infekcijske klinike razlagal, da imajo trenutno bolnike nameščene tudi po hodnikih, ker drugje ni prostora, ter da so takšne razmere nedostojne za paciente in delovno neustrezne za osebje. Včeraj so razlagali, da je pri tem primeru smrti šlo narobe en kup stvari in da ne razumejo, kako je to mogoče. Da pa drugače sistem deluje brezhibno. Ja, seveda. Razmišljam, da se verjetno na osebje vršijo pritiski, da morajo zmanjševati stroške, čim prej sprazniti postelje, hkrati pa so zavezani k upoštevanju zdravniških pravil in načel, se ubadati s svojci, birokracijo in včasih stvari verjetno enostavno več niso rešljive ali vsaj preproste. Vidiš, meni pa se zdi zelo nesprejemljivo, da mora človek še dva ali sedem dni skrajno trpeti, saj potem bo tako ali tako umrl. Da je to bolj etično, kot da umre mirno. Mislim, da večletno opazovanje takšnih umiranj tudi pusti posledice na osebju, saj veliko ljudi že tistih nekaj dni težko opazujejo agonijo umirajočega svojca. Veliko ljudi namreč umira po bolnišnicah brez bližine svojcev, ker mnogi zelo težko gledajo, kako se umirajoči v zadnjih dneh, urah muči. Verjamem, da je takšnih primerov pomoči pri umiranju bilo tudi v Sloveniji že kar nekaj. Zanima pa me, zakaj je ravno ta primer sedaj prišel v javnost.
|
|
|