Vijoličarka
|
Sama sem o nečem takem sanjala že kot otrok in ko sem videla prvo generacijo, ki še ni bila na voljo za Evropski trg, ampaka samo za ameriškega, se mi je kar skegljajo od hrepenenja. Pa čeprav je bil, če danes pogledaš, smešen. Druga generacija je bila velik napredek in če primerjam s tem, ki ga imam sedaj, je bila izdelava mnogo bolj kompaktna, ne tako serijsko plastična, kot je zdaj. Približno tako, kot če primerjaš pralne stroje izpred 25 let in zdaj. Pravzaprav vse stroje. Kako hitro se kvari? Moj je resnično hudo garal, hudo garal in enkrat prestal hud crash test. Takrat mi je tudi padel iz ovitka (bila je druga tehnologija, kot je zdaj), malo je tudi spredaj gor pogledal, ampak sem ga z izvijačem zelo lepo usposobila. Potem je še kar dolgo delal, skupaj sem ga imela cca 5 let. Kako je z novimi ne vem, ampak zame je bil kar hud šok, ker je bil pol manjši in precej manj kompakten. Kot z vsemi drugimi stroji, sumim da tudi tu malo gledajo, da je življenjska doba krajša, da ljudje kupujejo nove. Ovitek je obvezen, vsaj zame. Pri nakupu ovitka je treba biti pozoren, da kupiš nekaj kompaktnega, ker prodajajo tudi precej tanke. Jaz sem tega zadnjega kupila na Amazon UK, je kar kompakten in všeč mi je, ker ni več vpenjanja, ampak zadevica lepo sede notri. So bili pa prvi ovitki vseeno dosti bolj kompaktni in konkretni. Na Amazonu ga nekaj lomijo v smer, da bi se odpiral kot blok, ampak precej uporabnikov hoče, da še še vedno izgleda kot knjiga, pa čeprav ni knjiga. Jaz tudi. Če imaš Paperwhite, potem imaš šetsto generacijo in znotraj tega ali prvo ali drugo generacijo Paperwhita. Zdaj je v prodaji sedma generacija in to (kakor se bedasto sliši, ampak to je zato, ker je paperwhite vse zmešal) Kindle 6 (cenejša in dostopnejša izdaja Kindle Touch, ki sodi v četrto generacijo in je bil prvi s temi 'smotanimi' ekrani) ter Voyage, ki naj bi bil ultra super duper (predvsem ima spet stranske gumbe, sicer elektronske, ampak jih ima) in pa zadnji paperwhite, ki bo najbrž počasi šel, zato pa je zdaj cenejši.